Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAPISZCIE

ODSTAWILAM DIANE I ZNOWU ŁÓJ NA TWARZY CO ROBIC

Polecane posty

Gość NAPISZCIE

BLEEEEEEEEE

co rozumiesz przez łój? łojotok, cera tłusta, cera mieszana?

Gość nie wiem..
prosze napisz coś wiecej czy rzeczywiscie jak bralas te tabletki to twoja skóra się nie swieciła???????????

Gość NAPISZCIE
Justa tak tak cera tłusta wszedzie choc przewaga litery T ŁOJOTOK OGROMNY!!!!! Gdy bralam Diane faktycznie zmniejszył się aczkolwiek najpierw 2-3 michy wywalało mi duzoo pryszczy, zaczęło dzialalac gdzie w 3 miesiącu a bralam 6 i nie chce wiecej bo wiem ze nie mozna dłuzej! Co robic? Moze inne tabletki? dermatolog nie pomogł bo twierdzi ze antybiotyk jest tylko na duze pryszcze a ich nie mam (no moze czasem 1-2)

Gość .. . . . .. .. ... .. .
ehh...normalka że chujostwo wraca po odstawieniu :/ więcje z tej diany szkody niż pożytku. jeśli współżyjesz to zdecyduj się na antykoncepcję hormonalną, to trochę normuje zachowanie cery. polecam zwłaszcza plastry u mnie sprawdziły się najlepiej (stały dopływ hormonów bez skoków stężenia we krwi roni swoje) zresztą powiem ci jak mój ginekolog: poprostu niech pani nauczy się z tym żyć. ja się nauczyłam i słóżę radą najważniejsze nawilżać nawilżać nawilżać zapomnij o wszystkich kosmetykach i lekach wysuszających skórę!! dopouszczalne są tylko punktowo na krostki. jak przesuszasz cerę skłonną do łojotoku to ona się buntuje i stara jeszcze szybciej natłuszczać co poteguje łojotok, totalne błędne koło. tak więc spraw sobie jakiś krem nawilżający raczej lekki. jest fajny żel olay taki bez zapachowy i nie tłusty w ogóle. Do mycia polecam lipikar syndet la roche - owszem nie najtańszy ale butla starcza na bardzo bardzo długo. do tego jakiś delitany tonik i oczywiście peeling, dzieki temu pryszcze się nie bedą tak tragicznie możyć. odstaw na lato zupełnie fluid i wszelkie pudry. jak masz tak, że wiesz, że następnego dnia bedziesz siedzieć w domu to wysmaruj się na noc kremem dla cery tłustej. teraz idą upały i jest wysuszające słonko to polecam też odświeżać cerę wodą termalną. kosmtyki wybieraj raczej te do cery mieszanej lub normalnej niż do tłustej. unikaj tych matujących. fantastycznie na taką cerę robi też łaźnia parowa (nie sauna). przez jakiś czas bedziesz dostawała szału na świecącą buzię, ale po jakimś czasie będzie na prawdę lepiej.

Gość Agata28
Ja tez brałam Diane ale nienajlepiej sie po niej czulam, niedawno lekarz zmienil mi Diane na Syndi-35. To jakaś nowość w Polsce. Skład niby ten sam ale powiedział, że to nowsza wersja Diane i pacjentki lepiej ja tolerują. Dla mnie rewelka, czuje się doskonale, pozdrawiam i polecam Syndi

Gość zaraz sobie kupię
:(

no hello ja w zeszłym tygodniu odstawiłam novynette- brałam przez prawie rok... nie mialam wogole pryszczy, zaskórników- a teraz jakby szlak terfił moja buzie!!! pryszcz na pryszczu... i to przez niecałe 2 tygodnie!!!! ja zrobiłam tylko sobie 1 miesieczna przerwe- mam nadzieje ze gdy wroce do tabletek to cholerstwo znikne...

agata28_____> a ile kosztują te nowe tabletki co zaqczelas brac? nigdy o nich nie slyszałam.. to faktycznie nowosc na rynku...

Gość Agata28
_I_S_I_A - jak zapytalam lekarza o cene to mi powiedzial ze 4$ australijskie... Lekko zdebialam ale mi wytlumaczyl smiejac sie ze firma, ktora Syndi promuje jest australijska i podali mu cene w $ australijskich, tiiaaa, tylko kto zna kurs dolara australijskiego ;) Na szczescie jest nizszy od US, zaplacilam za Syndi (oczywiscie zlotowkami) tyle co wczesniej za Diane, cos kolo 9 zł. Zero różnicy w portfelu za to totalna odmiana jesli chodzi o samopoczucie, przynajmniej na razie, ale nie zapeszam. Jedyny problem byl z dostaniem Syndi bo apteki jeszcze nei maja i trzeba zamawiac co jest wkurzajace, ale warto. Popros doktora o poradnik dla pacjentki -jest boski, zwlaszcza misie koala. Wreszcie cos innego , a nie trzymajace sie za rece parki. Misie koala, aborygen i wlochaty kwiat Anigo... cośtam zwany \"Łapa kangura\"- chce sobie go kupic do domu bo jest niesamowity-caly pokryty meszkiem od lodygi po kwiaty i rzeczywiscie przypomina kangurza lape. Supcio! Pozdrawiam

Gość Agata28
M_I_S_I_A - sorkik w odpowiedzi zjadlam M-ke

Gość a slyszalyscie o cyprescie
to tez zamiennik diane

Gość a slyszalyscie o cyprescie
a ta sindi dziala lagodniej na watrobe niz diane?

Gość ja miesiąc temu odstawiłam
Logest, na poczętku, przez 1 dwa tygodnie żadnych zmian, potem zauważyłam trochę drobych podskórnych krostek, dziś dostałam okres, ogólnie na razie nie jest źle, jak myslicie, czy będzie jeszcze gorzej po miesiącu?

Gość Krabik
podnosze, ważny temat

Gość hej laseczki
Cyprest to zamiennik diane ktora go stosuje?

Gość Misia-21
Aga28 napisz prosze czy Syndi-35 dziala mniej szkodliwie na wątrobę niż Diana!

Gość ja biore Cyprest
wlasnie koncze peirwsze opakowanie, z tym, ze mam problem z owlosieniem a nie z tradzikiem, ale przyznaje, ze cera duzo ladniejsza niz byla, od blisko 3 tygodni nie wyskoczylo mi na calym ciele NIC - buzia i plecy gladziutkie a wczesniej bralam microgynon i zdazaly sie niespodzianki no i poprawilo mi sie z tlustoscia cery, juz sie nie swiece jak latarnia po godzinie od zrobienia matujacego makijazu, zobaczymy jak bedzie dalej ale narazie chwale sobie Cyprest

Gość Evka-28
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was bierze Syndi-35? Mój ginek powiedział, że Syndi to to samo co Diane i ze każda pigułaka działa na watrobę ale Syndi jest lepiej tolerowana... No zobaczymy, jestem po 5-tej tabletce i czuje sie ok. Przy Diane bolala mnie glowa juz po trzeciej... Aga - poradnik jest supcio! Moimi idolami są misie koala :)Kupie sobię sę Anigozanthos,- łapę kangura bo jest zajebista! Pozdrawiam! PS Czy ktoś wie gdzie można kupić łapę kangura? POzdro -Ewa

Gość jennyL
bo na diane to kazdy wrzuca ze jest bardzo niebezpieczna jak jest z jej odpowiednikami?

Gość Ja-21
Ewka, nie pisze sie se tylko sobie... ha ha ha. Mi tez ginko zmienil Diane na Syndi i powiedzial, ze nalezy stosowacnie Syndi-35 nie dluzej niz 3-4 cykle po ustapieniu objawow = nie dluzej bo to lipa bo sie organizm przywzyczai do hormonow! Ponoć wazne jest zeby nie przegabic tych 3-4 miechow po stosowaniu Syndi od ustapienia syfów, bo inaczej sie organizm przywyczai i wtedy to juz musztarda po obiedzie ;) Aga-28 Ksiązeczka dla pacjentek jest super! Misie koala are the best , tez sobie kupie wlochatego kwiatka! BTW czy ktos wie ile on koszuje?

Gość ja biore Cyprest
moj ginekolog powiedzial, ze Cyprest to nowoczesniajsza wersja Diany ale z mniejszymi skutkami ubocznymi, nie wiem jak to jest ilosc hormonow jest taka sama jak w Diane, moze inne sa substancje pomocnicznie, nie wiem

Gość Milusinka
Cześć! Ja tez bralam Diane przez pół roku i dopóki bralam bylo oki ale odstawilam i syfy wrocily :( Co to jest ta Syndi? Szukam czegos na jej temat...

Gość Milusinka
Cyprest, Dian czy Syndi? Moja kolezanka z akademika dostala Cyprest- polski, odpowiednik Diane. Czy ktoś cos o nim slyszal? Pytam bo innej kolezence lekarz zmienil Diane na Syndi -nowoczesnijesza Diane. Agata_28 misie koala sa supcio! Widzialam poradnik Syndi... Ale czy to nie jest to samo co Diane i Cyprest? Juz sama nie wiem bo mojej kolezance lekarz powiedzial ze Syndi-35 w odroznieniu od Diane powinno sie brac nie dluzje niz 3 miesiace od ustapienia objawow i zeby na to zwrocic uwage bo jak sie przedawkuje to problemy z cera wroca! HELP! BTW ile kosztuje lapa kangura? Szukalam w necie ale nie znalazlam :( Czy ten kwiat jest w Polsce dostepny? pzdr. Milena

Gość jennyL
dziewdzyny mam prosbe do tych ktore biora syndi lub cyprest zapytajcie lekarzy jak jest z wplywem na watrobe czy sa lagodniejsze

Gość ja biore Cyprest
zapytam o watrobe przy nastepnej wizycie ale to dopiero za okolo miesiac, ginekolog po prostu powiedzial, ze Cyprest ma mniej dzialan ubocznych niz Diane, nie mam zadnych problemow wiec nie wnikalam o obciazenie watroby jesli moge zapytac, czemu martwisz sie tak o watrobe? profilaktyka czy robilas badania i cos nie bardzo wyszlo? bo w sumie to Cyprest Diane i Syndi maja taka sama dawke estrogenow (35 mg) a to wlasnie metabolizowane w watrobie estrogeny najbardziej ja obciazaja, wiec chyba nie ma wielkiej roznicy miedzy tymi lekami

Gość jennyL
pytam bo kazdy odradza bardzo diane a skoro ti ulepszona wersja to ciekawi mnie czy na watrobe tak zle nie wplywa

Gość Agata28
JennyL, pytalam mojego ginekologa jak to jest z ta Diana bo tez sie naczytalam roznych glupot w sieci. Powiedzial ze ponad 10 lat wypisuje Diane i poza zla tolerancja u niektorych pacjentek (to ja) nie mial zadnych sygnalow o szkodliwosci. Co wazne powiedzial ze te leki trzeba brac z glowa -maja wyleczyc a niektorzy biora je jak antykoncepcje przez lata i przyzwyczajaja organizm i jak sie je potem odstawi to sa nawroty. Z Diane musialam zrezygnowac bo sie zle po niej czulam, lekarz zapisal mi jej nowsza wersje -Syndi-35 (od razu poczulam roznice), która jest tak samo bezpieczna albo tak samo niebezpieczna jak inne nowoczesne pigulki antykoncepcyjne...nie mam powodów by mu nie wierzyc. Mam przestac brac Syndi po 3 miesiacach od wyleczenia. Zrobic przerwe, zobaczyc jak organizm zareaguje i wtedy zapisze mi jakas antykoncepcje. Dam znać, póki co nadal szukam Anigozanthos bo mnie zafascynowala ta roslinka ale widze ze nie tylko mnie ;)