Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asasaseecdde

Jacy ludzie ida na doktoraty?obecnie

Polecane posty

Gość asasaseecdde

bo mam wrazenie ze nieudacznicy

Gość wow ciekawe wlasnie
mam w rodzinie kogos, kto robi ---> ale on nie si w domu, robi doktora w dziedzinie w ktorej pracuje, skonczyl budowę domu, ma 3letniego synka, ale gosc tylko pracuje no i niezle trafil bo zarabia grubą kasę w dziedzinie, w ktorej robi doktorat;)

Gość lody malaga
dobre masz wrażenie. dzisiejsze doktoraty są na poziomie magisterki sprzed kilkudziesięciu lat

Gość asasaseecdde
własnie trafne spostrzeznie!!!!!

Gość wow ciekawe wlasnie
podnosze

Gość asasaseecdde
a ja znam kogos kto przez całe studia oszukiwał, nawet na samym koncu to jest magisterka oszukał i teraz robi doktorat ja naprawde łapie sie za głowe jak pomysle ze on ma byc autorytetem dla studentow ktorych uczy!!!

Gość asasaseecdde
a moze ktos z was robi doktorat?i obali mit ze doktoranci to cieniasy życiowe?Chyba ze ktos z waszych bliskich tez robi doktorat?

Gość wow ciekawe wlasnie
czy ja wiem, czy nieudacznicy? kazdy ma to co lubi dlaczego pytasz? masz okazję zostania na uczelni?

Gość asasaseecdde
nie mam takowej okazji, bo ja sie w tym nie widze ale pytam bo znam wiele przypadkow nieudacznikow.. co to mieszkaja z mamusia i doktoracik robi przedłuzajac sobie zycie studenckie a inni zapierdalaja

Gość wow ciekawe wlasnie
hej, to nie tak...wiesz, wydaje mi się, ze nie do konca tak jest...

Gość asasaseecdde
a jak? zdradz mi tajemnice

Gość jak czytam te Wasze wpisy
to utwierdzam się w tym, że sami jesteście nieudacznikami pełnymi zawiści.:o może trzeba było się uczyć zamiast obijać, to teraz nie musielibyście "zapie%$@#*ć" tylko lubilibyście swoją pracę. nie robię doktoratu, ale kilkoro moich znjomych ma stopień doktora lub jest w trakcie przeprowadzania przewodu doktorskiego. to mili i inteligentni ludzie. poszczęściło im się i oprócz inteligencji i pracowitości mieli finansową szansę kształcić się dalej. ja ich za to szanuję i doceniam chęć, która jeszcze w nich jest, a którą, porównując do swojego lenistwa, dziwię się niezwykle. pewnie, że kilku kretynów, ale pracowitych (albo z układami), może zdarzyć się i wśród profesorów, ale nie sądźmy wg takich niechlubnych przypadków.

Gość wow ciekawe wlasnie
jest trudno, sytuacja zmienia sie z roku na roka wez jeszcze pod uwage takie osoby, ktore pracują a robią doktora dla lwsnje satysfkacji

Gość asasaseecdde
nie trzeba byc inteligentnym zeby robci doktorat Ci inteligentni nie zostaja na uczelni pozostaja ambitni, gorliwi i sumienni do tego tacy ktorych proferowie lubli, zwykłe lizusky ktorzy ni maja nic ciekawego do powiedzenia procz tego ze sa superinteligentni hehe

Gość wow ciekawe wlasnie
asasaseecdde--> Ty masz chyba problem

Gość asasaseecdde
mnie to Oćce kazaly iśc gdaly mnie tak: idz do miasta w jakie ministry czy insze doktory bos takie nie wydarzone dziecko , ze cie na uniwersytet zabalsamowac tylko dac. a i do wykopkow sie nie nadajesz. to idz w doktory dziecino. ot cala ze mna prawda.

o tyle mogę się z Tobą zgodzić, że nie koniecznie trzeba być wybitnie inteligentnym, ale bardzo pracowitym.

niekoniecznie razem. przepraszam za błąd.

Gość wow ciekawe wlasnie
no tak doktor Cię musial skrzywdzić :o

Gość asasaseecdde
nie mam problemu dziele sie swoimi spostrzeniami nie musicie sie ze mna zgadzac chciałem przez to powiedziec ze nie trzeba byc inteligentnym zeby robic doktorat...bo to nie jest zadna reguła sa zaróno inteligetni wsrod doktorantow jak i wsrod ludzi po szkołach srednich i tak samo mało inteligentni moga byc na uczelni jak i w zakłądzie pracy Mi chodziło, o zwrocenie uwagi..na to ze w Polsce po prostu ze względu na skalę bezrobocia wszyscy idą na doktoraty, bo wiedza,ze z pracą nie łatwo po studiach, a i przez to coraz wiecej przypadkow ludzi zostaja nie "naukowców , badaczy z krwi i kosci, ani dobrych wykładowców" zostaja ludzie ktorzy nie maja pomysłu na życie po studiach, cierpią na tym kolejne rzesze studentów, bo doktoraty na przykłąd w Anglii robi niewielka garstka ludzi i sa naprawde ludzie wybitni!!Tak powinno byc i u nas!!Kadra naukowa ucierpi na tym tylko!!1

Gość wow ciekawe wlasnie
skad wiesz?