Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smako-łyk.

Dlaczego, gdy Jan Paweł II był w Polsce..

Polecane posty

Gość smrody
lepiej wam było za komuny u czerwonych ???pewnie gówno pamiętacie bo jeszcze w majtki sraliście za dobrze wam teraz i za dużo swobody macie-Róbta se co chceta....to jest wasze motto na życie patrioci a ....zapomniałam wy nie znacie tego wyrazu ...czerwone buraki...i POpaprańce życiowe

Gość straszne w zyciu nie myslalam
ze zatesknie za Kwachem! Nie musial byc wierzacy, przyjmowal glowe panstwa i wielkiego Polaka - i robil to przyzwoicie. Przeciez teraz powinna to byc wizyta glowy panstwa wlasnie - szacunkiem, wg protokolu, ale bez szalenstw. Ciekawe, jak beda witac Busha czy Putina, o ile przyjadą - tez zrobia wolne? W koncu tez panstwa wazne dla nas.

a te mohery to już wogle... szkoda, że większość Polaków kojarzy wogóle wiarę katolicką z tą sektą rydzykową. Ja jestem wierząca i cieszę się z przyjazdu Papieża, ale jestem przeciwna Rydzykowi, moherom i głupocie polityków. Tak samo mnie wkurzają te debilne zakazy i nakazy jak Was. Tyle tylko, że ja w tej chwili skupiam się na czymś innym. Dla mnie ta pielgryzmka jest ważna, a do róznych paranoi w tym kraju przywyklam do tego stopnia, ze nic mnie nie zaskoczy już. teraz nie ma alkoholu w sprzedaży, no trudno. W dzień dziecka też nie będzie :) Więc nie tylko pod wpływem Benedykta politycy popisują się swoimi \"mondruściami\". Kraj dziwny, bo sterowany radiem :)

Nawet w Trojce caly dzien tylko o wizycie Benedykta XVI mowia, troche mnie to irytuje.

Gość straszne w zyciu nie myslalam
mie mowie o tym ze za komuny bylo lepiej , tylko o tym konkretnie wydarzeniu. Kraj katolicki bez milosci blizniegfo, z aborcjami, rozwodami, dziecmi w beczkach. rozbojami na ulicy, korupcją. OK , to jest i w inych krajach,ake czemu my udajemy swietszych od innych? Przebijaja nas swietoscia tylko Filipny, a tam to juz bylam okradana i oszukiwana doslownie na kazdym kriku. Po co takie zaklamanie?

ale o co Ci chodzi --->smrody?? co ma komuna do tego topiku? jakbys nie zrozumiał - topik jest o hipokryzji obecnego rządu i o jego śmiesznych decyzjach związanych z pielgrzymką! Nikt tutaj nie wychwala pod niebiosa lewicy! Naucz sie rozumieć człowieku co czytasz zanim zaczniesz wyciągać jakieś wnioski i rzucać obelgami!

Gość Optymistka
Proponuje bojkot prohibicji. Na pohybel władzy i moherom!

Gość doprawdy
skończie z tymi moherami, wymyślił dziennikarzyna z Gadziny Wybiórczej i wszyscy powatrzają jak małpy, zero wlasnego myślenia, jestem katoliczką, nie słucham Radia Maryja, jestem przeciwna temu co sie tam mówi, podobnie z telewizją Trwam. Najprościej jednak wszystkich jedną miarką brać. To faktycznie tak, jabym wszystkich przeciwnych nazwła komuchami, sb-ekami, ub-ekami i zomo, bo oni też walczyli z kościolem. Miło by wam było?

Gość doprawdy
i jeszcze jedno, mam juz naprawdę dośc tej jednostronnej nagonki na katolicyzm, bez znajomości tematu. Skoro wszyscy w RP chcą tolerancji, to ja tez chce tolerancji dla mojej konfesji, bo czuję sie przesladowana, cokolwiek jest na temat katolicyzmu, natychmiast jest wylewane wiadro pomyj, nieważne o czym sie mówi i w jakim kontekście.

Gość doprawdy
jeżeli jesteście przeciwni decyzjom rządu, to krytykujcie rząd, anie ogólna siarka na wszystko i wszystkich. Uważam, ze ten zakaz sprzedaży jest i tak nonsensem, mozna przecież alkohol kupic wcześniej i wszytkim niezadowolonym proponuje, aby tak zrobili i po sprawie.

Naprawdę nie widzicie róznicy pomiędzy nagonką na katolicyzm a nagonką na DECYZJE podjęte na czas pielgrzymki?? Słowem nikt tu nie wspomniał, że ma coś przeciwko Papieżowi czy religii. To naprawdę wielka róznica.

doprawdy o jakiej ty nagonce na katolicyzm mówisz? Ja niczego takiego nie zauważam. Podobnie jak wielu moich znajomych, a są wśród nich księża i zakonnicy. Jeszcze jedno :apelujesz do własnego myslenia i nieprzyjmowania określeń innych i opinii innych. A przecież nagonka na katolicyzm to też frazes żyjacy w polskiej polityce, ile to ja juz razy słyszałam to sformułowanie w RM, w ustach Giertycha, kaczyskich i jeszcze conajmniej kilku innych polityków, a także biskupów. Krytykujesz innych za konformizm, sama jesteś również konformistką. I jeszcze coś: gwoli ścisłości moherowe berety - to określenie zrobiło tak kolosalna karierę w ustach Tuska, wcześniej sobie gdzies spokojnie i niszowo egzystowało

Gość doprawdy
tak nikt tu nic nie wspomniał i dlatego tyle tu o moherach......

Jak napisała owłosiona hemoroida tutaj rozmawiamy o głlup[ocie i świętoszkowatości władz . Tego najwyzszego i najnizszego szczebla. Wszystko. Z wiarą i katolicyzmem, a takze chrześcijaństwem czy Kosciołem ma to bardzo niewiele wspólnego. A tym bardziej z krytykowaniem tego.

Gość doprawdy
O moherach pierwszy raz napisał dziennikarz Gazety Wyborczej, opisał moherowe berety w szatni Sali kongresowej, bo odbywał sie tam zjazd słuchaczy Radia Maryja, a Tusk tylko to powtórzył. Nagonka jest faktem, wystarczy poczytać komentarze internautów pod kazdym tematem, jaki sie pokazuje w portalach internetowych, którze dotyczną wiary katolickiej, nieważne, co by tam pisało. Gdybym była konformistką nie broniłabym swojej wiary, tylko przyłączyła sie do nagonki.

Gość doprawdy
Polskie rządy obecnie też mi sie nie podobają, wystawiaja bardzo złe swiadectwo Polsce. Skoro ci maniacy zdecydowali, ze bedzie prohibicja, to nalezy to po prostu przeskoczyć i kupic sobie wczesniej alkohol. No i koniecznie iśc do klejnych wyborów i wybarac inaczej.

Wówczas nie byłabys katoliczką:P Taka drobna uwaga. masz prawo tak uważać, że jest nagonka. Moim zdaniem jej nie ma. Zdaniem wielu ludzi też nie. A to, że przy wielu okazjach wyciaga się moherowe berety jest chwilową modą spowodowana durnymi działaniami władz. Jak kazda moda, przeminie.... Tylko skad w Tobie tyle wojowniczości??? :( Przecież nie jesteś mniejszościa w zagrożeniu?;P

Gość blacharom precz
no własnie, wtedy nie bylabym katoliczką, ale nią jestem, więc konformizm wykluczony, o to mi chodziło, taka drobna uwaga :-P Nie jestem wojownicza, mam po prostu swoje zdanie. Cóz, ja mam wokół siebie przewage ateistów, czy antyklerykałów, musze czasem sie bronić.

Gość doprawdy
blacharom precz to ja, a własciwe mój mąż :-P

Gość doprawdy
zmienił mi nick, nie zauwazyłam, wypowiedział sie gdzies o sztucznych dziewczynach.

Gość pewnie dlatego że żyjących
ludzi z reguły się nie docenia :-O. Często jest tak, że dopiero po czyjejś śmierci zauważamy jak bardzo go nam brakuje :-(

normalnie grochem o ścianę :O Jaka przewaga ateistów i antyklerykałów? Bycie katolikiem nie wyklucza tego, ze pewne postanowienia podjęte przez prawicę będą krytykowane! I podobnie - bycie katolikiem nie zobowiązuje nas do ślepego popierania głupoty.

Gość doprawdy
nie mieszkam na stałe w Polsce i wokól mnie nie ma wielu katolików, większości są to genetalnie bezwyznaniowcy, o to mi chodziło, nie rzucaj sie tak.

Gość doprawdy
i czytaj dokładnie, ja nie przyjmuje wszystkiego bezkrytycznie, "Polskie rządy obecnie też mi sie nie podobają, wystawiaja bardzo złe swiadectwo Polsce. Skoro ci maniacy zdecydowali, ze bedzie prohibicja, to nalezy to po prostu przeskoczyć i kupic sobie wczesniej alkohol. No i koniecznie iśc do klejnych wyborów i wybarac inaczej." tak napisłam powyżej.

Doprawdy, gdzie ty zyjesz? W Polandii mamy 95% katolików, instytu statystyczny kościoła podaję, że 92% społeczeństwa to katolicy? Jakim więc cudem ateiści i antyklerykałowie są w większości? Zapominasz jeszcze o innych wyznaniach... Jaka to rzeczywistość. Jeśli masz takie środowisko, to nie generalizuj na wiekszość, bo prawa logiki ośmieszaja takie wnioskowanie. Nieprzekładaj indywiduanch doświadczeń na całą zbiorowość

Gość doprawdy
napisłam przecież, ze nie mieszkam na stałe w Polsce, czy wy czytacie, co ja pisze?

Gość doprawdy - nie mieszkasz
w POlsce i to wiele tlumaczy. Moze tesknisz do katolicyzmu , a my tu mamy go niestety w karykaturalnej, powierzchownej postaci. To zakłamanie rodzi bunt.

Tak czytam, tylko zostało to napisane nieco później;) Oczywiście z tego, co ja zdążyłam zrozumieć:) Ale mój nos nie zawiódł mnie......w postach odczuwałam jaką staką emfazę pisania, która nakierowała mnie na mniejszość. Stąd się to wzięło... :)