Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężko mi z tym...

Zakochałam się w Algierczyku....

Polecane posty

Gość małaaaaaaaaaaaa
odkochaj się sama, za kilka lat będziesz płakać bo go znienawidzisz

Gość Anna A.
Jestem z muzlmaninem 5 lat.Od 3 lat jestesmy malzenstwem.Bylam w jego kraju juz kilka razy i przezylam ;) Siostre mojej przyjaciolki pijany maz (Polak) tak dzgnal nozem po pijanemu,ze o malo nie przyplacila tego zyciem...

Gość Magda hh
anna z jakiego kraju pochodzi twoj maz i gdzie mieszkacie

Gość pomaranczowsza
wiele wpisow na tym topiku to przestrogi przeciwko zacofanym, fanatycznym muzulmanom. i nie ma sie co dziwic, ostatecznie jest dosc dowodow, by te przestrogi traktowac na powaznie. nikt jednak nie wspomnial o drugiej stronie medalu: w krajach muzulmanskich, szczegolnie w miastach, bardziej rozwinietych terenach, gdzie ludzie koncza studia, pracuja w biurach itd., panuje podobna niechec do zacofanych, fanatycznych muzulmanow, jaka wy tu reklamujecie. wystarczy poczytac sobie literature, ktora te kraje produkuja, poogladac filmy. bo bazowac swa wiedze na podstawie szczatkowych wiadomosci z telewizji, prasy, l ub rozmow ze srodnio elokwentnymi emigrantami z owych krajow przebywajacymi w europie lub ameryce jest po prostu osmieszaniem siebie samego. super rozrywkowo ktos tu rowniez nazwal algiere krajem arabskim :D :D :D spojrzmy na mape i raz na zawsze rozwiejmy wszelkie watpliwosci. kraje arabskie to: arabia saudyjska, syria, irak, oman, jemen i emiraty. czym charakteryzuja sie kraje arabskie? polozeniem geograficznym, poslugiwaniem sie jeszykiem arabskim (lub dialektem z tej rodziny) i okreslonymi cechami fizjonomicznymi. ae czego tu wymagac od szarego pospolstwa, kiedy nawet telewizja mowila kiedys cos o 3 arabach: jeden byl z pakistanu, drugi z egiptu, a trzeci bodajze z iranu :D

Gość pomaranczowsza
a do autorki topiku: sobie z gosciem rozmaiwaj i predzej czy pozniej okaze sie, czy w ogole kiedykolwiek sie spotkacie, czy cokolwiek ... poza tym, skoro nie jest on muzulmaninem, to polowa wypowiedzi z tego topiku jest i tak nie na temat. po trzecie, nawet ludzie okreslajacy sie jako chrzescijanie, muzulmacie, czy zydzi, moga wcale nie zawracac sobie glowy religijnym nonsensem, a uzywaja tych okreslen tylko ze wzgledow kulturowych. np. mialam kiedys kolezanke muzulmanke z iranu, ktora byla dla mnie uosobieniem idealnego katolika. odziedziczyla to chyba po ojcu, ktory byl niesamowicie szczodrym i charytatywnym lekarzem. nie zmuszal swoich kobiet (zony i 2 corek) do noszenia okryc glowy ani nic z tych rzeczy. mial natomiast slabosc do pieknych kapeluszy, ktorymi lubil obdarowywac zone :)

Gość pomaranczowsza
encyklopedyczna definicja krajow arabskich mnie nawet zaciekawila. ja swoje 5 groszy o krajach arabskich zabazowalam li tylko na tym, jak mysla ludzie, ktory zyja w tych "pierwotnych" krajach arabskich. czyli wspomniani arabowie etniczni. dla nich poszerzone pojecie obejmujace polnocna afryke jest albo absurdalne, albo po prostu jest to konstrukt polityczny, nie majacy nic wspolnego z tym, co oni czuja, co jest "ich" arabskim zyciem, wygladem, jedzeniem ... nie bardzo moge sobie wyobrazic sobie, ze np. irakijczycy i egipcjanie czuja sie sobie etnicznymi bracmi, jak np. polacy i czesi. ale pomijajac to, to nadal uwazam, ze wrzucanie wszystkich (mimo, ze osobiscie znamy tylko ich czesc) muzulmanskich facetow do jedenego worka zacofanych i prymitywnych prorodzinno-proreligijnych maczow jest nie fair. to tak, jakby mowic, ze wszyscy zydzi w izraelu uwielbiaja torturowac palestynczykow.

Gość ogrodnik of the year
ja też i co z tego jak nawet nie może tu przyjechać facet ma być przymnie

Gość hmmm...................
dlatego piszę od razu jak mu zależy to niech przyjedzie i gadka się kończy

Gość Ciężko mi z tym...
On mówi, że jego wiara zabrania mu się podcierać prawą ręką

Wiecie co...wy dyskutujecie tutaj o tym jaki on jest czy nie jest jakby autorka miala za niego za maz juz wychodzic. A oni sie chyba nawet nie spotkali nawet. Gadaja jedynie przez neta a zauroczenie czy zakochanie sie autorki nie wynika z samego faktu, ze to jakis sniady Algierczyk tylko z tego ze nie znajac go dobrze, jego prawdziwych wad czy zalet zyje jego wyobrazeniem i pieknymi slowami klikanymi przez net. Ja mysle wiec, ze nalezy uswiadamiac ja nie w kwestii jaki on bedzie po slubie tylko w kwestii, zeby nie wplatywala sie emocjonalnie w znajomosc ktora na dobra sprawe nie ma za bardzo racji bytu tym bardziej, ze ten facet takie same kity jak jej moze wciskac pieciu innym. I moze tak robic nie dlatego, ze jest Algierczykiem tylko dlatego, ze jest facetem, ktory ma ochote na poznawanie nowych lasek.

Gość remex
niedawno byl film w telewizji wlasnie o pewnej amerykance ktora wyszla za mąz za iranczyka wszystko bylo dobrze dopóki nie zgodzila sie na wspólny wyjazd tylko w odwiedziny do meza kraju no i tam zaczelo sie pieklo wlka o wszystko jego zona byla tam zerem niczym a on byl panem

Gość violeta88kiss
JA WOGÓLE NIE UWAŻAM ŻEBY BYŁO TO GŁUPIE CZY NIEBESPIECZNE... JA ŻYJĘ W UDANYM ZWIĄZKU Z ALGIERCZYKIEM ON JEST MUZUŁMANINEM OWSZEM NIGDY SIE TEGO NIE WYŻEKNIE ALE JESLI KOCHA CIE TAK BARDZO JAK MNIE MÓJADEL TO WARTO DLA TEGO SPRÓBOWAĆ NAUCZYĆ SIE ŻYĆ WEDŁUG MUZUŁMAŃSKICH ZASAD WEDŁUG ARABSKICH PRZYZWYCZAJEŃ PONADTO UWAŻAM ŻE JEST TO ZASZCZYT DLA POLSKIEJ KOBIETY JEŚLI POKOCHA JA ARAB BO WYBACZCIE ALE DALEKO NAM DO NICH...

Gość journal
Jestem dziennikarka i do popularnego programu telewizyjnego poszukuję kobiet, które są zakochane w arabie Tunezyjczyku, Egipcjaninie i chciałby opowiedzieć historię swojej miłości. Zapraszam do kontaktu ze mną, mój tel. 508163962. rozmowa telefoniczna nie jest zobowiazujaca.

kochana dlaczego masz taki dylemat jeżeli go pokochałaś to idz za głosem serca To są dobrzy ludzie i zaradni Maj a szacunek do swojej matki lepszy aniżeli polacy Matka u nich to rzecz święta Pozdrawiam Głowa do góry

kochana dlaczego masz taki dylemat jeżeli go pokochałaś to idz za głosem serca To są dobrzy ludzie i zaradni Maj a szacunek do swojej matki lepszy aniżeli polacy Matka u nich to rzecz święta Pozdrawiam Głowa do góry

Gość zonaMuzlumanina
jjestem z turkiem, mamy 2 dzieci, obchodzimy swieta chrzescijanskie, bierzemy tez udzial w muzlumanstkich, da rade byc z muzlumaninem :D glowa do gory!!!

Gość Wensicja
Powiem krótko: nie warto. Już teraz Ciebie okłamuje, że nie jest muzułmaninem, a w Algerii to praktycznie 100% ludzi to muzułmanie sunnici. Reszta to ateiśći. Chrześcijan jest garstka i to głównie protestantów, którzy zmienili wiarę w tajemnicy, bowiem w islamie apostazja jest karana śmiercią ( co prawda nie w Algerii ale w Arabii Saudyjskiej już tak!). Od kiedy Algerię opuścili Francuzi, nie ma tam katolików, no chyba, że pracownicy koncernów naftowych z Europy i USA i ewentualnie dyplomaci z rodzinami. W przypadku znajomości internetowych zalecam wzmożoną czujność, bo Ci faceci zrobią wszystko, żeby wyrwać się do Europy i za paszport UE powiedzą każdą możliwą bzdurę. Nie bądź naiwna. Jeśli podobają Ci się Arabowie szukaj takich, którzy mają uregulowaną sytuację pobytową w Unii i perspektywy rozwoju tutaj. W przeciwnym razie będziesz miała na głowie jego rodzinkę, a Ty będziesz obsadzona w roli bankomatu i wizodajnej panienki.

Mój facet z Algerii jest chrzescijaninem! ród berbowie kabylowie i nie jest arabem! W Algierii chrześcijanie stanowią około 2% społeczeństwa (stan na 2009 rok). Według danych ONZ żyje tu około 45 000 katolików i od 50 000 do 100 000 protestantów. Spośród wszystkich krajów arabskich to w Algierii występuje największy wzrost liczby chrześcijan Jest to spowodowane przechodzeniem na chrześcijaństwo ludności berberskiej, pozostającej w konflikcie z arabskimi władzami. Według niektórych danych w zamieszkanej głównie przez Kabylów prowincji Tizi Wuzu chrześcijanie stanowią 5% mieszkańców. Podobnie do Maroka ludność Algierii w większości ma mieszane arabsko-berberyjskie pochodzenie, przy czym w przeważającej większości uważa się za Arabów. Wyraźnie osobnym narodem są berberyjscy Kabylowie posiadający własny język i odrębne zwyczaje, którzy zamieszkują głównie północno-wschodni region kraju zwany Kabylią, gdzie są w większości. Liczebność Kabylów w Algierii ocenia się pomiędzy 3 000 000 a 6 000 000 osób. Występują wśród nich tendencje do żądania autonomii, w szczególności językowej, które dotychczas zwalczane były przez władze algierskie. Na obszarach pustyń i oaz w środkowej i południowej części kraju występują także inne grupy posługujące się językami berberyjskimi, w tym Tuaregowie.

Gość ja raz zrobilam
Zeby nie bylo. Nie mam nic do Arabow, zanjomosciom, romansom czy zwiazkom z nimi. Ale zastanow sie, jakie sa realne szanse, ze znajomosc skajpwa z kolesiem z tak odleglego kraju (odleglego kulturowo takze) ma jakiekolwiek szanse powodzenia. Najpewniej nigdy sie nie spotkacie, bo jego nie bedzie stac na przyjazd do ciebie, a ty, nawet jakby cie stac bylo, to bedziesz sie obawiala takiej wyprawy. Po prostu odinstaluj skajpa i w tym samym momencie twoja milosc sie zakonczy.....

Gość Darek...
przeciez ten topik jest załozony w 2006 roku cholera wie czy autorka wyszła za tego araba czy nie czy w ogóle zyje :)

Nie każdy arab jest zły, ale większość niestety są tacy a nie inni taką maja kulturę wychowanie. Jak czegoś chcą to potrafią iść po trupach do celu kłamią oszukują są mili kłótliwi i zawzięci i bardzo zazdrośni.Choć bywają tacy którzy są godni zaufania.I nie każdy facet który mieszka w Algeri jest arabem! muzełmaninem Turcy są też nie lepsi! A w Polsce też można spotkać naszych arabów i dokładnie nasi faceci tez potrafią się zachowywać jak oni z tym że u arabów jest taka kultura i wynoszą to z domów.Często ogłaszają się na stronach internetowych szukając sobie kobiet i chcą się od razu żenić a w jakim celu? Chodzi im o visę chcą się wydostać ze swojego kraju gdzie jest ciężko im żyć. Żenią się z kobietami żyją z nimi po 3 lata robią im dzieci a potem uciekają Droga na świat stoi otworem dla niech i o to im chodzi A żeby go z kraju nie wydalili deportowali wiec musi przeczekać ten okres kontroli a dzieci są w tym przypadku bardzo dla niech pomocne by uwiarygodnić swoje małżeństwo. Różnie z tym bywa i tak nikt nie jest w stanie ocenić jednego człowieka na podstawie wszystkich! Ogólnie arabi są tacy a nie inni i trzeba się bardzo pilnować zwracać uwagę potrafią dobrze grać i trzeba ich umieć wyczuć czego tak naprawdę oczekują.Można to sprawdzać na wiele sposobów.Choć jak już mówiłam nie każdy arab jest zły bez przesady! Znam takich co maja rodziny mieszkają w Polsce i szanują swoje żony kochają je ale to się zdarza bardzo rzadko drogie panie! Są wyjątki! Co do internetu to też trzeba uważać inaczej jest kogoś poznać w realu a inaczej z kimś pisać czy rozmawiać na skypie.A taki który dużo mówi i dużo obiecuje, lub mówi jak to on bardzo kocha i żyć nie potrafi bez ciebie i powtarza to za każdym razem robiąc milutkie przy tym miny to od razu widać jak chce się przymilić robiąc słodkie oczka by osiągnąć swój zamierzony cel by zdobyć serce kobiety! Uważajcie drogie Panie oni bez celu nie szukają kobiety w Polsce czy gdzie indziej Można pisać na ich temat bez końca!

Gość anna zona algierczyka
Hej kobiety, nie bądźcie naiwne!!!!mój mąż jest algierczykiem, znalazłam na jego Skype około 56 polek,oczywiście wszystkie kocha,porażka!z wieloma spał bo o tym też się dowiedziałam.dziewczyny nie bądźcie naiwne!mój mąż przedstawia się każdej inaczej,dla jednych to sofiane,dla innych karim a naprawdę ma na imię Hadj.oni tylko szukają naiwnych panienek aby się z nimi przespać,ja byłam dla niego tylko biletem do Europy,dziewczyny obudzcie się!

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaa
Nie wiem sama co ma o tym sądzic Ja swojego poznałam na badoo i jestesmy z soba już prawie rok ale znamy się tylko ze skypa Ciagle się na nim widzimy 24 godziny na dobe Zakochałam sie w nim nie ukrywam ale tez nie jestem do końca naiwna On pochodzi z miasta Bouira i jest kabylem Pięknie mówi robi słodkie przy tym miny Obiecuje miłosc po grobowa deskę Znam jego matke siostry brata Ale miomo wszystko mam obawy duze poniewaz znalazłam jego konto na facebooku gdzie miał bardzo dużą ilosc swoich przyjaciółek zdenerwowałam sie bardzo A ma tez konto drugie gdzie ma tylko mnie i swojego jednego przyjaciela i chyba je zrobił specjalnie dla mnie On oczywiscie powiedział ze tamtego starego konta na facebooku juz nie używa to było kiedys dawno temu i ze do tego konta zapomniał hasła i nie moze go usónać ale jak mu zrobiłam awanture to jakimś cudem i hasło sobie przypomniał heheh dobre Pózniej przejżałam te jego kolezanki i u jednej z nich znalazłam jego zdjecie zrobione ze skypa czyli wychodzi na to iz nie tylko ze mna rozmawia bo sprawidziłam date wystawienia fotki u tej kobiety a pozniej z nia rozmawialam jaja ! Ciągle go łapie na kłamstwach i mam juz go serdecznie dosyc ! Jestem jeszcze z nim ale nie wiem co z tego wyjdzie i na pewno nie pojade juz do Algieri tak jak sie z nim umawialam bo pozniej mielismy jechac do Tunezji wziasc ślub Gdy rozmawiam z jego siostrami to odnosze wrazenie ze one do mnie mówia to co on im każe Ciągle mi mówi jak bardzo mnie kocha i powtarza to juz tysiace razy az sie nie dobrze robi włazenie takie komus w tyłek A za jakis czas znalazłam go na twoo bo przez przypadek wysłał mi zaproszenie i sam sie tym udupił co za kicha! A juz był ze mna to w jakim celu sie tam zalogował szuka dalej kobietek?! Co za dran A w zyciu bym nie piomyslała że on taki jest Zawsze wydawał mi sie mądry i ze wie czego chce od zycia Ciagle powtarza ze chce miec rodzine i syna żone dom ze czekał na mnie 36 lat Wydaje mi sie ze on chce zrujnowac mi zycie a mi na prawde jest bardzo ciezko bo ja juz swoje w zyciu przeszłam i musialam akurat go poznac ! A moze gdyby kazda z nas podawała imiona ich i to gdzie mieszkaja w jakis sposób mozna było by porównac naszych kochajacych mocno panów ???? Ciagle mi powtarza jaki to dobry z niego człowiek jak szanuje swoja rodzine i zycie A ja jego wszystkie rozmowy które bylismy na skypie i w tym czasie gdy ktos do niego dzwonił i rozmawiał nagrywałam znajde sobie kogos kto zna ten jezyk bo oni nie mówia po arabsku Wydaje mi sie ze to zwykły oszust i potrzebuje vizy aby sie wydostac ze swojego kraju A jemu wydaje sie ze znalazł idiotke która sie zakochala bez pamieci ale ja mu juz nie ufam po tym co znalazłam A powiem wam dziewczyny że gdy poznawałam przypadkiem na tym smiesznym badoo arabów to kazdy z nich odrazu sie w 5 minut zakochiwał ale to jest żałosne szok nawe rozmawiac mi sie z nimi nie chciało A Fateh zawsze wie co powiedziec aby mnie uspokoić Nawet gdy go wyprowadze z równowagi trzyma nerwy na wodzy choc juz zdazały sie momety ze pokazał jak potrafi byc zdenerwowany i krzyczał na mnie Nie mam juz sily na to co sie dzieje i jak mu mówie ze chcem go zostawic to on mówi ze mnie ukatrupi i tak przyjedzie do Polski Nie mam zamiaru juz plakac przez niego a mimo to dlaj to ciagne jeszcze nie wiem po co bo głupia sie w nim zakochalam ! Spimy razem na skypie i w dzien tez sie widzimy No chyba ze jak jest na saharze w pracy to widujemy sie po dwie lub 4 godziny podchodza wtedy do niego jego koledzy i rozmawiaja a ja obserwuje i czasem wyciagam dziwne wnioski bo wydaje mi sie jakby mówili o mnie ale trudno stwierdzic wiec nagrywam i nagrywam kazda rozmowe ich Nie wiem dziewczyny co ja mam z soba zrobic czy jestem az tak głupia i nienormalna

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaa
To znowu ja Teraz już nie mam najmniejszej wątpliwości w jego kłamstwa! Oszust matrymonialny i za to powinno się karać tych wariatów których tam w Algierii nie brakuje jak widać i nie ważne czy to arab czy berber czy kabyl Oni już mają swoja mentalność i styl bycia wrodzony kulture Po trupach pchają się do celu by osiągnąć swoje Zawziętość w realizacji swoich planów pcha ich do czynów podłych jak granie na uczuciach naiwnych kobiet z innych krajów A Polska no cóż jest dla nich atrakcyjna do zamieszkania a i kobiety nie są brzydkie Mydlenie oczu wypieranie się kłamstw A mój Fateh nadal utrzymuje kontakty z innymi kobietami całego świata Pewnie musi miec jakieś kolo zapasowe gdym nagle go zostawiła w cholere ! a może szuka sobie ładniejszej Sam gubi się w tym co robi Ja znajac jego hasło z facebooka doszlam do wielu informacji histori która da się odzyskać mimo kasowania Te wszystkie jego śmieszne konta z yahoo import kontaktów Miał 84 kobiety adresy meila Sa tam zarówno kobiety z Polski jak i z innych panstw ale duzo jest własnie kobiet z Polski Wczoraj nawet jedna napisała do niego ha! I on sam też wypisuje do innych kobiet Prosze mogę podac przykład :Dbut de conversation 19 juin Fateh do Zakia T you are very beautiful woman and i hope one day see your eyes i think it is very nice A w tym czasie już byłam z nim Tak piszę to ku przestrodze dla innych kobiet aby nie były naiwne bo ja się nie dam dla niego Poszukajcie drogie Panie na portalach radkowych swoich kochanych Panów takich jak badoo twoo i wiele innych stron Wczoraj też pisal z inna kobieta a dzis chciał się na moich oczach zabic hahahah odciąć ręke Mógł to zrobić wcześniej i język też sobie odciąć fałszywy i zakłamany Teraz ja będę o nim pisać tak specjalnie za to co mi zrobił a ja mu ufałam zakochałam się Na początku zawsze myślałam że dużo jest kłamstwa w tym co wypisują wszyscy przeciw Algierczykom ale jednak maja dużo bardzo dużo racji I rzadko na prawdę się zdarza że ktoś kogoś pokocha bezinteresownie To wszystko się w głowie nie mieści Teraz ja mu pogram na nerwach tak! Mogłabym bez końca wymieniać jego oszustwa i to co robił Począwszy od zachowania Nie wierzcie kobiety w komplementy ich to stary sposób aby zamydlić kobiecie oczy Czym więcej komplementów tym więcej kłamstwa Czym więcej obiecywanych rzeczy w życiu i miłości szczęścia oddania po grobową deskę i gadania tego w kółko za każdym razem też nie jest normalnym zachowaniem u nich Który normalny mężczyzna bowiem by tak się zachowywał?! Znam wiele związków które właśnie były oparte na takich zasadach a w póżniejszym czasie sie rozpadły lub było jeszcze gorzej bo kobiety same porzucone wychowywały swoje dzieci A przecież kazdy z nich obiecuje małżeństwo i to że chcą mieć potomka a w jakim celu ? Po to aby ich małżensto było bardziej realne bo jest rodzina ale gdy przetrwają okres próbny gdy droga stoi otworem wtedy pokazują swoje prawdziwe oblicze uciekajac lub zle traktują swoje kobiety Szukajcie informacji dowiaduje się na ten temat dużo można wyczytać w internecie o oszustach matrymonialnych i ich zachowaniach Nie dajcie się wciągnąć w kłopoty i cierpienie a co gorsza wychowywać póżniej jeszcze samej jego dzieci

Gość Jerrrry
Rozumiem szwed, norweg, szwab, anglik.... ale z ciapatym? :/

Gość Lovitka
Czytam wasze wypowiedzi i napiszę tylko tyle że w każdym kraju znajdzie się kawał jakiegoś skur...na,ja mam męża polaka i jest właśnie takim skur...nem i rozważam odejście od dziada bo właśnie poznałam kochającego Khaleda który życie by za mnie oddał,więc nie oceniajcie Arabów złymi kategoriami,bo polscy panowie im nie dorównują ani w urodzie ani w mądrości.

Gość gość
Szukasz Algierczyka? Jest tutaj Businesman z Oran, przystojny i mily . Nazywa sie Fethi i chce sie ozenic. Znam go od paru lat i jest naprawde fajny. Kontakt przez telefon +213 55 7019999