Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannica młoda

Białe złoto - błyszczące czy matowe ładniejsze? OBRĄCZKI.

Polecane posty

Gość pannica młoda

:):):) Poradźcie.

Gość nie w dół
matowe

i jedne i drugie są bardzo ladne. Jestem zdecydowaną przeciwniczką żółtego złota (nie obraźcie się!) - białe wydaje mi się elegantsze. Moja obrączka teoretycznie jest z białego, ale ma taki delikatny żółty odcień. I jest blyszcząca (na razie :) )

ja tez mam blyszczace biale zloto z lekkim zlotawym polyskiem. myslalam o matowych obraczkach, ale odradzano mi z tego wzgledu,ze mat sie szybko wyciera. w sklepie jubilerskim dowiedzialam sie, ze nie ma go juz po3 tygodniach!!!

Witajcie :) Ja też mam z białego złota, błyszczące, nieskromnie dodam - prześliczne! Polecam białe złoto! :)

Gość upp

też słyszałam u jubilera , ze satynowe obrączki szybciej się ścierają.

w jednym salonie jak zapytalam o trwalosc matowych i blyszczacych to babka burknela, ze nic nie jest wieczne - i tyle mnie tam widzieli. ja rozumiem, ze wszystko wymaga odnawiania, ale jesli kupuje obraczki to przeciez bez sensu jesli beda sie do tego kwalifikowaly juz po po kilku tygodniach, tak jak sie to dzieje z matowymi (o czym dowiedzialam sie w innym salonie)

Gość jakubowska
Dziewczynki, bo nie warto pytać pani/pana w sklepie jubilerskim. I tak nic konkretnego się nie dowiecie. Trzeba znaleźć pracownię złotniczą i porozmaiwć z fachowcem (rzemieślnikiem). Techniki matowienia złota są różne i rodzaje tworzywa również, a porządny fachowiec wyłuszczy Wam tą różnicę. Ja po wielu poszukiwaniach na takiego trafiłam.

Gość *według mnie *
mnie osobiście bardziej podobają się błyszczące :)

Gość Julita1974
Ja mam błyszczace i bardzo ładnie wyglądają. Nie wiem jak to jest z matowymi - prawde mówiąc pierwsze słyszę, że mogą być z nimi jakieś problemy.

Gość obrączka 5 letnia
na początku była obrączka zmatowiona to znaczy żółte złoto zmatowione a białe błyszczące(obrączka dwu kolorowa) to prawda że matowe złoto szybko się wyciera ale zmatowione jest prześliczne,ja często oddaje nasze obrączki na czyszczenie i raz prosze o zmatowienie żółtego a raz o błyszczące. (wszystko za darmo)

Gość motylica be
a czy białe tzn obrączki z białego złota nie wyglądają z daleka jak srebrne? wyglądają jak narzeczeni w srebrnych. naprawde matowe sie scierają?

Ja mam obrączki i z białego i zwykłego złota. Błyszczące. Wyglądają naprawde ładnie. I też radze kupować w pracowni złotniczej a nie u zwykłego jubilera. Dawałam swoje złoto i wiedziałam za co płacę bo dokładnie PRZY MNIE wszystko ważył i przeliczał (znałam ceny złota) i wiem że nie zostałam naciągnieta a obrączki mam super :)

Gość gość
witam zakupiłam obrączki z białegi i żółtego złota błyszczące i nie podobaja mi się niestety. Wyglądają jakby całe były w żółtym złocie pod kątem tak jak sie przypatrzy to widać białe złoto.Pomózcie ja chce zeby były widoczne te dwa kolory nie wiem co mam zrobić bo naprawde dużo za nie zapłaciłam a efekt jest beznadziejny