Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona żona

POMOCY-bolący jajnik

Polecane posty

Gość przestraszona żona

Witam serdecznie Wszystkie Panie, Od jakiegoś czasu boli mnie lewy jajnik. Wcześniej tylko podczas owulacji ale ostatnio pobolewa mnie częściej. Wspominałam o tym mojej Pani ginekolog ale zlekceważyła dolegliwość. Trochę się martwię (może nie potrzebnie). Proszę powiedzcie, czy tez miewacie podobną dolegliwość. Czy to coś poważnego? Dodam tylko, że oprócz bólu nie odczuwam innych dolegliwości. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość małża
jak ginekolog mogl zlekcewazyc taki problem?????nie miesci mi sie to w glowie!! idz do innegi ginekologa powinien odrazu cie zbadac, zrobic usg i zobaczyc co sie dzieje!!!

Gość idz do innego
witam ja tak ostatnio miałam i mam zapalenie jajników i oprócz tego jakiaś torbiel czy soć takiego, jutro idę jeszcze raz bo jestem bardzo wytsraszona

co do lekarzy to mnie już nic nie zdziwi, oni zazwyczaj lekcewarzą. Mysle że powinnaś zrobić USG przydatków i może badania krwi morfologie OB, być może masz jakieś zapalenie. Na ból polecam Nospe forte 2x dziennie, ja ją brałam jak miałam boleści jajnika, mój bolał mnie tak bardzo, że prominiował na całą jamę brzuszną. Nospa działa przeciwbólowo i rozkurczowo do tego leczy zapalenia. Ale oczywiscie najlepiej będzie jeśli skonsultujesz się z lekarzem. Pozdrawiam

Gość przestraszona żona
A jakie są objawy zapalenia jajników lub torbieli?? Kurcze trochę się zmartwiłam bo staramy się z mężem o baby a teraz może nam się to skomplikować :(

Gość przestraszona żona
Ejmi, A co było przyczyną Twojej bolesności ?

Gość stara jeszcze jara
U mnie torbiel,czasami ból jest bardzo silny.Powinnaś iśc do innego ginekologa.Robiła USg?

Gość przestraszona żona
Nie robiłam USG. POwiedziałam Pani Dr o moich objawach a ona nic. Trochę mnie to dziwi bo było to w prywatnej przychodni a z tego co wiem to tylko w państwowych gabinetach nie chcą wystawiać skierowań na usg. Dziwne :(

ja nie dawno odstawiłam tabletki anty i w 3 cyklu beztabletkowym miałam pierwszą owulacje po odstawieniu i własnie dlatego mi jajnik szalał, byłam w szoku że jajnik może tak promieniować bo myślałam że coś dzieje się z moją wątrobą ale na usg jamy brzusznej wyszło że mam powiększony jajnik lekkie zapalenie. Dostałam nospe i pszeszło, ale w moim organizmie jest teraz straszny bałagan, jajnik sięzmniejszył to znowu drugi zaczał tez wariować, efektem tego jest 2 tygodnie spoźniajacy się okres. Teraz biorę luteinę na wywołanie okresu...nigdy nie miałam takich problemów a tu proszę... ale po tabletkach podobno to się zdarza. USG najlepiej zrobić prywatnie bo o skierowanie też trudno jest siędoprosić a jesli nawet sie dostanie to są takie gigantyczne kolejki w publicznych osrodkach zdrowia ze szkoda gadać!

od 40zł - do 60 zł zależy jakie czy zwykłe czy przezpochwowe

Gość przestraszona żona
Ejmi, A czy w moim przypadku istnieje konieczność USG przez pochwę, czy wystarczy takie zwyczajne, przez brzuch?

Przestraszona żono - nie jestem lekarzem i nie wiem które USG będzie dla Ciebie lepsze, to stwierdziłby lekarz po badaniu ginekologicznym, wydaje mi się że przezpochwowe jest dokładniejszym usg, ale myśle że to podstawowe USG też wykazałoby przyczynę Twoich dolegliwości. Nie wzlekaj z tym długo o nasze kobiece sprawy trzeba dbać regularnie:)

Gość lapik
zmien lekarza!! i to odrazu, co za lekarz... dajcie spokoj jak tak mozna!!

heh no co za lekarz...wszyscy tacy są..jeszcze się nie przyzwyczailiście? Ja ostatnio jak byłam na usg ze skierowaniem natychmiastowym z bólem to mnie pani doktor nie przyjęła bo za dużo ludzi miała...a powinna mnie przyjąć poza kolejnością bo miałam skierowanie natychmiastowe. I nie ważne że mogłam się wykończyć, że przyszłam osłabiona i skręcałam się z bólu...to ich gówno obchodzi, ważne jest tylko to że małe mają pensje! Ale każdy jeden lekarz jeżdzi wypasioną furą...i ciągle im mało.

Proponuje zmienić lekarza. Ja miałam torbiel 7cm i na początku nic nie czułam dopiero potem zaczął mnie pobolewać jajnik jednak myślałam że to owulacja. Gdy bolał coraz częśćiej poszłam do lekarza i na USG od razu wyszło co mi jest. Nie zwlekaj, bo ja zwlekałam i juz nie dało sie go ruszyć tabletkami tylko laparoskopia.

Gość przestraszona żona
Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam :)

Gość rawka
ja też miaam podobny problem, bolało mnie w podbrzuszu po lewej stronie. Byłam święcie przekonana że to jajanik, bo akurat w tym miejscu doskwierał mi ból. Zrobiłam usg zwykłe i pochwy , miałam badania ginekologiczne i bad. krwi i nic nie wykazały. Okazało się że przyczyną oich dolegliwośći był nadwrażliwość jelita, akurt w tym miejscu gdzie zlokalizowany jest jajnik miałam jakięś uchyłki powietrza. Jeśli dodatkowo masz zaparcia i wzdęcia to weź pod uwagę i tę opcje.

Gość magda..
CZeść .. mam problem, od jakiegos dłuższego czasu boli mnie z lewej strony tu gdzie znajduje sie jajnik. boli mnie zawsze kilka dni przed miesiączką, ale teraz boli mnie od 3 dni i nie mam okresu. a powinien przyjsc 25 maja. nie wiem co mam robić. nie byłam z tym u lekarza i nie robiłam zadnych badan ale z tego co czytam... moze byc zle... proszę odpowiedzcie mi, bo sie boje, ze cos mi jest:(