Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d_o_r_a

JADŁOSPIS 5 MIESIĘCZNEGO MALUCHA

Polecane posty

Gość d_o_r_a

Mamy 5 miesięcznych maluszków pytam o jadłospis? Ja mam następujący porządek: rano cycuś, ok 9 - zupka, ok 12 cycuś (zwykle dosyć krótki ok 5 min) + deserek, ok 15 zupka. Później już tylko cycuś. Ostatnio moja szanowna teściowa stwierdziła, że deserek to nie jedzenie i powinnam go podawać pomiędzy posiłkami jako dodatek. Synuś przybiera na wadze i wydaje się że wszystko jest ok.Mam tylko obawy co do ilości mleka. Wprowadziłam zupki z uwagi na niewystarczającą ilość mleka w piersiach. A Wy drogie mamy, w jaki sposób karmicie swoje maluchy? Jak często i ile podajecie mleczko w ciągu doby?

ja podaję rano cycuś, około 9 deserek(pół słoiczkajabłko) i czasami plus do tego 60 ml mleka sztucznego, około 12 mleko 120 ml( ale często gęsto nie wypije tyle, choć i czasami pije 150 ml, czasami moje mleczko pije jak mam ściągnięte) około 15-15.30 zupka( pól słoiczka) i później już tylko cycuś dowoli i w nocy też tylko cycuś, chociaż dzisiaj musiałam jej robić mleczko bo chyba za mało w cycusiu było a niestety dokarmiam już ją jak miała 3 tyg

Mój synek jak miał 5 miesięcy to o 6 mleczko (butelka) , 9 deserek , 12 zupka , 15 soczek, i na kolacyjke kaszke.

witam zaczynam podawac mojej małej nowe pokarmy wiec pisze jak robie i jak mam zamiar robie tak: rano cycuś ok 4 -5 nastepnie ok 8-9 cycuś ok 11-12 zupka ok 14-15 cycuś i narazie cucus do konca dnia a ostatni ok 20 i do 4 wytrzymuje a chce jeszcze: dodac kaszke popołudniu i może póxniej jakąś kaszke z owocami dopołudnia mysle że deserek tez jest posiłkiem moze nie tak kalorycznym jak zupka ale jest narazie nie dokarmiam małej sztucznym mleczkiem a pije dla karmiacych herbatke z hipa a tak przy okazji ile wazą wasze pociechy w tym 5 miesiącu ?? moja chyba dobija 7 kg a waga urodzeniowa była 3 kg

Gość d_o_r_a
Mój synek ma 5,5 miesiąca i waży 7 100, waga urodzeniowa 3650.Ps. Mam jescze małe pytanie -może któś z was wie jak długo można przechowywać odciągnięte mleko w zamrażarce i czy przed podaniem do spożycia wystraczy je tylko nagrzać, czy przegotować? Wkrótce wracam do pracy i zaczęłam już odciągać pokarm na karmienie w czasie mojej nieobecnosci.

Gość mamaMai
Witam serdecznie! Moja Maja 4 lutego skończyła 5 miesięcy i dopiero teraz zaczynam wprowadzać Jej nowości. Zaczęłąm powolutku- od kilku łyżeczek jabłuszka (obrane ale nie tarkowałam by nie straciło witamin, tylko zeskrobałam łyżeczką). Zastanawiam się jaki rodzaj posiłków wprowadzić teraz? Zupka czy kaszka? a czy przed podaniem zupki najpierw trzeba osobno sprawdzić czy nie ma alergii na dany składnik? czyli podać go osobno? pomóżcie, poradźcie, będę wdzięczna. Jeśli możecie podajcie również jakie kaszki są waszym zdaniem najlepsze.

Gość Krasnalka Hałabała
a dlaczego oo 9.00 dajesz zupke? zupke chyba sie daje bardziej w poludnie tak samo jak obiadek z słoiczku a deserek raczej po południu.Oczywiscie cycek w miedzy czasie.Chybaze nie wiem..