Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Henrieta

Wypalona nadzerka i coś gorszego, a zajście w ciażę.

Polecane posty

Gość Henrieta

Mam 26 lat, w wieku lat 20 miałam wyplaną nadżerkę. Czytałam tutaj, ze potem mogą być kłopoty z zajściem w ciążę. I zastanawiam się czy tak jest na prawdę. Do tego zrobiłam straszną głupotę. Ginekolog powiedział mi, że po zabiegu przez miesiąc nie mogę mieć stosunków seksualnych. Ale akurat tak się stało, ze moj chłopak wyjeżdzał wtedy na 6 miesięcy do stanów no i zapomniałam o tym zakasie. już 4 dni po zabiegu poszłam z nim do łóżka i dostałam silnego krwotoku. Udało się to po kilku minutach zatamować, nie poszłam do lekarza ani nic. Tylko teraz ostatnio o tym zaczynam mysleć, bo tam za 3 lata chciałabym zajść w ciązę. Co o tym myslicie?

po usunięciu nadżerki pozostaje blizna na szyjce macicy, jak wiadomo blizna jest naskórkiem które się nie rościąga i może to mieć wpływ na ciąże ale nie musi.Mój gin mi powiedział że z zajściem w ciąże przez blizne po nadżerce raczej nie ma problemu gorzej jest z utrzymaniem tej ciąży bo szyjka macicy może się nie domykać właśnie z powodu blizny która sie nie rościąga. Każda kobieta ma inne ciało i organizm i myśle że nie powinnaś się tym przejmować. Mnóstwo kobiet ma usówane nadżerki przed porodem i potem zachodzą w ciąże. Mój gin odradził mi usówania nadżerki ze względu na to że nie rodziłam i nadżerka po porodzie sama się złuszczy. Ale skoro się tym martwisz to zapytaj ginekologa.

Nadzerka sama nie złuszczy po porodzie mojej siostrze i moim kolezankom lekarz tez tak mowił ze nadzerka po porodzie sie sama złuszczy i jakos nic z tego musiały miec wypalane bo na zamrazanie miały juz za duze zmiany .

to też zależy od wielkości nadżerki, ja mam bardzo malutką dlatego lekarz nie chciał nic z tym zrobić, ale jeśli nadżerka jest duża to może być tak jak piszesz:)

Ja też mam mała nadzerke i moj ginekolog mi powiedział ze moge ją zostawic , albo zrobic zamrazanie . Więc wole zrobic to teraz niz czekac az bedzie wieksze , a zamrazanie nie ma wpływu na pozniejsza ciąże bo nie pozostaja po tym zadne blizny tak jak po wypalaniu .Tylko zabieg troche drogi 250 zł , ale na refundowany nie ma co liczyc.

Gość do nikita
ja mialam perfekcyjnie wykonane zamrażanie za free :P

Ja juz nie mam zaufania do państwowych lekarzy , więc wole chodzic prywatnie , państwowy to mi nawet nie chciał cytologi zrobic bo twierdził ze nie potrzeba .

Gość brylancikowa
jak to wymarzanie za free. jak to zrobilas? czy w szpitalu??

Gość hm hmmm
wymrazanie jest refundowane, zazwyczaj trzeba troche czekac, ale mozna sie doczekac :) mi zrobili dobrze

Wole bez czekenia .Mój lekarz państwowy nawet mi nie raczył powiedziec ze mam nadzerke . Dowiedziałam sie dopiero jak poszłam do innego bo ten był na urlopie a musiałam isc bo fatalnie sie czułam. Więc go zmieniłam .

Gość Justynka_19
Ja też mam nadżerkę. Najpierw była 2 stopnia, potem dzięki kuracji przy pomocy globulek dopochwowcy zmniejszyła się na 1 stopień. Ale mimo to nie zniknęła do końca i moja gin zadecydowała że trzeba pozbyć się jej raz na zawsze. Na następną wizytę kazała mi kupić jakiś płyn za 70 zł. Czy któraś z Was wie co będzie mi robić z tą nadżerką? Proszę o odp.

Gość Justynka_19
dopochwowych*

Gość mariolka11111
pojeje Ci tym kwasem nadżerke i sie jej pozbedzisz:)

Gość Justynka_19
To jest ta wypalanka?

Gość TAK Tak Tak=

Gość Musisz iść
do ginekologa, poza tym gdybys dostala krwotok to na pewno byś wyladowala w szpitalu, wiec przyestań tworzyć :-D Nadżerka to nic innego jak mała rana, a z ranami rożnie bywa, jedne się goja inne nie, paprzą i takie papranie moze doprowadzić do ... raka, dlatego najlepiej od razu wypalić czy jak lekarz zdecyduje, w kazdym razie nie slyszałam, żeby lekarz pozostawil to ot tak sobie ..., a juz na pewno trzeba chodzić do kontroli ... Nic mi nie wiadomo, żeby po wypaleniu nadżerki nie mozna było zajść w ciążę, to jakas bzdura moim zdaniem. :-D

Gość pluszka
mam pytanko czy po zamrażaniu nadżerki jaest jakiś okres w którym nie mozna współżyć, i staraż sie o dziecko?

pluszka 6 tyg po wyrazaniu nie mozna wspolzyc Justynka18 ten plyn=chemicznie usuwana. tzn posmaryje tym plynem wypalanka jest pradem - iskierkami

Gość Justynka_19
Zielonooka24 Dziękuję za odpowiedź. A czy wiesz ile czasu nie można współżyć po chemicznym usuwaniu nadżerki? Pozdrawiam.

Sorry 4 tygodnie nie mozna po zamarazaniu a po chemicznym to nie wiem , sama miałam dzisiaj to robione ale jakos nie spytałam a lekarz nic nie mowił .

Gość Justynka_19
Hmmm... Ja mam za 2 tyg. i spytam :) Jak będę już po, to napiszę :) Pozdrawiam.

Gość gość
Mam 19 lat,.Mialam robione wypalanie nadżerki ok1,5roku temu.Nigdy nie rodzilam a zrobili mi wypalanke,od tamtej pory mam problem z zajsciem w ciaze:-(,tydzien temu bylam u ginekologa i znow nadzerka jest bardzo mala i chca ja wypalac,tym razem nie zgodze sie na wypalanie,przeciez jak jest mala to lekami mozna leczyc.wiec dlaczego wypalanie a pozniej staranie o dzidziusia na marne.I przez tak doswiadczonych lekarzy naszych marzenie o dziecku znika;-(

Gość gość
ja miałam wypalanke w listopadzie bo miałam duza nadrzerke ginekolog mowila mi o tym czy chce miec jeszcze dzieci bo mam dwojke przed zabiegiem, takze napewno sie to wiaze z problemem z donoszeniem ciazy

Gość gość
ja tez mialam wypalana w wieku 20 lat i teraz mam troje slodkich dzieciaczkow.Z kazdym zaszlam w trzecim miesiacu staran.