Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ejmi

kto brał luteine????

Polecane posty

kobietki, okres mi się spóźnia o 2 tygodnie , dostałam luteine dopochowo, mam ją brać 10 dni. Okres dostanę po odstawieniu luteiny czy w trakcie jej brania? Chyba źle zrozumiałam lekarza... bo on powiedział ze mam brac 10 dni i w ciagu tych 10 dni dostane @. Proszę niech wypowie się ktoś kto brał luteinke.

Gość wiesz co i ja
ja też biorę przez 10 dni i zawsze dostaję @ około 2-3 dni po skończeniu zażywania, ale mój gin powiedział że może się też zdarzyć że @ wystapi podczas brania Luteiny (w trakcie tych 10 dni ) i wtedy trzeba zaprzestać zażywać Luteinę.

Już pisze jak to jest u mnie. Ja dostaje okres po 36-48 godzinach po ostatniej tabletce. Ale z tego co mówił mi ginio to można dostac w czasie brania-i nie należy się martwić tylko poprostu odstawić-można też czekać nawet do 7 dni. Pozdrawiam.

no właśnie, może sie zdarzyć że @ przyjdzie podczas brania, ale on mi powiedział że jak nie dostane @ przez te 10 dni to mam znowu brać 10 dni...albo go źle zrozumiałam albo on mnie wprowadził w błąd?? Czytałam ulotke ....\"w zaburzeniach cyklu miesiaczkowego, bolesnym miesiaczkowaniu, zespole napięcia przedmiesiączkowego, niewydolności fazy lutealnejokresu przedmenopauzalnego dopochwowo 25-50 mg 2x dziennie w drugiej fazie cyklu miesiaczkowego przez 10-12 dni\". Tutaj nie napisali że krwawienie pojawi się po odstawieniu leku, ale daje znalazłam... \"w próbie progesteronowej we wtórnym braku miesiączki progesteron podaje się dopochwowo w dawce 50 mg 2 x dziennie przez 5-7 dni. krwawienie powinno wystąpić w ciągu 7-10 dni od zaprzestania podawania progesteronu\" No i której wersji mam sie trzymać?

Ja zawsze brałam 10 dni-tyle ile trwa faza z progesteronem. I jeżeli spóźnia Ci sie okres 2 tygodnie to prawdopodobnie był bezowulacyjny-i jestem pewna że jeśli był bezowulacyjny to w trakcie tych 10ciu dniu nie dostaniesz okresu, dopiero po odstawieniu.

ja podejrzewam u siebie burze hormonalną po odstawieniu tabletek anty. miałam owulacje i to dość burzliwą bo jajnik bolał mnie tak że promieniował na cała jame brzuszną, to była moja pierwsza owulacja po odstawieniu tabsów i mój 3 cykl beztabletkowy, lekarz powiedział że poprostu mi jajniki wariują po tabletkach,potem zauważyłam jeszcze 2 razy śluz owulacyjny więc kto wie czy tych owulacji nie było więcej niż jedna. Myślałam że @ dostane w terminie ale niestety. Lekarz nie wykluczył ciąży bo miałam macice powiększoną ale robiłam 5 testów i wszystkie negatywne więc to nie ciążą. Dostałam tą luteinę no i czekam...:)

Gość pechowa_szczęściara
Ja dostałam w 5 dniu brania :classic_cool:

Gość pechowa_szczęściara
Okres oczywiscie :P

Gość ja.22 .................
a ja jak kiedys bralam to dr kazala mi brac pod jezyk ... jaka to roznica ?????

są 2 rodzaje luteiny jedne bierze się pod język a drugie dopochwowo ale czym one się różną to pojęcia nie mam:(

Gość 12345678lkjhg
upupepepeeppepe