Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszę to sprawdzić

po jakim czasie od stosunku można użyć testu ciążowego?

Polecane posty

Gość muszę to sprawdzić

znaczy sie po jakim czasie od stosunku powinnam zrobic test zeby byl on wiarygodny??? (wiem, ze nie moge miec 100 pewnosci przy takim tescie)

Gość kolala
Najbardziej wiarygodny jest w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość wcześniej
a czy jest tu ktos kto robił wczesniej i wyszedł wynik pozytywny, bo ja tez nie moge się doczekać.....

Gość muszę to sprawdzić
nawet wtedy, jesli miesiaczka powinna nastapic tydzien po stosunku? ale przeciez nawet jak sie jest w ciazy to mozna miec pierwszy okres :( blagam o konkretna odpowiedz bo chyba zaraz wyjde z siebie!!!!!!

jeśli miesiaczka powinna być tydzień po stosunku, są baaaardzo malutkie szanse na ciążę-owulacja jest na 14 dni przed okresem. Ja robiłam testy zawsze na 1-2 dni przed terminem miesiaczki i wychodziły pozytywne. Ale każda kobieta ma inny poziom gonadotropiny i każdej inaczej wychodzi-niektóre nawet po terminie miesiaczki mają negatywny test, a są w ciąży:O

Gość muszę to wiedzieć
onnea jak ci cos nie pasuje to sie nie wypowiadaj. jak umiesz tylko krytykowac to lepiej sie nie wpisuj i nie wnerwiaj ludzi

zgadzam sie z pszczola, ale i tu nie ma oewnosci, ja przy bardzo regularnych cyklach, jak w zegarku, kiedy sie stresowalam czyms, mialam o tydzien nawet ozozniona owulacje (zawsze wiem kiedy mam), takze to taka troche oteria...trzeba bardzo dobrze znac swoj cykl, zeby moc stwierdzic ze ma sie na !00% dni nieplodne

Gość bebe_30
mnie test ciazowy wykazal ciaze juz w oklo 6 dni po spodziewanej owulacji, przy cyklu 30 dniowym. organizm tez szybko zareagowal-bo czulam niesamowicie zmeczona i senna,przez 3 dni spalam po 14 godzin:)-dlatego w czwartym zrobilam test i...pojawily sie 2 kreski:)

Gość okej
Mam pytanie. Wspolżylam z chłopakiem na dzień przed miesiączką (27 dzien cyklu). Okres dostałam w terminie, dokładnie dzień po, był normalny, właściwie taki jak zwykle, obfity jak dotychczas. W obawie, że mimo to mogę byc w ciąży (naczytałam się trochę na tych forach;)), po ok. 10 dniach od stosunku (już pare dni po okresie) zrobiłam test ciążowy. Wynik negatywny (jedna kreska), czy w związku z tym ciąża jest wykluczona? Wiem, że gwarancję będę mieć dopiero przy dostaniu następnego okresu, ale mimo to myslę, ze nie ma powodów do niepokoju. Dziecko oczywiście bardzo chcę mieć, ale jeszcze nie teraz. Dodam, ze mam 21 lat i miesiączkuję regularnie co 28-29 dni.

Gość młoda22
Mam pytanie i bardzo prosze o odpowiedzi.. Miałam okres 5marca miesiaczkuje prawie regularnie... Ostatnio niestety pratner nie zdązył wyskoczyc w odpowiednim momencje i coś zostawił w śrpdku:( było to 27 marca czy jest mozliwośc zajścia w ciaze bardzo sie boje.. kiedy powinnam zrobic test żeby wynik był prawdziwy??

Gość sasina
BARDZO PROSZE POMOZCIE!!Mam bardzo wazne pytanie.kochalam sie z chlopakiem 7,03,2009r(byl to moj dzien owulacji)pękła nam prezerwatywa i cala zawartosc wplynela mi do pochwy.Nastepnie powinnam dostac miesiaczke 21,03,2009r.Dostalam 23,03,2009r i tak:1 dzien mialam dosyc normalna miesiaczke 24 juz mniej i tak do 28 prawie w ogole.oprocz tego co bylo dziwne to przewaznie czas trwania miesiaczki wynosi 7,8 dni a teraz 5 dni.Teraz powinnam dostac miesiaczke 20,04,2009r a jest dzien:23,04,2009r i nadal jej nie mam.robilam sobie test ciazowy(UniTest)w dn.21,04,2009r.i wyszedl negatywny aczkolwiek robilam go sobie przed poludniem albo kolo 12 13.Czy jest mozliwe ze jestem w ciazy.i kiedy jeszcze mam powtorzyc test i czy w ogole warto??:slyszalam ze po 10 dniach od dnia spodziewanej miesiaczki jesli okres sie spoznia.to prawda?:?:a i zapomnialam dodac ze prawie nigdy miesiaczka mi sie nie spozniala.ewentualnie jak juz tak bylo to gora 2 dni.bardzo prosze o szybkie odpowiedzi...Pozdrawiam

Gość Maleńka1818
Witam!! Spóźnia mi się okres. Zazwyczaj miewam go regularnie...moze kilka razy mi się spoźnił góra dwa dni. Ost.miesiączkę miałam 10 lipca...dziś mamy 20 sierpnia a ja nadal jej nie mam! współżyłam z chłopakiem 24 lipca, czy to możliwe, ze jestem w ciąży? Mam popołudniami straszne parcia, ost. jestem bardzo senna. Potrafie spac dwa razy w ciagu dnia, a mimo to przespie cala noc. Zauwazyłam rowniez, ze moje piersi jakby sie powiekszyly, a brzuszek zaokraglil. Zresztą nie tylko ja to zauwazylam...znajomi również. Proszę o szybka odp.

Gość kasienka25
MAM PYTANIE miesiączka ostatni dzień 10sierpnia od 11 staramy sie o dziecko z tego co piszecie dni plodne powinnam miec ok 24sierpnia- moge sobie juz zrobic test jest jakas szansa ze juz jestem w ciąży czy dopiero po 24 sierpnia???????

Gość kasienka25
MALEŃKA1818 moim zdaniem jestes w ciaży GRATULUJE

Gość natalia81
ODPOWIEDŹ DO ANI. MOŻESZ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ JEŚLI PRZEZ MIESIĄC BRAŁAŚ TABLETKI A POTEM ODSTAWIŁAŚ. JEDNAK POWINNO SIĘ ODSTAWIAĆ TABLETKI NA OK. 3 MIESIĄCE PRZED CIĄŻĄ - TAK JEST NAJBEZPIECZNIEJ - JEŚLI PLANUJESZ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ

Gość Malenka1818
no robiłam dwa testy ciążowe oba wyszły negatywnie (brak ciąży) ale przytyło mi sie nie wiem czemu:( mam wiecej takiego dziwnego śluzu... i zmienne nastroje mam nie wiem czy powinnam pujsc do ginekologa czy testy mogły mnie kłamac:(??

Gość tak testy mogły cie kłamać

Gość Laura204
Też mam pytanie. Mój cykl nie jest regularny. Trwa od 25-30 dni. W dzień po zakończeniu miesiączki współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia. Chciałabym wiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo ciąży. I czy test zrobiony po 7 dniach od stosunku jest chociaż trochę wiarygodny.

Gość hmm czy mogę być w ciąży...

idę 4 wrzesnia do ginekologa wszystko sie okaze czy jestem w ciazy czy tez nie.. trzymajcie kciuki!! bo bardzo bym chciała byc:P

Gość Laura204
W takim razie powodzenia.:)

Gość Laura204
A czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje pytanie?? Będe bardzo wdzięczna:)

Gość mati2
laura-poczytaj trochę więcej na temat dni płodnych...kiedy występują itp...masz 0 szanse na zajście w ciążę...chyba ze twoje cykle trwaja gdzies 10 dni...bo jak można zajść zaraz po okresie....

Gość Laura204
bo zrobiłam już 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywne. Na wizyte u lekarza musze czekać ponad miesiąc:(

Gość kasienka25
HALLO POMÓŻCIE CZEKAM NA ODPOWIEDZ

Laura w takim razie gratulacje zostaniesz mamusia:) a tak napowaznie znajdz innego ginekologa co przyjmie cie wczesniej ja tez miałąm czekam miesiac poczym znalazłam innego i juz w tym tyg ide jesli jestes z krakowa to na os uroczym są krótkie terminy! powodzenia:)

Kasienka25 tak możesz sobie zrobić:)

Gość Laura204
Niestety nie jestem z Krakowa:( Ze Sląska. Pozdrawiam