Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyska_______

Gdzie lotnisko w KRAKOWIE??????????????????

Polecane posty

Gość tyska_______

bede jechac pociagiem w Wroclawia do Krakowa. na ktorej stacji najlepiej wysiasc zeby bylo jak najblizej na lotnisko? i co potem? jest jakis autobus ktory jezdzi na lotnisko? bardzo prosze o pomoc, bo w ogole nie znam Krakowa:(

na Dworcu głównym, stamtąd na najbliższy przystanek autobusowy i autobusem 192 dojedziesz do samego Portu Lotniczego ;)

Ja proponuje wysiasc tradycyjnie na dworicu glownym. Nie polecam autobusu nr 208 bo jedzie przez jakies wioski i zadupia :O Wsiadz do 192 - ostatni przystanek to Balice:) 192 zatrzymuje sie na przystanku autobusowym kolo dworca:) Tak bedzie najlatwiej :)

Kolorowe 🖐️ 208 jedzie na N.Kleparz, więc lepiej 192 bo bez przesiadek:)

Gość angieeeee
wysiadasz na dworcu głównym i stamtąd masz autobus 192, który jedzie do Balic.:)

nie zapomnij kupić biletu na bagaż jeśli będziesz posiadać takowy;), przystanek przed Portem stoja bardzo często kanary które tylko polują na turystów którzy często o tym nie wiedza :O ale lepiej kupić poprostu bilet godzinny (i taniej)- z tego co się orientuje, to jak się jedzie na godzinnym to nie trzeba osobnego biletu na bagaż (tylko że nie dam sobie za to ręki uciąc:O)

dzięki Kolorowe, jak się w końcu zabiorę za szukanie tego mieszkania to na pewno się tam zgłoszę ;) na razie nie mam pojęcia jak się za to zabrać:O w końcu to nie spodnie czy bluzka :O powołam sie na Kongo;)

Gość tyska___
super!!! wielkie dzieki. naprawde bardzo mi pomogliscie. przynajmniej juz wiem gdzie sie kierowac po wyjsciu z pociagu:) pozdro

Gość Wiolettaaa
Czy te informacje sa dalej aktualne, bo podobno dworzec jest gdzieś przeniesiony? Czytałam też że na lotnisko jezdzi szynobus, ale czy to daleko z dworca do tego szynobusa? Prosze napiszcie jesli wiecie, bo tez sie wybieram, w dodatku z ciężkim bagażem.

Dworzec pozostał na swoim miejscu, tylko przystanki są przeniesione kawałek dalej, na Plac Matejki :)

Gość Wiolettaaa
Kawałek dalej to będzie w przybliżeniu ile?