Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamil.

czy podczas...

Polecane posty

Gość Kamil.

dni niepłodnych po okresie.. mozna zajsc w ciąże ? jesli tak to jakie mniej więcej jest ryzyko ?

Gość Kamil.
znaczy jaki cykl ? ponoc kilka dni po okresie.. niewiem tydzien.. są dni niepłodne w ktorych ryzyko zajscia jest chyba bardoz małe nie tak?

Gość niestety nie

Gość Kamil.
jak nie :)

chodzi o to że kobieta ma płodny dzień 14 dni przed kolejnym okresem, więc jeśli okres trwa 5 dni a kobieta dostanie kolejny po 20 dniach licząc od 1 dnia to jesli kochasz się tuż po okresie może zajść w ciąże bo to jest akurat 14 dni przed kolejnym. To o czym mówisz jest mozliwe przy cyklu 28-30 dniowym! Pozdrawiam

Gość Kamil.
ok dzieki jeannot, pytam bo z wczesniejsza dziewczyną czesto sie tak kochałem zaraz po okresie.. i było ok. Z obecną też sie kocham tak teraz..okres sie jej skonczył 5 dni temu. Kochlaismy sie przedwczoraj i wczoraj.. cykl ma 28 dniowy.. wiec szanse są chyba małe Pocieszam sie ;)

Gość wiesz jeannot...
Twoja wiedza fachowa mnie powala po prostu. Piszesz wszędzie, że stosujesz stosunek przerywany i wszystkie dzieci masz planowane, a nie masz pojęcia o cyklu... ! 14 dni???? A skąd takie wyliczenia, że kobieta ma płodny dzień 14 dni przed kolejnym okresem? Poczytaj najpierw trochę, a dopiero później wypowiadaj się, bo wprowadzasz ludzi w błąd... Kobieta ma płodne dni w środku cyklu, a nie 14 dni przed kolejnym. Liczy się moment jajeczkowania, a nie jakieś 14 dni przed kolejnym okresem. co do pytania Kamila.... Kobieta ma różne cykle, może być 28, 29, 30, 31 itd. norma to chyba mniej więcej od 24-32 dni czy jakoś tak. W środku cyklu mniej więcej występują dni płodne, kiedy istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Przez jakieś 48 godzin, z tym, że plemniki żyją dłużej troszke. Teoretycznie tuż po okresie nie można zajść w ciążę. Ale.... Jeśli kobieta ma krótki cykl, a długie menstruacje, to ryzyzko takie wzrasta.

Gość Kamil.
:O okres trwał 6 dni ..skonczył sie 5 dni temu prez ten czas kochalismy sie 3 razy. Cykl ma 28 dni albo 29 dni. :)

Gość Kamil.
sama mówi ze ryzyko jest teoretyczne tylko.. ale tak sie wolałem dopytac jeszcze :)

Gość no to bez przesady...
kochaliście się po okresie, który trwał 6 dni, czyli pewnie 7, 8 dnia cyklu... no to bez przesady.... ryzyko naprawdę nie jest duże. Ale... organizm kobiety jest nieprzewidywalny, jajeczkowanie może być zupełnie innego dnia, niż teoretycznie być powinno. Moim zdaniem jednak nie macie się co martwić....

Kamil...nie grajcie w RULETKĘ....tylko się zabezpieczcie..Z tymi dniami płodnymi to róznie bywa..Mam znajome co zachodziły dzień po okresie..Naprawdę szkoda sobie zawracać głowy liczeniem jak są inne sposoby..

Gość kamilu
zabezpieczcie się, weź ją do dobrego lekarza, kup jej tabsy (plaster, spirala?0 , pilnuj, żeby regularnie brała, jeśli brakuje Ci na to czasu, chęci, pieniędzy nie bierz się za stosunki, bo widać jeszcze do nich nie dorosłeś jeśli spełnisz te warunki nie będziesz się martwił i zadawała takich pytań

Gość Kamil.
za tydzien idzie do ginekologa..pozniej trzeba czekac na pierwszy dzien okresu zeby zacząc brac tabletki.. wiec wszystko jest zaplanowane.. biorą pod uwage ze okres sie skonczył 5 dni temu musimy jeszcze troche poczekac ;)

Gość Kamil.
Dwa tygodnie temu odbyłem stosunek analny z prezydentem Iranu, Mahmudem Ahmadinedżadem :classic_cool: PS. Oczywiście to nie podszyw. :-)

Gość jeśli okres trwał 6 dni
a piątego dnia po nim się kochaliście bez zabezpieczenia, to szanse na ciążę są bardzo duże

Gość niestety nie
zaraz ci wyliczą termin porodu :o

Gość a ja tam
gdyby wszystkie się ciagle zabezpieczały to skąd brałyby się dzieci?

Gość Meszek
Teoretycznie, tylko w ciągu kilku środkowych dni kobieta może zajść w ciążę. Większa część cyklu jest czasem niepłodnym.

Gość można

Gość do Kamila
Kamilu, Qrde....śmiało mogłeś się bzykać ze swoją panną i nie bój nic. Ja od długiego czasu bzykam się z moim chłopcem licząc tylko na metodę kalendarzykową i jest wszystko ok. Pozdr