Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhh

OPINIE NA TEMAT KWASÓW OWOCOWYCH

Polecane posty

Gość ehhhhhhh

Bardzo prosze o opinie na temat działania, skuteczności kwasów owocowych. Kto poleca, komu na prawdę pomogły na ślady po trądziku, blizny i ile kosztują zabiegi.

Gość Jo*go*bel*la******
zabieg kosztuje ok.45 zł-byłam raz..fakt złuszczenie było widoczne ale nie powaliło mnie..chce kupic na allegro ziaja kwasy i sama sie zabawic w swoja kosmetyczke..dokonam 6 zabiegów i zobaczymy... Kolezanka zrobiła juz 4 zabiegi ale ona nie wiem po co-cera jak marzenie--wiec obiektywna nie bedzie...

Gość ehhhhhhh
no to taniej niż w moim mieście (u mnie 70 zł) - troche to spory wydatek, jak na 10 zabiegów bez gwarancji powodzenia. ..czyli mówisz, ze Tobie nie pomogły?

Gość ehhhhhhh
no to taniej niż w moim mieście (u mnie 70 zł) - troche to spory wydatek, jak na 10 zabiegów bez gwarancji powodzenia. ..czyli mówisz, ze Tobie nie pomogły?

Gość Jo*go*bel*la******
byłam raz..wiec tez nie mozna sie oszukiwac ze rzadko cos działa tak błyskawicznie... Mam problem z cera od urodzenia... ;-) [postanowiłam kupic te kwasy oraz vichy lumineuse-podobno cos wspaniałego-takze po wypłacie inwestuje w buzie..jak zrobie 6 zabiegow to stwierdze czy było warto...a buteleczka kwasow starcza na 80 uzyc wiec sie opłaca,pozdrawiam

Gość ehhhhhhh
jogobela dzięki za odpowiedź. nie boisz się jednak robić tego "na własną rękę"? Jeżeli mozna wiedzieć: jakie masz problemy z cerą?

Gość Jo*go*bel*la******
Nie boje..do kwasow dołączona jest fajna instrukcja..nakłada sie je gora na 3 minuty-kosmetyczka ktora mi robiła zabieg strasznie duzo mowiła ;-) jak tylko sie zobaczy ze skora zaczyna byc delikatnie czerwona nalezy zmyc szybko preparat.I po krzyku.Robic raz na 7 lub 14 dni-nie czesciej i gora 10 zabiegów . Preparat rozluźnia warstwę korneocytową i głęboko złuszcza martwe komórki naskórka.Intensywnie i trwale nawilża oraz wyraźnie rozjaśnia skórę , pobudza proces syntezy koleganu i elastyny , które odpowiedzialne są za jędrność , sprężystość i młody wygląd skóry . Ułatwia wnikęcie substancji aktywnych w głębsze warstwy skóry. Preparat posiada Ph 2.5 - 3 . W zależności od stanu i wyglądu skóry zalecanych jest od 6 do 10 zabiegów przeprowadzonycvh raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie . Kwasy są w pełni profesjonalne i używane w gabinetach kosmetycznych , można stosować je do każdego rodzaju cery . Przy cerze alergicznej należy zrobić wcześniej test uczuleniowy. W czasie ich trwania należy używać kremów z filtrem UV , by nie powstały późniejsze przebarwienia. W 3 dni po złuszczeniu nie wolno sie opalać!!! Ja mam jedne przeciwskazanie-płytko unaczyniona skore czyli naczynka moge byc narazone wiec omijam te miejsca..Moja zmora sa zaskorniki i od stresow i przykrych zyciowych przezyc cera mi zszarzała :-( Uzywałam juz tyle kremow maseczek itd.ze szkoda słow..zobaczymy..ta metoda mi sie podoba bo jest mało inwazyjna. A Ty -z czym walczysz na buzi?

Gość ehhhhhhh
dzięki wielkie jogonela za wyczeprującą odpowiedź. Ja walczę z "buzią po trądziku" ;). Nie mam głebokich i widocznych blizn, (w kilku miejscach małe dziurki) ale za to całe mnóstwo czerwonych plamek w miejscach po wypryskach. Podobnie, jak Ty mam widoczne naczynka (głównie na nosi i w okolicach). Skórę mam niestety alergiczną i wrazliwą stad również moje obawy o reakcję skóry na tak silne (tak mi się wydaje) preparaty. Nie moge jednak już patrzeć na moją skórę na twarzy więc chyba się zdecyduję aczkolwiek mam mnóstwo watpliwości. No i dochodzi do tego sprawa słońca: zbliża się okres najwiekszego nasłonecznienia i nie wiem jak uchronię przed tym twarz. Oczywiście mam zamiar stosować blokery ale jakie..na razie nie wiem bo nigdy nie uzywałam a jak było w Twoim przypadku? Jakich kremów uzywałaś? Kilka dni przed zabiegiem planuje jeszcze krótką wizytę w solarium bo wiem , ze pózniej bedzie zabronione.

Gość Jo*go*bel*la******
ale jesli masz alergie to odpada...Ja tam lubie sie opalic wtedy nie potrzebuje pudru ani niczego..mam tez takie czerwone plamki od wyciskania ale one schodza mi po tygodniu najczesciej...Nie stosuje zadnych blokerow.Kupiłam krem ostatnio dax cosmetiks mam zamiar kupic iwostin i zobaczymy co dalej. A kwasy kupie i zrobie.Cudow sie nie spodziewam ale pewnie ładnie wygładzi skore i tchnie w nia troche koloru...

Gość ehhhhhhh
..dzieki ...;) teraz to mam dopiero watpliwości...Pozdrawiam!

Gość mille
3dni po zluszczaniu nie wolno sie opalac? chyba 3 miesiace!!!zrobisz sobie krzywde!