Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the kicka

filtry przeciwsłoneczne

Polecane posty

Gość the kicka

Czy ktoś mi wyjasni o co chodzi z filtrami przeciwsłonecznymi Jaki najlepiej aby chronił przed słoncem ale tez abym mogła sie na nim łatwo opalic?

Gość nieproporcjonalna
ja uzywam 25 i sie opalam ale troche wolniej niz po olejku Wole ochrone niz zniszczona ale brazowa skorke

używam filtrów, ale na tak postawione pytanie trudno mi odpowiedzieć, bo ja ich używam, aby się nie opalić ;) wszystko zależy od Twojej karnacji, wysokości faktora i czasu spędzonego na słońcu - ale gotową receptę trudno podać. na pewno lepiej używać wyższych faktorów oraz fotostabilnych filtrów - bo lepiej chronią, zwłaszcza przed UVA.

Gość niebieskoookaa22
mam rozszerzone naczynka:o ale nie chce byc trupio blada i powiedzcie mi jaki factor mam stosowac? (mineralne czy też nie?) mam w domu 20 UVA i UVB z Avene "łososiowy"

Gość niebieskoookaa22
justa pisze" stos. filrty aby sięnei opalic..." ja myslałam, ze się po nich opala tylko "troszeczkę" wolniej ... o_O p.s. a podkąłd sie roluje na tych kremach :o nie wspominając o świeceniu... chyba będe nadmiar odciskała na chusteczkę ... co Wy na to

Gość niebieskoookaa22
a Wy na to jak na lato;) :D

Gość dotty
Ja stosuję filtr 20 i też się błyszczę :O Może nie jakoś strasznie, ale jednak. Bibułki matujące i chusteczki nic u mnie nie dają :O Moja skóra łatwo się czerwieni, jest dość wrażliwa, a jednocześnie jest mieszana, zanieczyszczona i w ogóle "piękna" :( Ja to mam szczęście :O:O:O

Gość niebieskoookaa22
a jak nakładasz filtr? na sucha czysta buzie filtr + podkąłd+ puder? czy filtr(zebrac nadmiar chusteczką) + krem+ p+p? wiem, to denerwujące jest 😠

Gość niebieskoookaa22
p.s. ja mam suchą skórę... to moze sam filtr(który jest przecież tłustawy) wystarczy?

Gość dotty
Mam krem Thermal Fix Vichy. Nakładam go po umyciu twarzy, potem czekam 10 minut i nakładam już tylko puder w kamieniu. Ten krem niestety ma sklonność do "wałkowania się", przynajmniej u mnie. No i przed zastosowaniem pudru w kamieniu przyciskam do twarzy bibułki matujące. Coś na nich zostaje, ale na twarzy także :O więc lipa :O:O:O

Gość dotty
Szczęściara z Ciebie :D Na suchej powinno być chyba o niebo lepiej... :)

Gość neri
a ja na lato stosuję krem tonujący Lumineuse Vichy, ma kolor więc tez delikatnie kryje i wyrównuje koloryt skóry, i przede wszystkim ma filtry, polecam! Są dwie wersje: dla skóry suchej oraz normalnej i mieszanej!

Gość dotty
Oooo, a jaką masz cerę? I czy ten krem stosuje się też pod oczy?

Gość niebieskoookaa22
jest super :o świecę się :D w aptekach mówia mi o 50 albo 50+ .... a po takich to efekt gejszy murowany... no nie wiem sama.... zresztą każdy mówi co innego... moze sobie kupie 30? albo 40?

Gość niebieskoookaa22
no wiem :) ja z Avene tez mam ten "łososiowy" który nadaje delikanty koloryt buzi... ale to mi z koleji nie kryje naczynek... na plażę super:) ale nie na codzień... p.s. dzięki za odp. 🌻

Gość dotty
Ja kilka dni temu kupiłam 40 La Roche Posay, ale jeszcze nie odważyłam się nim posmarować :P Jest ciężki i "maziasty" :O Myślałam, że osoby z suchą cerą nie mają takich problemów.

Gość dotty
ups, literówka ;)

Gość niebieskoookaa22
tja, z tego powodu ze mam suchą skórę, to nie mogę stosowac delikantych kremów, np. żeli czy emulsji... bo mi dodatkowo wysyszają... więc musze miec te o bogatrszej:P konsystencji, ale po nich sie święcę... myślę, ze najlepeij mają osoby o skórze normalnej;)

Gość dotty
Oj tak, dzisiaj widziałam taką śliczną buziuchnę ;) Cuudoooo :P A czy w ogóle istnieje nietłusty krem z filtrem?? Czy naukowcy jeszcze nad nim pracują? ;)

Gość niebieskoookaa22
ja coś tam słyszałam, ze to że one sa takie tłusne dodatkowo zabepzoiecza buzie przez złym promieniowaniem, czy jakoś tak:P i ze najlepsze sa te które pozostawiają białą warstewke na buzi bo to odbija te promienie czy cuś:P:D

Gość dotty
Fajnie, że chroni, ale ja nie chcę się tak bardzo wyróżniać białym od kremu licem :P z tego co widzę mało osób stosuje kremy z filtrem. A ja dzisiaj wysmarowałam jeszcze ręce i do tej pory się trochę lepię :O A myłam się kilka razy :O

Gość niebieskoookaa22
:D bardzo dużo dziewczyn na wizażu stos. filtry... to może tam coś znajdziemy dla siebie:) 🖐️

Gość niebieskoookaa22
a i jeszcze pomyślałam, że powinnyśmy stos. pudry transparentne... powinny:P zmatowic buzię