Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DjD

Czerwona plama na twarzy

Polecane posty

Witam! Mam do was pytanie. Otoz jakis miesiac temu wyskoczyla mi na wtarzy czerwona plamka, pod okiem.Nie przywiazywalam do tego wiekszej wagi...zniknela i dzis zauwazylam,ze znowu sie pojawila,tyle ze jest troche wieksza:( Skora w tym miejscu czasem swedzi,czasem piecze...przykladam teraz aloes... mam zamiar wybrac sie do dermatologa... strasznie mi to przeszkadza. Skora jest szrostka w tym miejscu,jakby wysuszona. Co to moze byc? Co zrobic,zeby nie wyskakiwala?:(

chętnie bym pomogła,ale niestety nie mam pojęcia co to może być:O wychodzi i znika ....

dziekuje za checi :) Ale moze jest tu ktos,kto moglby mi pomoc?:(

Gość mmmmmm
moze to byc grzybica - specjaliści mówia że nawet 30 % ludzi choruje na nią np. u mnie w rodzinie kazdy miał i inne objawy np: czerwone plamki na rękach łuszczące się suche, schodzenie skóry z rąk oczywiscie mało widoczne, małe punktowe czerwone plamki na brzuchu . Aloes powinien pomóc , dobry jest tez olejek herbaciany.

gdyby t byla grzybcia,to chyba swedzialoby mnie caly czas...skora mi nie schodzi..wlascwie to w jednym punkcie jest szorstka...natomiast reszta tej paskudnej plamy jest gladka,w miare gladka. przylozylam ten aloes...jest troszke bledsza,ale tylko troszke :( utro tez bede przyladac...heh....chyba wizyta u deramtologa bedzie konieczne,bo strasznie oszpeca mi to twarz...poza tym,zadnego pudru nie moge nakladac,bo to i tak widac...a pozniej jest jeszcze bardziej czerwone:( Moze ktos jeszcze moglby sie wypowiedziec na ten temaT?

Gość może to jest
liszaj?

a liszaje moge wystepowac nawrotowo? bo ak jak mowie,wczesniej mialam juz to,zniknelo, i teraz znowu sie pojawilo.

mój maż tak często ma na twarzy, to zmiany skórne które leczy sie przemywając wodą borowa dostepna w aptece bez recepty pozdrawiam

destina, a czy mozna to wyleczyc d okonca? i co ta woda borowa daje?

to co jakis czas powraca, wazne ze jak zniknie po wodzie borowej to zebys nawilżała to miejsce dobrym kremem, dostepnym w patece , kurcze nie pamietam nazwy ale kosztuje 10 zł i jak zapytasz sie o krem do łuszczacej sie skury to ci powiedzą :) a woda borowa własnie to leczy pozdrawiam

a imam jeszcze jedno pytanko. Czy to powieksza sie? :( Bo juz teraz ta plama,gdy patrze w lustro,strasznie mi przeszkadza i zastanawiam sie,czy to bedzie sie powiekszalo. A i mam prosbe,jakbys sobie przypomniala jak ten krem sie nazywa,to daj znaC:)

Gość niunianiunianiunia
moja kolezamka tez ma taki problem...poszla do dermatologa a ten jej zrobil testy na uczulenie..wyszło ze jest uczulona na nabiał..przestała jesc takie produkty i to znika :) Może i Ty tak masz :)

Gość niunianiunianiunia
koleżanka*

Gość niunianiunianiunia
aa..jej ta plamka z policzka zaczęła ciągnąć się aż na czoło .... :/

kurcze...chyba faktycznie musze sie wybrac do deramtologa. Teraz ide na studia...i chcialabym miec to z glowy:( Heh....mam nadzieje,ze to nci powaznego

a czy etj kolezance ta plamka tez znikala i sie pojawiala znienacka? czy miala to przez caly czas?Bo ja wczoraj mialam strasznie czerwona a dzisiaj jest juz blada...i tylko po dokladnym przygladnieciu sie widac ja.

Gość grzybica nie zawsze swędzi
są rózne jej rodzaje...

a moze ma ktos z was taki problem? jak sobie z tm radzicie? czy wizyta u dermatologa jest konieczna?

Gość malwinka93
Hej mi parę miesięcy temu pojawiła się taka plama, strasznie swędziało, piekło, łuszczyło się i stawało się bardzo czerwone na skutek zimna. Używałam kremów, maści i nic nie pomagało, nie byłam u lekarza. Znajome poradziły mi by nawilżać to miejsce własnym moczem, najlepiej przy użyciu płatków kosmetycznych, pare razy dziennie. Na początku był to śmieszny pomysł ale gdy zaczęłam to robić, plama po pewnym czasie była coraz bledsza i zeszło:).