Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nocne_marki

siniaki na udach - może ktos pomoże?

Polecane posty

Od jakiegoś czasu (jakis tydzień temu) zauważyłam, że na udach pojawiają mi się siniaki lub czerwono-bordowe plamy zupełnie bez powodu. Na pewno się nie uderzyłam, a jest ich dużo jakieś 10 na jednym udzie i teraz pojawiają się na drugim. Nie mam pojęcia co to może być. Może Wy wiecie? Chcę iśc do lekarza ale nie wiem czy najpierw do rodzinnego czy np. od razu do dermatologa?

wow!!!!!!!!!!!!!!111 identyczna rzecz mi sie wlasnie przytrafila-szperalam w wyszukiwarce i znalazlam ten topik-moglabym napisac dokladnie to samo!!! a wiec wie ktos co to moze byc??

Gość weszka
ja mam siniaki na wewnętrznych stronach ud, ale u mnie to jest od jazdy konno - mam trochę uharatane siodło i par od strzemion czasem mnie tam własnie obciera

Jeśli bez powodu sie pojawiaja to trzeba iść do lekarza i prawdopodobnie na badanie krwi.

akurat mialam badanie krwi kilka dni temu i wszystko bylo w porzadku. doslownie na drugi dzien po tym-wielki siniak na lewym udzie i wokolo pelno fioletowych kropek. bylam jednak na skalkach,wiec myslalam,ze nie poczulam gdy sie mocniej oparlam o ostra skale. ale dzisiaj swedzialy mnie uda od rana i w ciagu kilku godzin pojawil sie wielki siniak na prawym tym razem,i fioletowe kropki tez!!

Gość myślę że powinnas pójśc do
lekarza rodzinnego. Trudno ocenic, co Ci dolega,ale moje dziecko miało podobne wylewy z naczyń krwionośnych i zdiagnozowano u niej skaze naczyniową, leczona była tylko rutinoscorbinem.

Gość ja mam to samo...
i na mim pare fioletowych kropek/plamek; (

Gość Tez to mam
Wstyd założyć spodenki Ja włśnie też mam takie siniaki na oby dwoch udach i jakieś krostki na tym bleeeeeeeeeeeee jak wiecie to poradzicie cos na to proszeee... Jakis krem płyn czy cos??????

Gość też się obżeram niestety
brak witaminy C lub zabużenia krzepliwośći

Gość też się obżeram niestety
wrrrr miało być zaburzenia