Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola bandi

czy kot po sterylizacji...

Polecane posty

Gość lola bandi

powinien dostać od weterynarza leki przeciwbólowe? ;/ Bo mój dopiero co wrócił i NIC nie dostał...

Gość podobno powinien
następny co sam chodzi (do kastracji) . W japonkach?

dostaje przed zabiegami. (chybaze robisz u jakiegos piwnicznego weterynarza z podrobionymi papierami co szczedza:P)

Gość lola bandi
no ale aż mi tego kota żal taki zdechły leży :/ Kiedy będzie już w miarę normalnie funkcjonował ? :(

A gdzieś pojutrze pewnie. Mój pierwszą dobę łaził jak pijaczek. Potem przechodzą nieprzyjemne objawy po narkozie i kot wraca do normy.

Gość lola bandi
mam nadzieję :( już się nie mogę doczekać jutra ...

Gość hm hmmm
Moj kot nie dostal nic przeciwbolowo, a narkoze chyba mial za silna bo spal ze 2 dni po zabiegu :/ No ale potem bylo juz wszystko ok jak sie obudzil

Gość hm hmmm
No i zmieniaj mu kocyk bo moze sikac pod siebie...

Będzie dobrze. To tylko tak wygląda kiepsko na początku. Przejdzie narkoza, przestanie tak boleć rana i kot będzie jak dawniej. Mój był szybko na chodzie i nie zmienił się potem, tzn nie zrobił się gruby i ospały, był taki jak poprzednio.

Gość lola bandi
a czy moge ją np. podnieść ? bo teraz wyszła mi z koszyka i leży pod telewizorem wśród kabli :( chodzi jak pijana naprawdę ;(

Gość hm hmmm
mozesz podniesc, zanies ja do legowiska delikatnie

Gość fruitdrops
Mój dochodził do siebie jakos 12 godzin. Jak o 9 mial zabieg tak o 23 juz szalał:) . Przez cały dzień trzeba bylo go pilnowac bo chodzil jak pijany, wymiotował ale to był kocur , niewiem jak jest z kotkami

Gość hm hmmm
bedzie dobrze, nie bola ja tylko jest po prostu spiaca, wyspi sie i bedzie ok :)

Gość lola bandi
a mam jej pozwalać chodzic czy raczej niech lezy ?? bo ona w tym koszyku obija się o sciany ;/

Gość lola bandi
kurcze oczy ma nadal takie nieobecne... ale juz coraz lepiej chodzi i juz zaczyna jezykiem ruszac....

Wiesz, oczy on ma nieobecne, bo jest po narkozie. Będzie teraz trochę osowiały. Ale generalnie kotom nie daje się żadnych szczególnych środków po sterylizacji. Zadbaj tylko o to, żeby dostawał dobre jedzonko. I miał zdrową dietę. Dobre pożywienie, pomorze mu szybko się pozbierać. Mogę Ci polecić e-karma.pl - ja tam kupuję karmę dla swojego pupila i jest b. dobra.

Gość oj...nieładnie
Moje 3 kicie po sterelizacji nie dostały zadnych środków przeciwbólowych.Po wybudzeniu za kilka godzin normalnie funkcjonowały.Fakt,ze sterelizację robił bardzo dobry weterynarz.