Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margeuritte

poradnik psychiki faceta

Polecane posty

Gość margeuritte

Czesc Wam. Mam pytanie znacie moze jakas dobra ksiazke jak zrozumiec faceta? Cos jak "mezczyzno sa z marsa kobiety z wenus"? dociera do mnie po kilku letnim zwiazku ze facet to naprawde jakas inna bajka i oni nie sa po prostu w stanie pojac tego co my...

\"Dlaczego mężczyźni kłamią a kobiety płaczą\" np. Poszukaj topiku \"Kobiety a problemy w związku\" Smuteńki - tam jest masa takich pozycji z opisami.

Gość romantyk.....
czego na przykład nie mozesz pojąć?

Gość mleko w tubce
ee, nie jest tak zle. Trzeba trzymac sie jednej zasady - faceci sa konkretni a kobiety rozmemlane

Gość margeuritte
ok , dzieki poszukam. Nie moge pojac czemu jak facet cos mowi to mowi wprost i jest ok, kiedy ja mowie mu wprost zeby mnie zoruzmial on doszukuje sie w tym innego sensu np to. czemu faceci nie tesknia, nie mysla kiedy sie znowu z nia zobacze... mnostwo.

Gość mleko w tubce
tesknia rownie mocno tylko inaczej to sie objawia. Bo facet z uczuciami zamyka sie. Zauwaz, ze jak facet jest smutny, zdolowany to chce byc sam. A my kobiety wlasnie wtedy najbardziej pragniemy byc blisko z kims, porozmawiac. I tak jest z tesknata, my w tym cierpieniu chcemy dzwonic, pisac, powtarzac w kolko, mowic ze tesknimy. A facet tez cierpi tylko wewnetrznie, nie ma potrzeby mowic o tym

Gość lilka79
dla mezczyzny slowa maja moc sprawcza, dla nas sa tylko slowami. Stad konflikty! Wykrzyczanem przed okresem "Nienawidze Cie" jest wlasnie odbierane jak nienawisc bo facet gdyby powiedzial "Nienawidze" - oj to na pewno mialby ku temu prawdziwy powod

Gość kaczory
lepiej poszukaj insrukcji obsługi do gościa albo poroś o nią jego matkę teściowa na pewno ci pomoże

Bo psychika faceta nastawiona jest na \"polowanie\" . Wieki temu ganiali z pałami za mamutami itp. Dziś takim mamutem jest dla mężczyzny zapewnienie wyżywienia - sobie, ewentualnej rodzinie. Właśnie dlatego zachowują się inaczej niż kobiety. Dla kobiet najważniejszym życiowym celem jest od zarania dziejów nawiązywanie bliskich więci z innymi członkami społeczności ludzkiej. Stąd też rodzą się problemy. Kobiety muszą mówić - dlatego, by właśnie nawiązać i rozwinąć wyżej wspomniane więzi. Męzczyźni wolą ciszę, bo ona pozwala im skupić się na tym co najważniejsze. Nie znaczy to, że nie tęsknią czy nie kochają. Po prostu nie roztrząsają tego. Więcej w podanej przeze mnnie pozycji :D Polecam - warto - jest np. wytłumaczone dlaczego mężczyźni robią wiele denerwujących nas - kobiety rzeczy - typu - nie zamykają desek klozetowych, wiecznie oglądają się za innymi kobietami, czemu nie lubią zobowiązań i dlaczego nie sluchają kobiet...

Gość szara gęś
jakoś zupełnie nie zgadam się z takim stereotypem. To wszystko generalizacja. Nie znam kobiet rozmemłanych np, kompletnie nie rozumiem po co takie poradniki. Jesli chcesz się porozumieć z drugim człowiekiem - rozmawiaj. Jesli wybrałaś faceta, z którym nie możesz się mimo dobrej woli porozumieć - zmień go. Faceci są wychowywani przez matki, jesli te nauczą ich zamykać klozet to będa go zamykać, to kwestia manier. W moim domu męzczyxni sikaja na siedząco, bo zauwazyli, że ściana moczu nie jest przyjemna. Mój mąż nie mógł znieśc kiedy płakałam, robiło mu się niedobrze. Wiele lat próbowałam się z nim dogadać, jego po prostu kompletnie nie interesowało co ja czuję. Chciał się wygadać i tylko to było ważne. No to zmieniłam go na innego faceta po latach ,niestety, cierpienia. teraz mam faceta, który słucha tego co mówię uważniej niż bym chciała czasem :) Nigdy moje sprawy nie sa nieważne. Potrafi mówić co czuje, jak mu jest , z czym ma problem, czego potrzebuje. Ja akurat nie znoszę egoistów poświęcających wszystko dla swojej przyjemności, mecze, piwo, kolesie, praca, komp. Każdy ma swoje upodobania i chęć bycia w samotności, ale jeśli nie ma czasu dla innych, dla dzieci, nie szuka kontaktu, to po prostu zasrany egoista i niech siedzi sam przed tv i żłopie piwsko, płaci za sex, ale na swoje konto. Nie rozumiem więc dlaczego zastanawiać się nad tym, o co chodzi facetowi, to trzeba z nim ustalać, a nie szukać własnie isntrukcji obsługi. " Niech ci powie jego matka". "Wiesz, on taki jest, trzeba mu zrobić dobrą kolację, ugłaskac, to da ci na te buty." "Nie mów mu, że brzydko pachnie, wypierz po prostu i tyle." To są teksty kobiet, które wtłaczają kolejne pokolenia kobiet w rolę służebną i poddańczą, paranoja jakaś. On ma taki sam obowiązek starać się zrozumieć kobietę, jak kobieta mężczyznę. To są błędy wychowacze i jeśli nie chcesz być z jakimś gburem, do którego trzeba instrukcji, to nie bądź, są miliardy facetów, wybierz takiego, z którym możesz sie porozumieć,który nie mówi w suahili, który się stara.

Dopasowanie. Co to znaczy w społecznym zagajniku ludzkich oczekiwań? Jeżeli kobieta i mężczyzna nie są ze sobą jak dwaj dobrzy kumple rozumiejacych się bez słów to są niedopasowani. Związek taki ogranicza się wyłącznie do dotyku. Na poczatku wydaje się, że słowa są zbędne ale po jakimś czasie dochodzą oboje lub jedno z nich, że związek ten ich przytłacza, że nie mają już sobie nic do powiedzenia, że nie mogą odnaleźć się... itp brednie. Ludzie biorą, co im życie daje częściej zamieniając to co gorsze na to co jeszcze bardziej gorsze. To nie jest złe. To tylko boli. Powinniśmy szukać między duszami naszych zagubionych połówek, a nie w szybkich samochodach, czy też w zgrabnych dupach.