Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweety 25

czy słodziki są szkodliwe?

Polecane posty

Gość sweety 25

uzywam słodzików od kilku lat (ze wzgledu na małą kaloryczność) i zastanawiam się, czy mają one jakiś wpływ na moje zdrowie. wiecie może coś na ten temat?

Gość killllllo
Słodziki są używane do tuczenia prosiąt.

Też używałam słodzika,ale gdzieś słyszałam,żę są szkoldliwe i zrezygnowałam :O zresztą słodze tylko kawe i z cukrem o wiele lepiej smakuje:-D

Najbardziej szkodliwe sa slodziki z aspartamem,udowodnione,ze ten zwiazek jest bardzo szkodliwy dla zdrowia,dziala szczegolnie niekorzystnie na uklad nerwowy,moze powodowac powazne choroby neurologiczne takie jak:stwardnienie rozsiane i padaczke.Mowie bardzo powaznie,czytalam artykul na ten temat,ze powinni calkowicie wycofac go z uzycia(jest praktycznie we wszystkim,co nie zawiera cukru:wszelkie niskokaloryczne produkty typu cola light,czy jogurty bez cukru)

Gość aspartamfan
Jesli masz mozliwosc moglbys/moglabys przeslac mi na meila wiecej informacji na ten temat (szkodliwosci aspartamu?) ps. jesli nie masz skad, to tez mi odpowiedz na meila najlepiej, bo wszedelm tu przypadkowo i nie wiem czy jeszcze tu wejde by zobaczyc odpowiedz

Gość aspartam jest tak
szkodliwy,ze np w UK zrobil sie maly szum o to o jeszce pol roku temu chcieli wycofywac mase produktow spozywczych, w ktorych wlasnie on wsytepuje, Jesli chodzi o same slodziki to slyszalam,ze ponoc Stevia ma wlasciwosci szkoidliwe (rakotworcze).Nie wiem jak xylitol, gdfyz on jest bardzo zdrowy dla np zebow ... ale pod katem szkodliowsci to nie wiem jesli o niego chodzi.Nie latwiej zwyczajnie odzwyczaic sie od cukru? :) krok po kroczku..