Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PIERWSZY RAZ

ANTYKONCEPCJA !! !! !! !! !! !!

Polecane posty

Gość PIERWSZY RAZ

Witam wszystkich !! byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Diane-35. Miałam wziąć pierwszego dnia miesiaczki i mam teraz mały problemik. Otórz ostatią miesiączke miałam 22 kwietnia czyli rowny miesiąc temu. Teraz zauważyłam na wkładce widzieline o ciemnym zabarwieniu i boli mnie brzuch tak jak w czasie miesiaczki. Tzn. ze mam połkąć moją piewszą tabletke?? nie wiem czy to jest napewno pierszy dzien miesiaczki bo nie mam krwanienia tylko dziwny kolor upławów.... Co mam zrobic ??? prosze o pomoc dziewczyn ktore maja wieksza wiedze na ten temat niz ja, dopiero zaczynam ....

Gość sass
Pomylilas dzialuy

Gość PIERWSZY RAZ
to na jaki mam wejsc ??

Gość PIERWSZY RAZ
czy ktos jest tu wogole ???

wejdz na forum kafeteri- antykoncepcja, tam ci pomoga, ja jedyne co moge powiedziec to to ze DIANE to badzo mocne tabletki ( wysoki % hormonow) i raczej stosuje sie leczniczo ( np tradzik, zaburzenia hormonalne) niz do samej antykoncepcji, TEn lekarz to jakis idota chyba.

Gość PIERWSZY RAZ
dzieki :) buzka

Gość hej hej
nie przejumj sie tak, poczekaj na naormalny okres, ktory pewnie pojawi sie jutro:)

Mam rozterkę.... Biorę harmonett od 9 listopada od pierwszego dnia miesiączki. Miesiączka juz dawno powinna mi się skończyć i być może już sie skończyła ajko tako, ale nadal noszę wkładki, bo mam upławy koloru rdzawego, brązowawego. Nie wiem, czy to normalna reakcja na pierwsze opakowanie tabletek, czy może coś jest nei tak. Zanim pójdę dolekarza z tym probleme, chciałam zapytać, bo być może ktoś już miał taką sytuację, wie, co z tym zrobić, ile to trwało itd. . Dziękuję za odpowiedzi :):):):)

Gość Kaśka 20
witam!!!!! moze to dziwne ze w tym wieku o to pytam ale chce sie upewnic....jak to jest z tabletkami antykoncepcyjnymi????? jak je sie bierze...jak dzialaj...i czy oczywiscie mozna kochac sie stosujac je tak do konca????a co jak zapomni sie wziac ktoregos dnia????prosze o jak najistotniejsze info...bede bardzo wdzieczna.... papap pozdrawiam

hej! mam takie pytanie. wczoraj wzielam swoja pierwsza tabletke antykoncepcyjna, w pierwszym dniu okresu, czy tzn, ze nie bede miala normalnego okresu 5-6 dni (tyle trwa zazwyczai?). Bo juz dzis nie mam zadnego krwawienia. Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Gość 18-ptk
co do tych rdzawych plamek- w ulotce jest napisane ze przez pierwsze tam nie wiem 3 mc chyba moga sie takie zdarzyc. tez biore harmonet-pozdrawiam :p

Gość 18-ptk
co do tego jak dzialaja tabletki: tak mozna sie kochac, chlopak moze w tobie konczyc itd. maja bardzo wysoki wskaznik perla (chyba ok 99%). jesli zapomnisz przyjac tabletki to BODAJZE bierzesz nastepna jak najszyciej (o ile nie minelo iles tam czasu, ktory jest dokladnie okreslony w kazdej ulotce), i przez kolejne 7 dni musisz sie dodatkowo zabezpieczac. co do tego krotkiego okresu to powinnas spytac lekarza- to sa hormony moze i dlatego mialas tak krotko-nie wiem, nigdy sie z tym nie spotkalam. ja zaczelam tydzien temu i dopiero teraz skonczyla mi sie miesiaczka

witam ..mam problem ..od 2 mies. biore tabsy ostanio 3 godz po zażyciu zwymiotowałam ale nie dużo...i nie wzielam następnej dopiero na drugi dzien kolejna...a 2 dni później mój facet skonczyl wemnie....CZY TABSY ZADZIAŁAŁY ???OD WCZORAJ MAM 7 DNI PRZERWE I CZEKAM

emeczka- nie powinnas robic rpzerwy tylko dalej zazywac tabsy ale skoro to byla koncowka opakowania to jestes zabezpieczona w pelni,wiec nie masz czym sie martwic

Gość anka111111
w czerwcu planuje zaczac brac tabletki anty... i zastanawiam sie na podstawie jakiego badania lekarz zapisuje odpowiednie.

Gość kanikula
W czerwcu? przeciez jest dopiero grudzien :) Mi osobiscie przepisala Harmonet poniewaz powiedziala ze jest odpowiedni dla mlodych osob bo ma mala dawke hormonow.. a i powiedziala ze jeszcze po moim zaroscie, koloru wlosow i karnacji je dobrala, heh nie wiem co ma moj kolor wlosow z tym wspolnego no ale ok ;)

Gość poprostu...
anka... lekarz przepisze ci pewnie bez zadnych badan :), chyba ze trafisz na jakiegos rozsadniejszego i kaze ci zrobic - wtedy testosteron i progesteron, estrogen, czasem DHEA wiekszosc tabletek ma podobne sklady, ostanio modny jest yasmin.. da ci pewnie ten, za ktory ma dotacje za przepisane recepty :) a.. i nie pchaj sie w diane-35, nawet jak masz tradzik, bo ten lek z francji i innych krajow juz dawno wycofali, a u nas dalej go pchaja...

Gość układ hormonalny
przepisywanie tabletek antykoncepcyjnych, w zasadzie w ciemno, to kretyństwo, za które lekarz powinien "siedzieć", gdyż naraża kobietę na rozregulowanie układu hormonalnego i w rezultacie na bezpłodność. Należy zrobić badanie poziomu hormonów, by później zdeterminować wielkość dawki. A naiwne łykanie tabletek jak cukierki to dziecinna nieodpowiedzialność, która może się później zemścić. Moje osobiste zdanie, jako mężczyzny to: na antykoncepcję hormonalną mogą się zdecydować kobiety, które już mają optymalną ilość potomstwa i które nie będą już rozpaczać z powodu ew. nadwagi, oraz kobiety, które nigdy nie mają zamiaru wyjść zamąż. Propozycje w t."Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" na: www.vademecum.zdrowia.pev.pl

Gość układ hormonalny
sorki, ma być: www.vademecum.zdrowia.prv.pl