Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

Dentysta a rachunek

Polecane posty

Gość poradzcie

Czy moge prosic dentystę o wypisanie mi rachunku za wykonaną usługę? chciałabym się jakoś zabezpieczyc i miec gwarancję ze usługa została dobrze wykonana. chodzi mi o leczenie prywatne. a tak wogole to mam wrazenie ze skasował mnie za 'zrobienie' czegos czego nie zrobił.

Gość I LOVE LOVE
jasne! Możesz nawet prosić o fakturę wat!! Oczywiście niechętnie dają bo nie odprowadzaja podatków:( Lekarze to oszuści, taxuwkarz musi mieć kasę fiskalna a dentysta nie? No

Gość I LOVE LOVE
jasne! Możesz nawet prosić o fakturę wat!! Oczywiście niechętnie dają bo nie odprowadzaja podatków:( Lekarze to oszuści, taxuwkarz musi mieć kasę fiskalna a dentysta nie? No ale muszą dać

Gość I LOVE LOVE
sorki taksówkarz ;)

Gość poradzcie
dzieki sliczne

Gość NiciaS
Rachunek!!! Zawsze proszę o niego.

Gość ida37
nie wystawią faktury!!!, bo nie są vatowcami :)

Gość W Enel Medzie wystawili
mi rachunek do reki wyszczegolniony bardzo ladny, w mniejszym prywatnym Kordencie, za nic nie chcieli, kaska do kieszeni, a rachunki nawet wyzsze niz w EnelMedzie. Im bardziej renomowana klinika/gabinet tym uczciwsi, moim zdaniem...

Gość asdfgrthyjuilodo
ale pieprzycie,dentysta nie jest vatowcem wiec rachunku ci nie wystawi:)

Gość khymkhymkhym
Dentysta absolutnie nie musi byc vatowcem - prywatny gabinet jest forma dzialalnosci godpodarczej i na kazde zadanie ma obow. dac rachunek. Po za tym w chwili kiedy zaczyna cokolwiek dlubac przy uzebieniu i nie wykona uslugi nalezycie, mozna go pozwac o naprawe szkody (K.C.).

Gość aha i achhhh
ja nie jestem vatowcem, a rachunki wystawiam. Są tez blankiety własnie dla osób nie bedacych płatnikami Vatu, wiec spokojnie masz prawo o taki rachunek poprosic, a dentysta ma ci obowiazek go dać. Aha, nie jestem dentystą, ja z innej branży, ale mam działalność zgłoszoną.