Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariiiaaa

novynette za i przeciw

Polecane posty

Gość mariiiaaa

hej biore juz ok 3,5 roku no i wszystko ok!!!ale zastanawiam sie czy juz nie pora na zmiane...a poza tym czy wasze libido po tych tabletkach sie zmniejszyło?????moje chyba tak no i suchosc ... pozdrawiam

ja brałam też 3.5 roku bez przerwy, przez pierwsze 3 miesiace dośc czesto bolała mnie głowa ale potem przeszło, przytyłam 8 kg, powiększyły mi się piersi o 2 rozmiary, libido spadło po 2 latach zażywania, na plus była super cera, bardzo regularnie i małoobfite okresy. Odstawiłam bo już coś w środku mi mówiło że już czas. Teraz po odstawieniu czuje się znacznie lepiej:)

Gość mariiiaaa
NO WLASNIE JA TeZ BYM CHYBA JUZ ODSTAWILA AE BOJE SIE PROBLEMOW Z CERA bo kiedys mialam potworny tradzik...no a jesli chodzi o wage to nie przytylam zbytnio ale musze sie pilnowac bo jak tylko sobie pozwole to waga skacze jak oszalała w gore.no a jak terazz twoje libido..??bo ja teraz jak biore to masakra chce mi sie nie czesto aczkolwiek jak juz dochodzi do zblizenia to jest cudownie...pozdrawiam

Gość szko
a ja biore i nic nie prztylama a bardzo chcialam:(

Gość lapik
hej!! mam do Was pytanie, czy to konieczne, aby jak zaczne stosowac pigulki (dokladnie novinette) w trakcie 1 opakowania i juz po 1 stosunku zrobic cytologie?? czy wynik tej cytologii ma jakis wplyw na to, czy mi dalej przypisze lekarz te pigulki?? czy poportu cytologia kontrolnie? (bedzie robiona 1 raz w zyciu). Pigulki zaczne brac w polowie czerwca, wiec nie wiem czy zdaze przed 1 lipcabo na wynik tez sie czeka pare dni, a wyjezdzam! pomozcie prosze:)

Gość mariiiaaa
lapik ja cytologie mam raz na pol roku czasem raz w roku ginekolog mowi ze przy tabletkach trzeba cytologie robic regularnie...pierwsza mialam zanim przepisala mi tabletki. moje kumpele tez tak mialy i jak ktoras maila stan zapalny to musiala go wyleczyc i dopiero wtedy dostala tabletki pozdrawiam

Gość lapik
dzieki marinna, czyli w zasadzie jest konieczne zeby zrobic ta cytologie na poczatku, zanim wyjade na te 3msc i bede brac pigulki ktore mi przypisala?

Gość lapik
sorki za blad w nicku;)

Gość mariiiaaa
mysle ze tak.lepiej sie zbadac niz pozniej miec problemy:)

cera mi sie nie popsula a tez tego bardzo sie balam, to mnie zaskoczylo bo dostaje syfkow jak zbliza mi sie okres a poza tym jest zupelnie ok. Po odstawieniu moje libido wzroslo dwukrotnie z czego bardzo sie ciesze:) ale moja przygoda z tabsami juz sie chyba skonczy na zawsze, wlasnie czekam na 3-ci beztabletkowy okres, spoznia mi sie juz 2 tydzien, biore luteine na wywolanie i nic:(

Gość lapik
Oki, dzieki wielkie, czyli w zasadzie nie musze zaczac brac pigulek zeby zrobic cytologie, moge ja zrobic zanim zaczne je brac, byle juz po kochaniu sie ?? bo nie wiem czy wlasnie ta cytologia ma stwierdzic czy pigulki sa ok, wiec jesli tak, to musze byc juz po nich... brrrr

cytologia jest badaniem ktore stwierdza czy szyjka macicy jest ok czyli czy nie ma zadnego zapalenia albo komorek rakowych, tabletki nie maja z tym nic wspolnego i nie wplyna one na badanie. cytologie powinnas robic co pol roku i najlepiej zaraz po okresie wtedy wychodza najwiarygodniejsze wyniki. jest 5 grup cytologii, 1 - to brak zmian czyli wszystko ok, 2 to tez wynik dobry a moze on swiadczyc o tym ze jest jakies zapalenie luz nadzerka, marwic sie nalezy 3 grupa w dol to oznacza ze sa jakies zniamy i nalezy podjac natychmiastowe leczenie. Przecietna kobieta ma 2 grupe mimo ze moze nie miec nadzerki albo stanu zapalnego, wystarczy ze wspolzyje i uzywa tamponow:) zrob badanie i wszystko bedzie oki

Gość lapik
ejmi dziekuje Ci za fajna odpowiedz :)) chcialam zaczekac do pigulek, bo panicznie boje sie ze zajde w ciaze, ale w takim razie chyba zryzykuje ten raz, i zrobie cytologie wczesniej, zeby spokojnie zdazyc z badaniami do lipca:)

nie ma za co:) ciesze sie ze pomoglam. nie masz na co dluzej czekac, staraj sie zawsze pamietac o cytologii nawet jesli lekarz nic nie mowi to przypominaj mu sie co pol roku, bedziesz miala spokojna glowe:) zycze powodzenia:)

Gość ddddddddddddddoriana
bralam 2 lata. Objawow tj plamienia bole glowy mdlosci itd itd nie bylo od samego poczatku do konca (no moze zaczely mi wyskakiwac bardzo dziwne wypryski podkorne duze i czerrrwone ale nie wiem czy to hormony...). Ale za to sex mogl dla mnie nie istniec i mialam wahania nastroju straszne. Teraz zmieniam na wieksza dawke hormonow i zobaczymy. Najwyzej wroce do nich...

Gość adzia21
Ja biorę te pigułki 5 miesięcy i teraz zaczęły mi wychodzić jakieś krosty i trądzik na twarzy. Poza tym nie przytyłam nie mam bólu głowy. W czasie okresu brzuch mnie nie boli i mam mało obfity okres. Same zalety gdyby nie te krosty.

Ja biore 6 miesięcy i schudłam 2 kg, odrobine powiększyły mi się piersi, nie mam krost ani nic w tym stylu, libido bez zmian, czyli duże :) a ztych gorszych to tylko przez pierwszy tydzień bolała głowa.

Gość marta 123
Witam, powodem dla którego postanowiłam brać tabletki hormonalne są bardzo bolesne miesiączki przez które muszę odwiedzać szpital i brać zaszczyki bo przeciw bólowe tabletki nie pomagają. W końcu zdecydowałam się na tabletk hormonalne dodatkowo mam cerę trądzikową więc dermatolog i ginekolog zgodzili się że hormony pomogą mi. Mam zacząć od najbliższego okresu novynette. Dylemat mój jest taki że za rok wychodzę za mąż i po ślubie planujemy dziecko czy mogą być z tym problemy? Czy bolesne miesiączki i trądzik znikną? Jeśli któraś mogła by rozwiać moje wątpliwości albo ostrzec przed problemami późniejszymi byłabym wdzięczna. Pozdrawiam

hey mam pytanie jestem w polowie pierwszego opakowania novynette biore je glównie na problemy z cera... i pytanie odnosnie tego kiedy bedzie widac jakies rezultaty w poprawie bo jak narazie to sie zastanawiam nad zmiana tych tabletek poniewaz do tej pory wielkiej poprawy nie widze.... prosze odpiszcie