Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tusia_Q

polecam fiberglass na pazurki.

Polecane posty

Gość Tusia_Q

Na pazurki polecam super metodę fiberglass! Jest mało znana... a szkoda! Sama takie mam i to chyba najbardziej naturalna metoda utwardzania i przedłużania paznokci.

Gość Tusia_Q
na googlach wpisz fiberglass (jest kilkadziesiąt stron). Nakleja się na paznokcie włókno jedwabne z klejem a potem "szkło" w płynie i to wszystko aktywatorem w sprayu...Trwałość ok4 tyg. bez poprawek a potem uzupełnienie jedwabiem. najmniej inwazyjna metoda dla paznokci. Mi pierwszy raz robiła koleżanka więc ceny nie znam (ale zbliżona do akrylu i żelu)a teraz sama kupiłam sobie zestaw do robienia (90zł)i uzupełniam.zestaw starcza na ok 4-5 m-cy więc i tak wychodzi tanio.

Gość ooohh..ohhh...
a gdzie można kupić taki zestaw?

Gość Zainteresowannnnaaa
A mozna to robic na krotkie obgryzione pazurki ?? :(

Witam Zainteresowane! Ja kupiłam teki zestaw przez internet na stronie: www.lf.pl (firma \"la femme\"). Tam kosztuje 90 zł! A pazurki mam super. I lakier się na nich trzyma ok. tygodnia:) Do Zainteresowannnnaaa: A bardzo chcesz przedłużyć te krótkie obgryzione? Ja pierwszy raz też miałam krótkie i koleżanka tylko trochę je przedłużyła (bo za bardzo to wyglądają dziwnie). A teraz mam już zrobione na swojej dłuuugości:) No i gwarantujęCi, że nie uda Ci się ich obgryźć:))) i prędzej złamiesz palec niż paznokieć! Pozdrawiam Was Dziewczątka.

Gość Zainteresowannnnaaa
No wlasnie nie chce dlugich tylko takie normalne troche za opuszke ale strasznie obgryzam i nie wiem czy sie bedzie na nich trzymac :(

Gość hmmmmmmmmmmmmm
ten zestaw jest tez do przedluzenia? na ile razy starcza

Tak! to jest zestaw do \"zrobienia paznokci od podstawy\". Przedłużenia a potem uzupełniania. Trudno powiedzieć na ile razy starcza?! Aby zrobić pazurki od początku to chyba ok8- 10razy. No ale jak masz już zrobione i tylko uzupełniasz to na więcej. ( np. pasek jedwabiu w zestawie ma długość 50 cm. i od niego odcina się długość potrzebną do paznokcia).

Witam serdecznie,też jestem zainteresowana tą metodą a jak się je uzupełnia,też się piłuje wszystko jak przy żelu?

przy żelu nie połuje sie \"wszystkiego\" :O fiberglass uzupełnia sie tak samo jak żel (można nawet uzupełnić żelem) jedyna wada tej metody to taka że nie da sie wtopiś ozbób :O

dzięki za odpowiedż,kupiłam kurs na płycie metody fiberglass i chyba jet do bani bo pokazywali jak się wtapia ozdoby na jedwab;przykleja na lakier i pokrywa resiną,ciekawe jak to długo wytrzyma Pozdrawiam

dzięki za odpowiedż,kupiłam kurs na płycie metody fiberglass i chyba jet do bani bo pokazywali jak się wtapia ozdoby na jedwab;przykleja na lakier i pokrywa resiną,ciekawe jak to długo wytrzyma Pozdrawiam

Gość wysokie obcasy26
fiber glass głównie stosuje się w gabinecie do naprawy uszkodzonej płytki paznokcia, np do złamanych, pęknietych paznokci;)

Gość deborahh
a do cienkich i wyginających sie paznokci nadaje sie???

Gość pytająca55
czyli pzry uzupełnianiu tylko troche się piłuje a na odrost tylko resine czy też jedwab?

Gość magda1812
no tak a czy mozna kupic ten zestaw w drogeri i ile by on kosztowal ? Jak pozniej to zdjac z plytki paznokcia ??

Nie nie można sobie takiego zestawu w drogerii kupić. Masę można zdjąć u stylistki (nie po to je wzmacniasz żeby później chałupniczo je zarżnąć)

Gość tabi
Witam,czy ktoś może mi opisać uzupełnianie fiberglasu krok po kroku,bo nigdzie nie mogę znależć.

poczytalam troche, mialam juz zele, akryl przez wiele lat, mam mocne pazurki, pytanie: czy fiberglass sluzy tylko do utwardzania czy tez do przedluzenia plytki?

Gość grusz1988
hej,czy jest mozliwosc w tej metodzie wykonania frenchu?i jak nalezy uzupelniac te paznokcie jak nastapia odrosty po tych 4 tyg.?prosilabym o wyjasnienie!:)dzieki i pozdrawiam

Gość fiberglass to nie metoda
przedluzania paznokci. Nie ma mozliwosci zrobienia fenchu. To raczej szybka reperacja paznokcia, pojedynczego w naglych przypadkach np. kiedy przed wyjsciem jeden z paznokci nam sie zlamie lub "zadrze". Jest nietrwala i ja raczej jej nie polecam. To nic innego jak nakladanie kilku warstw specjalnego jedwabiu na paznokiec i smarowaniu go klejem.

Gość nei zgadzam się
uważam ze ta metoda jest do utwardzenia i przedluzenia paznokci. ja uzywam i jest mega! ale jesli obgryzacie paznokcie - odpada :/

Gość iusta777
opłaca się samemu kupić sobie zestaw, bo wychodzi duuużo taniej niż u kosmetyki. chodzilam i wydawalam sporo kasy, a odkad mam juz swoj to i koleżaanki skorzystają ;)

Gość a ile kosztuje?
?? samemu kupic

Gość podbijam/??
?