Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojo143

Wasze doświadczenia z protezami zębowymi!!!!!

Polecane posty

Gość jojo143

Jak przyzwyczaiłyście się do proteż bo ja przyszłam od dentysty i katastrofa :-( dodam tylko że jest to proteza na miękkim podniebieniu a ból jak ch.... Jak było u was i jakie macie? Prosze o poważne odpowiedzi:-)

Gość może nie z protezą
nosiłam przez trzy lata aparat stały. bolało jak diabli. krew mi leciała. ale przywykłam. nawet do bólu. moja mama ma za to problemy z protezą. kilka razy jej tam coś przypiłowano, ale dentysta jej powiedział, że więcej już nie przypiłuje, bo to kwestia przywyczajenia. mama się zaparła i nosiła protezę cały czas, mimo cierpienia. kleiła ją, bo bez kleju nie trzymała się za dobrze.. po jakichś czterech misiącach mówiła, że jest już do niej bardzo przyzwyczjona.

Gość jojo143
To jest jakaś pociecha, że może i ja się przyzwyczaje jutro ide na poprawki problem w tym że dentysta włożył mi ją,,na siłe" i teraz sama nie potrafie jej włożyć taki ból ale może jutro jakoś to dopasuje. Najgorsze jest to że jestem osobą młodą i z przyczyn losowych spotkało mnie takie coś że tylko cztery ząbki mam na górze i wszystko się trze buuuuuuuuuuuu zwarjuje

Gość może nie z protezą
dasz radę. trzymaj się. tylko każ ją sobie dopasować. nie może być tak, że nawet sama nie dajesz rady jej załozyć. jak się uprzesz i wytrzymasz to przywyczaisz się do niej. wszystko ma swoje plusy i minusy. stało się jak się stało, ale przynajmniej będziesz miała śliczne równe ząbki.;)

Gość jojo143
Dzięki fajnie, że odezwał się ktoś kto rozumie chociaż troszke mój problem

Gość jojo143 wspolczuje naprawde
Moj facet nosi proteze od paru lat. Jak ja robil to chidzil do przymiarki tak dlugo az mu nic nie przeszkadzalo w buzi. Jak powiedzial ze wsio ok to przestaly sie dopasowywania dopiero. Ale troche to trwalo. Uwieralo go w jednym miejscu. robili odcisk i poprawali proteze. W innym uwieralo to znowu. Itd. Moze proponuje sprawdzic tego "fachowca" Czy inni klienci sa zadowoleni? Na sile to moj bo ani 5 min nie nosil. bardzo wspolczuje.

Gość jojo143
Ja też nie zamierzam nosić na siłe to nie czsy średniowiecza tylko jestem załamana że to aż tak nie pasuje a tyle kasy kosztowało ale jutro ide na korekty i będe chodzić do skutku a co.... jestem za młoda żeby się tak męczyć :-(

Gość szyszka16
ee to chyba nie powinno boleć może idź do innego dentysty :P

Gość Ann56 cs
mam kolezanke ktora nosi obie -gorna i dolna-w wypadku stracila zeby- narzeka tylko na dolną,gorna lezy ok,z dolna ma same klopoty,uciska,uwiera,wypada

Gość Ann56 cs
lekarz twierdzi ze tak to jest z dolnymi protezami i nie ma na to rady,prawda to? prosze o odzew dolnoprotezowcow:)