Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cilest_1

cilest-pytanie do pań

Polecane posty

Gość cilest_1

Szanowne panie, Lekarz przepisal mi Cilest. To moje pierwsze tabletki anty. Zamierzalam je wziac w 5 dniu cyklu, ale na ulotce jest napisane,zeby przyjac w 1 dniu. Przejrzalam forum i ulotki innych tabletek i wszedzie jest napisane, ze mozna przyjac takze w 5 dniu (ale wtedy tabletki nie zabeczpieczaja). Chce sie do nich troche przyzwyczaic,dlatego chcialam zaczac juz teraz. Czy w takim razie zakaz dotyczacy 5 dnia dotyczy tylko Cilest?

Gość cilest_1
nikt nie wie? :(

Gość abrakadabra123
czesc:) ja wlasnie zaczelam stosowanie cilesu, zaczelam od 2 dnia cyklu, ginekolog mi poweidzial ze tak mozna ale rpzez tydzien trzeba sie ejszcze dodatkowo zabezpieczac, to nie chodzi tylko o cilest ale ogolnie o tabletki anty.... ja tez wzielam teraz mimo ze na razie nie zabezpieczaja mnei w pelni ale chce zobaczyc jak moj organizm zareaguje itp bo to moje pierwsze tabletki:)

Gość bssdg
a kiedy sie je bierze po przerwie 7-dniowej? 7ego dnia czy 8-ego? w ulotce jest troszke namieszane....wiec sama nie wiem

Gość =p
ja czekam na okres zeby wziac pierwsza tabletke... juz sobie obliczylam wszystko... jesli pierwsza tabletke bierzesz we wtorek to po 3 tyg we wtorek zaczynasz przerwe i po tygodniu(rowniez we wtorek) zaczynasz nowe opakowanie.

Gość hmm ...
kurcze czyli mozna 2 dnia ?? bo ja wlasnie wzielam przez swoja nieuwage ale teraz jestem gdzies na 12 tabeltce czyli jestem juz zabezpieczona ??

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania 2 listki cilestu

cilest_1----> Możesz wziąć tabletkę w 5 dniu cyklu i wtedy przez 7 dni musisz się dodatkowo zabezpieczać. Ja dla pewności zabezpieczałam się przez całe 1 opakowanie. bssdg----> Ostatnią tabletkę z opakowania biorę w środę, więc po 7 dniach przerwy ósmego dnia w czwartek rozpoczynam kolejne opakowanie.