Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynka WL

Damian walczy o życie

Polecane posty

Gość Justynka WL
Rafal to jest chlopak Damiana

Gość Przyłączam się
Dzwoniłem - rzeczywiście zajęte ! Będe dzwonił jeszcze ! Pozdrowienia dla Damiana ! Bądżmy razem !

Gość Zelwer -
Ja też !!!!!!!!!!!

dzwonialam do nfz jak zwykle nie wiedza o co chodzi i zwalaja odpowiedzialnosc na innych powiedzieli tylko ze jesli byly zaniedbania w leczeniu to rodzina moze sie zwrociuc do okregowej izby lekarskiej ale tylko rodzina bo my nie jestesmy upowaznieni dzwonmy moze w koncu ktos sie tym zajmnie

powtarzam nr do nfz 0178604170 damian dziewit szpital 0178011141

Gość _____Ola
Nie rozumiem dlaczego na tym topiku jest taka nagonka na lekarzy. przeciez w każdej grupie zawodowej znależc można partaczy. to tylko ludzie... Znam to srodowisko i wiem jak ciezko lekarze pracują a ich pensje są żenująco niskie. Dyżurują po kilkanaście godzin dziennie żeby dorobić. Jak będąc tak zmęczonym można ratować ludzkie życie ? zastanówcie się zanim coś napiszecie. Wszędzie na świecie lekarz jest doceniany i odpowiednio opłacany. Przestańcie już kląć bo to jest jaeden z najbardziej stresujących zawodów - od lekarza zalezy życie pacjenta ! Nie uogólniajcie, bo to jest bardzo krzywdzące dla porządnych i oddanych zawodowi lekarzy !!! Przykro mi z powodu damiana. Trzymam za niego kciuki :(

ola______________ ja tu nie pisze zeby krytykowac lekarzy bo nie cierpie uogolnien ja po prostu chce pomoc w tym konkretnym przypadku i tyle skoncentrujmy nasze sily zeby robic szum medialny a nie zeby sie klocic to bez sensu

skoro tam nikt nie pomaga to niech rodzice podejmą ryzyko i postaraja się o przewiezienie go do Centrum Zdrowia Dziecka!!!tam trafiają beznadziejne przypadki

czy ktos sie jeszcze orientuje gdzie by mozna zadzwonic zeby ktos sie tym zajal?

Gość _____Ola
Co chcecie osiągnąć tymi telefonami ? Myslicie, ż edamian lezy porzucony na sali i nikt się nim nie zajmuje ???? Dajcie na luz. lekarze na pewno walczą o jego życie ! zamiast robic durne afery możecie się za nigo pomodlić ! Cholerni aferzyści ! gdy chodzi o pomyłke lekarza od razu robicie szum , a ile kazdego dnia ludzi jest uratowanych przez lekarzy ? Dlaczego o tym nie piszecie ? Żałośni jestescie. niedługo wszyscy lekarze wyjada na zachód gdzie będą mieli nalezyty szacunek i odpowiednia pensję ! Co to za kraj, w którym hydraulik zarabia wiecej od lekarza ! Zastanówcie się jeszcze raz pieniacze !

Gość niewiernazesląska
Ola,masz rację,ale jak ja zrobiłam pomyłke w pracy to musiałam przed sądem stanąć i się przyznac.(Nie pracuje w ZOZ,inna branża) a oni czyli lekarze nigdy się nie przyznaja i szybko zamykaja sprawy.Jeden drugiego kryje.

Gość _____Ola
Marcy - żałosna jesteś ! Po co masz robić szum ?? Sławna chcesz być ? Myslisz że tym szumem pomożesz Damianowi ?? Ile Ty masz lat ? 10 ???

a jeśli szpital nie jest juz w stanie pomóc to jego zasranym obowiązkiem jest zapewnić mu transport do miejsca gdzie może uzyskać pomoc

ola prosze nie krzycz ja naprawde nie mam nic do lekarzy ktos prosi o pomoc wiec probujemy pomoc moze to nie jest najlepszy sposob ale chyba lepszy niz nic nie robienie? co ty radzisz w takim razie?

Gość _____Ola
Zgadzam się niewiernazeslaska ! jeżeli lekarz popełnił bład powinien ponieśc konsekwencje ! Jestem całkowicie za ! tylko czy gdy Ty popełniłas bład też powstała akcja robienia szumu na Twój temat ??? niech sprawę zbada odpowiednia do tego komórka. Nie wydawajcie od razu wyroków na lekarza. pomyłka pomyłce nie równa! Można popełnić pomyłkę przez zaniedbanie, ale można też pomylić się ponieważ organizm ludzki jest skomplikowana "maszyną" i nie zawsze przebiega wszystko zgodnie z szablonem.

Gość _____Ola
Teraz najważniejsze jest, żeby Damian wrócił do zdrowia. jestem pewna, że to jest teraz najważniejsze dla jego rodziny ! Gdy Damian poczuje się lepiej jego rodzice mogą złożyć skarge na lekarza, jezeli rzeczywiście uwarzają, że został popełniony błąd ! Jak Ty chcesz Marcy pomóc ? Zadzwonisz do NFZ ??? Nie żartuj.... Ty możesz się jedynie pomodlić, ewentualnie za jakiś czas możesz wszpierać rodziców Damiana w dochodzeniu swoich i jego praw...

ok ok - tylko napisz mi ola________ gdzie ja cos zlego na lekarzy pisalam?! mysle ze telefon do nfz zeby na to zwrocic uwage chyba nie moze zaszkodzic no chyba ze to jest prowokacja to z nas robia idiotow ale ja wole probowac cokolwiek zrobic niepotrzebnie niz nie zrobic potrzebnie jesli wiesz o co chodzi

Gość niewiernazesląska
na szczęście moim błędem nikogo nie doprowadziłam do agonii,ale dla osób pokrzywdzonych też byłby to temat do telwizyjnego kuriera.I po mich doświadczeniach wiem że nikt nie jest nieomylny,nawet lekarz.I nie chodzi czy szum czy nie ale s\prawiedliwośc musi być po stronie poszkodowanego.

i w jednym sie zgadzamy - najwazniejsze zeby wyzdrowial

Ola ucisz się bo nie masz racji...lekarz jest od tego by ratować...a jeśli myślą o zbijaniu kokosów to pomylili kraj!!!A jeśli im nie wystarcza pensji to niech otworza prywatny gabinet. Podejmując tą prace muszą się liczyć z różnymi objawami odbiegającymi od normy. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele błędów popełniaja lekarze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niewiernazeslaska lekarze sa tylko ludzmi - i czasem bledy beada sie zdarzac - ogromna odpowiedzialnosc - i za to chociazby nalezy sie im szacunek uwazam ze to jest jeden z najtrudniejszych zawodow

Gość Justynka WL
z ostatniej chwili: JUŻ NIE ŻYJE!!!

Czy ktos wiec co dzis z Damianem? Informujcie jezeli juz zalozyliscie ten topik.Wiele osob czeka na informacje ,choc nie wypowiada sie.Bo i trudno zabrac glos gdy zaczyna sie jatka,niekoniecznie zreszta na temat.Tu przeciez nie chodzi o dyskusje\"ile zarabia lekarz a ile hydraulik\" Ktoras tam swiatla o tym pisala.Proponuje Tobie inny topik tam o tym pisza!:O

Gość niewiernazesląska
I koniec..........................

no to juz wiemy...... nie takich wiadomosci oczekiwalismy

Teraz to mam nadzieje ze to glupi podszyw.W kazdym razie bardzo bym chciala😭Jezeli jednak prawda ze Damian odszedl ,to szczere wyrazy wspolczucia dla rodziny,przyjaciol i znajomych :(