Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYCHA SŁODKA

TERMOFOR W CZASIE PORODU???

Polecane posty

Gość MYCHA SŁODKA

Błagam napiszcie, czy można mieć termofor z gorącą wodą w czasie porodu na krzyżu, czy plecach, to jedyne co przynosi mi ulgę w czasie okropnych bóli miesiaczkowych i zastanawiałam sie czy może mogłabym zamiast tam w szpitalu moczyć sie pod prysznicem mieć termofor? czy ktoś wie czy mozna, moze czyta to jakaś położna, nie mówię o przykładaniu go do brzucha bo może mogłoby to zaszkodzić dzidzi ale na plecach???? odpiszcie, pozdrawiam wszystkich

Gość MYCHA SŁODKA
HEY nikt nic na ten temat nie wie???? odpiszcie proszę

Gość MYCHA SŁODKA
HEY nikt nic na ten temat nie wie???? odpiszcie proszę

Gość *dooot*
Nie mam pojecia jaki mógłby być efekt , gorące okłady zwiększają ukrwienie , raczej nie jest to wskazane . Muszę przyznac ,że pomysł niekonwencjonalny . W jaki sposób wyobrażasz sobie technicznie przykładanie tego termoforu - pytam z ciekawości , duży brzuch i ból porodowy nie sprzyjają ani pozycji " na brzuchu" , a ni pozycji "na plecach" . Może lepiej zastanów się nad możliwością znieczulenia zewnątrzoponowego . Co do moczenie pod prysznicem - fajna sprawa - on relaksuje i lekko rozluźnia , jednak nie zawsze jest możliwy , czasami ze wzgledów medycznych , a czasami z powodu warunków panujacych na porodówce .

Gość MYCHA SŁODKA
Używanie go jest super proste, mozna przecież chyba (no napewno nie w momencie samego wychodzenia dziecka na świat) siedzieć normalnie na łóżku oparta o coś i wtedy termofor na dolnej części kręgosłupa (odcinek lędźwiowy), może trochę mąż przytrzymać, nie mówię że cały czas ale to jest super sprawa i przynosi niesamowitą ulgę, myślę że możnaby ale niewiem czy połiożne i lekarz pozwolą i dlatego chciałam sie kogoś z was spytać, bo jeśli cos może pomódz i ulżyć w bólach to czemu nie??? tylko czy można?

Idz do szpitala, w ktorym masz rodzic i sie spytaj po prostu :) a jak nie wybralas jeszcze szpitala, to zapytaj sie moze ginekologa albo w jakimkolwiek szpitalu. Na pewno tam ktos Ci odpowie.