Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona..

liceum prywatne czy publiczne..?

Polecane posty

Gość zaciekawiona..

ostatnio sprzeczałam sie z kuzynem na temat traktowania w szkołach prywatnych i publicznych i chciałabym znac waszą opinie na ten temat mianowicie ja uwazam ze w liceach prywatnych jest łatwiej i zdecydowanie prosciej zdac mature (ze jednak oni maja jakies wpływy). Przeciez gdyby w szkołach prywatnych było tak samo jak w publicznych to po co ja miałabym wydawac kupe kasy na szkołe pryw.skoro moge uczyc sie za darmo wiec cos jednak musi w tym byc.Ja ogolnie nic nie mam do uczniow sz.prywat. ale nie lubie jak taki ktos wywyzsza sie nade mną i uwaza za mądrzejszego.. :/

Zdecydowanie publiczne. Jeżeli ktoś jest zdolny to poradzi sobie w każdej szkole.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jesli mialbym dzis wybierac to zdecydowanie prywatne. Tam poziom np. jezykow jest bardzo wysoki, wiele godzin w tygodniu i pracownie lingwistyczne. Pamietaj, ze po studiach nawet po malo przyszlosciowym kierunku z dwoma jezykami na poziomie bdb prace znalezc mozna. Ponadto takie LO to inna nauka, z reszta latwo sobie wyobrazic co umie czlowiek po 10-osobowej klasie a co po 30 :)

Gość gość
To prawda czynnikiem przeważającym w wyborze prywatnego liceum jest poziom nauczania języka. Np tu http://www.maturamiedzynarodowa.pl/ jest on bardzo wysoki. Istotne jest to, że uczy się tu młodzież z różnych stron świata co sprawia, że nawet na korytarzu mówi się po angielsku.

Gość Nova CE Wrocław
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy! Link - http://www.nova.edu.pl/application/register/i ndex/

Gość voltinka
Sprawdźcie sobie koniecznie to liceum http://lodz.sei.edu.pl/liceum/ . Uważam, że warto. Szkoły Edukacji Innowacyjnej to świetne rozwiązanie. Jest tam europejski standard oraz innowacyjne metody nauczania. Obecnie trwa tam rekrutacja. Miejsce jest bezpieczne i przyjazne uczniom.

Gość gość
Zawsze warto rozglądać się za liceum, które oferuje jak najlepsze warunki. Nieważne czy jest prywatne czy publiczne.

Gość gość
Ja właśnie rozglądałam się za jak najlepszym liceum i zdecydowałam się na prywatną szkołę jezuicką www.jezuici.edu.pl, która znajduje się w Gdyni. Szkoła ta ma bardzo wysoki poziom nauczania i jest przyjazna dla wszystkich swoich uczniów. Polecam ją wszystkim z Trójmiasta.

Gość sifitis
Jak dla mnie Liceum prywaatne jest zdecydowaanie lepiej. Poczytaj sobie na temat Liceum Ogólnokształcącego Niepublicznego nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie. Poziom nauczania jest znacznie lepszy niż w przeciętnej uczelni państowwej, ponadto podejście nauczycieli też się różni. Licea prywatne dają większe możliwośći rozwoju :)

Gość Margarytka45
Też chodziłam tutaj do tego liceum niepublicznego nr 6 http://varsovia.edu.pl . bardzo w porządku kadra nauczycielska, dobre podejście do ucznia oraz świetne przygotowanie do matury.

Gość Greta889

A to zalezy jakim budżetem dysponują rodzice. jeżeli stać ich na prywatną szkołę to jak najbardziej. Moich rodizców było stać i chodziłam do Niepublicznego liceum nr 6 też przy ulicy Bacha. Ale ja tu poszłam ze względu na języki. Zdałam maturę, bardzo miło wspominam szkołę. uczyć się trzeba 😉 Nie ma obijania się. uczelnie wybrałam już  państwową.