Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonooka24

capivit hydro control

Polecane posty

Gość kate66666
Witam ! A ja nie mogę przyjmować wit A - i lekarz dermatolog zalecił mi alternatywe dla Capivit Hydrocontrol - HYDROTHERAPY CAPS. W aptece powiedzieli mi że jest to nawet lepsze bo ma naturalną wit E. Wiecie moze cos na temat tego preparatu ?

Oj dziewczynki jestescie co po niektore w bledzie juz tlumacze ! jezeli skora jest sucha to jakich kremow uzywamy ? nawilzajacych ? NIE !!!!!!! tylko natluszczxajacych , bo co woda powoduje? wysusza jeszcze bardziej .sucha skora potrebuje tluszczy czyli lipidow - zapamietajcie !

Gość madziafoka
capivit hydro control ------> to naprawde dziala. Skora jest bardziej nawilzona. Jestem zadowolona z tych tabletek. I polecam innym. Naprawde warto ;)

Gość akurat_
to w takim razie do czego są według ciebie kremy nawilżające?

Gość własnie

Gość myszkina
ja polecam, mam skore atopową i w związku z tym same z nią problemy. wiadomo ze hydrocontrol nie zdziałał cudów ale w połączeniu z odpowiednimi balsamami wynik jest moim zdaniem zadowalający. czuje roznicę między tym, kiedy stosowalam tylko balsam. fajny bajer :)

Gość amigagdynia
Ja mam skoapiwire mieszana ze sklonnoscia do przetluszczania. Kupilam capivit bo szczerze uleglam reklamie. Moja skora twarzy stala sie taka tlusta ze podklad doslownie mi z niej splywal. nie polecam

Dorosly czlowiek moze uzywac zapobiegawczo od ponad 3000 do ponad 4000 tej dawki co jest na opakowaniu witaminy A nie wiem jak sie na to mowi uncie czy jakos tak wiec nie jest sie w sumie w stanie tego przedawkowac chyba ze by sie zarlo takie tabletki tonami ja np biore capivit hydro control do tego belissa i jeszcze novita nieraz jakis zestaw witamin jeszcze jak sie slabiej czuje i zyje nic mi nie jest i aptekarka oraz lekarz zgodnie stwierdzili ze mogla bym to zazywac ze spokojem 3 razy dziennie i by mi nic nie bylo wiec apropos kolezanki ktora pytala czy moze brac oby dwa capivity odpowiadam z czystym sumieniem ze bez problemu i jeszcze mozesz dokupic jakies witaminki z witamina A i nic Ci nie bedzie!!!Na temat rezultatow sienie wypowiadam bo hydro control uzywam krótko ale ogolnie capivit jest bardzo dobry:)

Gość czyli można dużo witaminy A

Gość nie można
przedawkowanie witamin jest bardziej szkodliwsze dla zdrowia niż ich brak, przedawkowanie witamin może doprowadzić do śmierci, jedynie nadmiar witaminy C jest wydalany z organizmu w moczu.

Gość kuna_1985
a czy ktos wie ile powinna trwac taka kuracja ?? tzn chodzi mi o to ile mozna to brac, potem jakas przerwa i powrot ?? czy mozna na okraglo ?? i czy kobiety w ciazy tez moga to brac ??

mi też pomaga, a dopiero pierwsze opakowanie kończę:) ogólnie zdrowsza cera:)

Gość MaryH
Siemka:) Rowniez zazywam capivit od 3 tyg i wlasciwie zadnych efektow nie widze;/Moze poza wieksza iloscia pryszczy na plecach i dekolcie (gdzie wczesniej zadko wychodzily)... w dodatku z polaczeniem skrzypu i witamin (jakies Vita-min plus) z deczko mi sie przytylo... Wiec poki co-nic pozytywnego;P

Gość BarbaraBałuty
a czym rozni sie capivit hydro control od tego capiovit a + e hydrocontrol???

Gość kuna1985
a no niczym hydro control ma tez wit a i e ale dodatkowo olej z nasion ogórecznika który nawilża skórę

capivit hydra control to żadne cudowne tabletki to poprostu olej z ogórecznika zawierający witaminę A + E. To przesąd ze jesli ktos ma suchą skórę to musi pic dużo wody, woda oczywiscie oczysci organizm ale jak wypijemy jej więcej to nawet nie zdąży dotrzeć do tkanek skóry bo szybko ją wydalimy, dlatego aby nawilzyć skóre trzeba stosować dietę bogatą w wielonienasycone kwasy tłuszczowe np ryby, jeśli ktoś nie ma zbilansowanej diety to dobrze jest łykać jakies kwasy tluszczowe np olej z ogórecznika, olej z nasion czarnej porzeczki, tran itp

Gość da_donna
Czesc, ja mam pryszcze i tlusta skore. Czy capivit hydrocontrol mi pomorze? Czy pogorszy sprawe pryszczy? Dzieki z gory

Gość nie pomoże
a na suchą cerę polecam krem La Roche Nutric 2,5 %.

Gość juh
jak chcialam kupic ten capivit to farmaceutka powiedziala ze po co mam przeplacac a tak samo bellissa hydro dziala a tensza jest

Gość JeluS
czy ktoras z Was mi powie .. bo chciałam brac capivit piekne wlosy i capivit hydrocontrol , ale czy tak mozna .? i jeszcze jedno czy moge te oba specyfiki brac z z tabletkami antykoncepcyjnymi.?

Gość JeluS
Mam do Was pytanko czy moge uzywac jednoczecie capivit piekne wlpsy i capivit hydro control ? i czy moge te oba spcyfiki brac z tabletkami antykoncepcyjny,mi.? z gory dzięx .

Gość tez tak czuję
Jelus, w obu preparatach dubluje Ci się dawka witaminy A i E, bierz po prostu co drugi dzień. A z tabsami możesz brac, nawet dobrze że bierzesz Bellisę bo tabletki antykoncepcyjne powodują niedobory witamin z grupy B i cynku (te maja wpływ na skórę włosy i paznokcie)

Gość a_skka
witamina A jest jedna z najbardziej toksycznych witamin! przy zbyt duzym jej przyjmowaniu występuje hiperwitaminoza. ta witamina magazynyje sie głownie w wątrobie i jest rozpuszczalna w tłuszczach dlatego ciezko ją usówac z organizmu!dlatego nie mozna przekraczac zalecanych dawek bo zapchacie sobie wątrobe! przyjmowanie duzych dawek witaminy A - takich jak w capivicie- uszkadza watrobę!!

Gość sibi
kupcie żel hialuronowy,ja kupiłam.nawilża,nie dopuszcza do przesuszenia skóry,łagodzi podrażnienia,stosuje się go mieszając z kremami,mozna uzywać raem z balsamem do ciała.nie mylić z kwasem hialuronowym

Gość sibi
ktoś z was pisał o tym by natłuszczac skóre a nie nawilżać,to jest prawda,a osoby które maja suchą skórę powinny jeść dużo ryb(bogatych w dore tłuszcze)i nabiał.napewno poprawa kondycji skóry bedzie

co wy z ta witamina A hydrocontrol ma jej sladowa ilosc glowny sklad to olej z ogorecznika zobaczcie sklad capivitu i porownajcie z hydrocontrolem. Powiem ze najlepszy jest TRAN tak na sucha skore jak bralam w zimie to nie musialam stosowac zadnych balsamow. A tran ma duzo witaminy A nie wiem ile trzeba jesc tego zeby przedawkowac

Gość k_muza
no tak. tran jest od lat powszechnie uznawany za zdrowy, wiec nie bede tego kwestionowac. moim zdaniem łykanie gotowych suplementow w tabletkach jest jednak skuteczniejsze. ja np. lykam Onozis i moja skora tez jest w znacznie lepszej kondycji. przede wszystkim wydaje mi sie, ze nie jest przereklamowany, ma spoko dobrany sklad i w porownaniu z tranem jest o niebo przyjemniejszy w stosowaniu, wiec z czystym sumieniem moge go polecic :)

Gość texas1308
Czy Wam też tak strasznie chce się pić po capivit hydro control?? Biorę od miesiąca, teraz drugie opakowanie. Od jakichs 2 tygodni po prostu umieram z pragnienia. Może na tym polega jego magiczne działanie..hmmm? Wzmaga pragnienie a woda już robi swoje, bo teraz to napewno ze 2 litry dziennie wypijam, nawet w nocy się budzę żeby pić.

Gość FEEona
Biorę go już od ładnych kilku misięcy i w sumie nic bym szczególnego nie zauważyła, gdyby mi się nie skończył ;P Przerwałam wówczas codzienne łykanie i po jakichś 2 tyg. przeraziłam się tempem pogłębiania się zmarszczek :/ Dlatego też czym prędzej powróciłam do codziennego jego łykania i na szczęście zmarszczki znów stały się płytsze. :D Dodam może, że jestem kobietą 40+ i oprócz tabletek "hydro" (niekoniecznie zawsze capivit) używam też kremów przeciwzmarszczkowych ze średniej półki :D