Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cray-Z

Zaburzenia miesiączki przy antykoncepcji hormonalnej PRZECZYTAJ!

Polecane posty

Gość Cray-Z

Mam problem. Od kilku miesięcy stosuję andtykoncepcję hormonalną. Na początku wszystko było super - miesiączki jak w zegarku itp... "Majowej miesiączki" spodziewałam się około 19-20 Maja (18-tego skończył się listek). Tymczasem krwawienie wystąpiło za wcześnie, bo już 11-tego... Rozmawiałam o tym z farmaceutką - stwierdziła, że tabletki są po prostu za słebe żeby precyzyjnie regulować cykl, ale ich własności antykoncepcyjne są zachowane(używam Novynette - o bardzo małej zawartości hormonów). Powiedziała, żebym łykała ten listej dalej, a potem od razu zaczęła następny. Ok... Tylko, że właśnie zauważyłam, że znowu krwawię. Podsumowując - najpierw miesiączka ponad tydzień za wcześnie, a teraz... po około 10 dniach od zakończenia poprzedniej... Co jest grane? Dodam, że łykałam tabletki bardzo regularnie - z odchyleniem nie większym niż 1,5 godziny czasu. Mhm... i tu może być problem. Wtedy, 11 maja zapomniam wziąść tabletek przed pracą (zwykle biorę około 8) i chciałam wrócić po nie na przerwie na lunch - około 13.00. Tymczasem miesiączka pojawiła się o 11... Dzisiaj było podobnie - zaspałam po imprezie - budzę się o 10.30 ... a o 11 krew na bieliźnie. Czy powinnam czuć się zaniepokojona? W środę idę do ginekologa, ale będę wdzięczna za każdą wcześniejszczą odpowiedź... Pozdrawiam wszystkich!

Nigdy nie brałam tabletek,ale słyszałam,że takie zaburzenia przy braniu występują(tzn.krwawienia)to skutek uboczny.Może masz niewłaściwie dobrane tabletki...?

Gość Cray-Z
To samo powiedziała farmaceutka. Ja zawsze miałam problemy z regularnością... Myślałam, że jak zacznę brać tabletki, to wszystko wróci do normy. Mam nadzieję, że te "objawy" nie są powiązane ze skutecznością tabletek.

Gość Mutryna76
Mam ten sam problem. Brak miesiączki po zażywaniu novynette - a wcześniej cerazette. Co jest grane?

Gość źle dobrane pigułki

masz porpstu plamienia... na gronie o antykoncecji dziewcyzna rpzed chwila napsaila,ze ej kolezanka brala nowyette i pwadla bo wziela jedna tabletke po uplywei 6 godizn;;/ poronila..ale wyobraz sobie...1 spozniona tabletka i juz wpadka.... idz do gina i zmien na inne

Dla niektórych kobiet novynette są za słabe , maja za niską dawkę hormonów przez co kobieta ma plamienia. Musisz zmienić tabletki na te z większą zawartością hormonów, będziesz się po nich lepiej czuła i plamień nie będzie. ps po jednym spóźnieniu juz wpadka? coś to naciągane.

Gość onaja
ja zazywam harmonet i jestem bardzo zadowolona!polecam

Miarko, dziewczyna o ktorej mowi groosia to ja. To moja kolezanka zaszla w ciaze podczas brania tych tabletek, jednego dnia zapomniala wziac o prawidlowej godzinie i wziela kilka godzin pozniej.. wlasnie 6.. no i kilka dni temu poronila. Lekarz powiedzial jej ze te tabletki powinno sie brac co do godziny. Cray-Z radzilabym zglosic sie do lekarza.

Gość dziwi mnie że rozmawiasz
z panią z apteki zamiast z ginekologiem. Przecież tylko lekarz może pomóc w takiej przypadłości. Wątpię, żeby farmaceutka wiedziała co masz brać albo nie. Do lekarza marsz. Hmm, tego poronienia komentować nie będę... skąd wiadomo, że to było poronienie? W którym miesiącu poroniła? Od brania tabletek?

stad wiadomo ze byla u lekarza ! zaszla gdyz miala zle dobrane tabletki.. przekazuje to co ona mi powiedziala a co jej powiedzial lekarz.

Gość ja też brałam NOVYNETTE
przez 1,5 roku i miesiączki miałam jak w zegarku, a normalnie mam nieregularne (rozpiętość od 26-35 dni) jednak nigdy nie miałam takich krwawień o jakich piszesz