Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARQUISE

Czy znajdzie się tu inteligentna i otwarta na stały związek kobieta?

Polecane posty

Gość cathie trask
oczywiście:) jeśli z kimś byłam niekoniecznie od razu mi się podobał. po jakimś czasie automatycznie zaczynał mi się podobać bo miał np wspaniały charakter i przez to stawał się w moich oczach bardzo przystojny:)

Gość może ciekawska a może ciekawa.
Witam. Do MARQUISE: ciekawi mnie wypowiedź: 27.05] 21:35 "Poza tym, co może jeszcze bardziej wydać Ci się dziwne, nie korzystam z ŻADNYCH czatów, ani forów. Mam tylko Grono. Nie bawią mnie czaty, a link do tego fora podesłał mi kiedyś znajomy. Właśnie pokroju szydercy. Mnie wprost przeciwnie. Spodobało się. Podejrzewam jednak, że tylko jednorazowo." Ktos już wcześniej zadał pytanie "Dlaczego jednorazowo?", też mnie to ciekawi. Poza tym skoro piszesz, że nie korzystasz z żadnych forów, to kiedy zdążyłeś az tyle postów napisać? ;)

I jeszcze ciekawi mnie o jaką cechę wyglądu ci chodzilo jak wspomniałeś, że jedna rzecz w wyglądzie ma znaczenie dla Ciebie.

Z żadnych forów poza tym, do którego link dostałem od znajomego. Wszystko jest w tekście. Nie trzeba nawet szukać pomiędzy wierszami. A kiedy zdążyłem? Dzisiaj. Przy każdym poście jest nawet godzina, prawda? Sprawę jednorazowości już wyjaśniałem. Napisałem tutaj w konkretnym celu. Może udzielę się jeszcze kiedyś na jakimś topiku, ale wątpię. Czy wystarczające są moje odpowiedzi? I co one dają pytającej osobie? Dobranoc wszystkim, którzy się wybierają spać. cathie trask - masz rację. Dokładnie to miałem na myśli.

Gość cathie trask
a czego oczekujesz od osoby z którą będziesz? i od związku? co oferujesz od siebie? gdzie wiążesz swoją przyszłość? jak spędzasz wolny czas? co lubisz? czego nie znosisz? jaki masz charakter? i jaki charakter musiałaby mieć Twoja partnerka? tak sobie pozwoliłam pozadawać trochę pytań:)

Od osoby oczekuję otwartości na mnie. Od związku partnerstwa. Od siebie pragnę dać to co mam najcenniejsze i najbardziej wartościowe. Związek dwojga ludzi nie polega na interesowności, ale nie można też wymagać, żeby tylko jedna osoba wciąż dawała. Dlatego mogę dać siebie, ale muszę wiedzieć, że nie wrzucam tego w próżnię... Bardzo ciekawe pytania zadajesz. Nie wiem jak mogę opisać siebie. To raczej nie będzie zbyt obiektywne. Więcej informacji na swój temat mogę udzielic drogą mailową. Racz wybaczyć, wybieram się na spoczynek. Pozdrawiam. Dobranoc wszystkim zainteresowanym tematem.

Szczerze powiem, że nie sprawdzałam godzin przy postach bo i po co? :) Kliknęłam tylko na Twój nick, żeby zobaczyć więcej, i zobaczyłam opis i ilośc postów. Zdziwiła mnie taka duża liczba więc spytałam ot tak żartobliwie....ale teraz po otrzymaniu odpowiedzi wyczuwam jakąś nieszczerość jednak...tyle postów dzisiaj?.... A ta cecha wyglądu to jaka? Może ją mam...;)

Racja! Ten nick jest zarejestrowany od czasu moich pierwszych kontaktów z Internetem. Stąd moja niechęć do wszelkich czatów. Lecz jeśli znajdziesz w ciągu ostatniego roku mój jakikolwiek wpis, daje głowę i obydwie ręce.

A co będzie jak znajdę w ciągu ostatniego roku jakis Twój wpis? ;) Hmmm.....Głowę i ręce mówisz?.....a co będzie jak zadam sobie ten trud i poszukam i stracisz przeze mnie głowę ? eee...wolałabym żeby ktoś stracił głowę dla mnie ;)

Gość *Ona_25*
Pytasz czy znajdzie sie tutaj inteligentna i otwarta na stały związek kobieta? Wiesz jakie jest moje zdanie? Raczej nie. Duża cześć kobiet zaglądających na tego typu kafeterie nalezy do tej grupy,ale szanse ze spotkasz te jedyna sa niewielkie. Posunelabym sie nawet do stwierdzenia ze internet wrecz zabija normalne relacje.Owszem jest to pewna szansa na poznanie kogos ale tak wlasciwie mozna kogos poznac wirtualnie? Trudno byc obiektywnym we wlasnej ocenie.Szczerze mowiac nie zaglebialam sie dokladnie w to co te kobiety do ciebie pisza,bo tak wlasciwie zadna z nich nie miala nic konkretnego do przekazania.Niektore wypowiedzi wrecz mnie smiesza. Tak czy inaczej zycze ci powodzenia.Wszedzie nalezy szukac gdyz niczego nie mozna wykluczyc. Nie ma nic gorszego niz samotnosc......... Pozdrawiam cieplutko wszystkich,ktorym brakuje ciepla drugiego czlowieka.Licze ze wszystkim nam sie uda odnalezc wlasne szczescie.

Hmmmm....śpisz? Bo ja się zastanawiam czy podnieść tą rękawicę ...;)

Ok, jak Scarlet O'Hara pomyśle o tym jutro :)

ups..przez koniecznośc podzielności uwagi przegapiłam wpis o jednej z cech wyglądu ( waga)....przepraszam więc za nagabywanie tym pytaniem.

Gość Madame de Merteuil
Witaj Markizie ;) możliwe, że moja tu obecność wprowadzi niejaki niepokój - słowo harcerza, że jedynie przyglądałam się z daleka i to z uśmiechem i nadzieją, że znajdziesz tutaj odpowiednią dla siebie osobę. I naprawdę nie miałam zamiaru w tym Ci przeszkadzać (wiem, wiem - tłumaczę się ;) ), ale zirytowały mnie wpisy jakiegoś niedowiarka płci pięknej ;) Primo: fajnie zastać Cię w dobrym zdrowiu i nastroju ;) Secundo (wiadomość dla gości tego topiku): przeczytałam wszystkie wypowiedzi autora i w żadnej nie minął się z prawdą. Szanowny Markizie, ciekawam co u Ciebie nowego - Twoje wypowiedzi w postaci głównie linków nie dają (a raczej nie dawały) mi pełnego obrazu ;) Profil tlenowy przepadł, szczerze mówiąc po prostu zapomniałam dokładnej pisowni loginu (wybacz, jestem tylko kobietą :O ;) ), natomiast gadu oszalało i pisząc do kumpli łączę się ostatnio ze swoją szefową Ciekawa jestem czy to kolejny z dowcipów, czy też ten komunikator jest aż tak słaby (pytanie po części retoryczne). Ucieszyłam się, gdy znalazłam Twój topik i jeśli nie jesteś na mnie zły chętnie przeczytam np na gadu co też u Ciebie słychać. Chyba, że usunąłeś mój numer, co przy częstotliwości mojego odpisywania na Twoje wiadomości nie zdziwiłoby mnie jakoś wyjątkowo [pochyla głowę ze wstydem] ;) Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze, mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo na Twoim topiku. P.S. Nie jestem nawet pewna czy mój wpis pojawi się tutaj na czarno. :O

Gość madame de merteuil
No i wykrakałam :O

*Ona_25* - zdaję sobie sprawę z tego co piszesz. To smutna prawda. Zainteresowanie tematem niby spore, ale prawdziwych znajomości nie będzie wiele. Niemniej jednak nic nie tracę, a zyskać mogę sporo. może ciekawska a może ciekawa. - czemu nie?! Podejmuj wyzwanie! Jeśli wygrasz mogę stracić dla Ciebie głowę, ale jeśli przegrasz (co jest pewne) to co? Witaj Szanowna Madame! Kopę lat! Wybacz, że nie będę się rozpisywał na forum. Fajnie, że możemy sobie znowu poklikać. Już się pojawi Twój wpis na czarno. Co byś Ty beze mnie zrobiła?! Miłego poranka wszystkim życzę.

Gość macowa
Gdyby nie to, ze mam faceta i mieszkam za granica, to bym sie zainteresowala. Wiek dobry jest, chyba jakims mlodziutkim dziewczynkom wydaje sie, ze w tym wieku to juz jest sie baaaardzo doroslym, he. Pozdrawiam i zycze powodzenia, duzo par poznalo sie przez internet, a wyglad czy cos tam to juz sprawy drugorzedne, wszak liczy sie milosc i...charakter. Banalne, a jednak prawdziwe 🖐️

A cóż mogę dodać? Właściwie nic.... macowa - zawarła w swych słowach kwintesencję istoty sprawy. Pozdrawiam

Gość może ciekawska a może ciekawa
Do : "Macowa" "... duzo par poznalo sie przez internet, a wyglad czy cos tam to juz sprawy drugorzedne, wszak liczy sie milosc i...charakter" jesli chodzi o wygląd to może i tak ale moim zdaniem jednak to "coś tam" nie jest sprawą drugorzędną. Marquise, skoro tak, to czemu nie, mogę poszukać i przytoczyć daty kiedy tu bywałeś ;) Moja refleksja: Łatwo jest kogoś znaleźć ale sztuka znaleźć tą "właściwą "osobę dla siebie na poważny związek, na życie... Zwiększysz te szanse opisując jakiej kobiety szukasz, bo jak narazie to odpowiadasz dość wymijająco i ogólnikami. Z tego co pamiętam miałeś dosyć określone preferencje ;) ( no chyba że to nie ma byc osoba "na życie")

Gość cathie trask
dzień dobry:) cathie.trask@gazeta.pl :)

Gość nastka *
Dzien dobry :) jak sie spało?:D

może ciekawska a może ciekawa - według Ciebie to co napisałem do tej pory to mało? Gdybyś czytała uważniej, wiedziałabyś kogo szukam. A Ty sama? Jesteś tu po to, by osiągnąć coś konkretnego? Czy raczej chcesz się z kogoś naigrywać? Co mam jeszcze o sobie napisać? Wygląd już jest. Nie nadużywam alkoholu, nie palę, mam pracę, samochód, studiuję, mam gdzie miaszkać...coś jeszcze? Czy da się opisać osobę, z którą chce się być? Może sporo osób to potrafi, ale ja nie. NIe szukam kogoś, kto będzie mnie utrzymywał, nie potrzebna jest mi miss świata. Chcę uczucia i wzajemnego oddania. Czy to wiele? Najważniejsze jest porozumienie i to \"coś\", które musi zaistnieć, żeby się udało... Nie zakładałem tego tematu z myślą: \"co by było gdyby..\", tylko w konkretnym celu. Nie będę tu zaglądał codziennie dopisując coś, co nie ma znaczenia. Dla mnie wartość ma konkretne działanie, konkretna osoba. Więc jeśli udało mi się zainteresować choć trochę swą skromną postacią wartościową kobietę, która wie czego chce, to będzie wiedziała jak mnie znaleźć i co dalej robić. Nie odczuwam potrzeby, by wszystkich publicznie informować jaką długość sznurowadeł stosuję w butach. Nie chcę też gromadzić tutaj tabunu ciekawskich istotek płci pięknej... Czekam na jedną, wiedzącą czego chce, inteligentną kobietę. (czyt. tytuł tematu).

Gość cathie trask
mnie bardzo dobrze tylko krótko:P a podejrzewam że pytanie to kierowałaś do założyciela tematu ale ten nam gdzieś zniknął ;) pozdrawiam ciepło:)

Zdenerwowałeś się jak widzę. Nie, nie naigrywam się. Nie chodzi o mnie, bo ja mniej więcej wiem. Chodzi o to, żeby te młodziutkie kobiety , które tu podają maile też wiedziały i podjęły świadomie decyzję napisania do Ciebie. Założyłes podobny topik w lipcu-sierpniu i stąd Cię skojarzyłam. Więc nie prawdą jest, że nie udzielałeś się na forum od roku. Tamten temat był na "erotycznym", na którym udzielałes sie równiez w innych tematach. Tam napisałeś o sobie więcej niż tu piszesz tym kobietom. Dlatego biorąc pod uwagę Twoje preferencje ( dotyczące choćby sfery intymnej , seksualnej) uważam ,że zwiększysz swoje szanse na znalezienie kobiety na stały związek , na życie ( jesli rzeczywiście o taki zwiazek Ci chodzi) wtedy gdy o nich jasno napiszesz, bo są dosyć specyficzne i raczej mniej jest kobiet, które mają podobne spojrzenie na sferę seksualną jak Ty. Sam przyznasz zapewne, że niedobranie w tym względzie ( w przypadku takich preferencji) może przynieść katastrofalne skutki. Pisałeś wtedy ,że szukasz kobiety szczerej itp. , to sam bądź szczery w stosunku do tych młodych kobietek, które tu się zbiegły, i niech decydują świadomie. One nie uciekną z powodu takiego że ktoś nie pali...ale mogą uciec z innego powodu...albo i nie.

Gość ja35
przeczytalam calosc...interesujace...i nie potepiam,bo wiem jak trudno znalezc "kogos" on-real i nie widze nic zlego w szukaniu przez net... niestety mam 35 lat i ciekawa jestem co sadzisz o roznicy wieku w te druga strone?:)) chociaz jestem ladna,mila,madra i powabna pewnie sie nie zalapie;)) pozdrawiam cieplo

Proszę wybaczyć, jeśli zabrzmiało to nazbyt poważnie. Nie chciałem nikogo urazić. Pozdrawiam wszystkie Panie życząc miłego dnia!

Jeśli to było do mnie ,to nie uraziłeś mnie, więc nie ma czego wybaczać. Raczej oczekiwałam ,że się ustosunkujesz do tego co napisałam.

może ciekawska a może ciekawa - więc wychodzi, że jest to rok bez dwóch miesięcy. Słowo się rzekło, tylko czy aby na pewno potrzebne Ci będą moje ręce i głowa? Jak widzisz nie ma nic do ukrycia, skoro piszę pod tym samym nickiem. Podziwiam Twoją wytrwałośc. Jednak nie wiem jak Ty, ale dla mnie są wazniejsze rzeczy niż sex. Stąd nie szukam kochanki, lecz prawdziwego stałego związku. Dlatego założyłem temat na forum \"uczucia\". Nie mam zamiaru zaglądać nikomu do łóżka...

"Czekam na jedną, wiedzącą czego chce, inteligentną kobietę. (czyt. tytuł tematu)" No właśnie, ja odpowiadam wszelkim kryteriom ) nawet tym dotyczącym wyglądu) Jednak nie napiszę na maila i masz mnie "już z głowy" bo wiem czego nie chcę. Nie chcę być postrzegana przez bliskiego mężczyznę jako "suczka", nie interesują mnie żadne trójkąty i tego typu klimaty (choć nie brakuje mi fantazji) przeszkadzała by mi tez chyba taka przeszłość mężczyzny, bo przeszłość ma jednak wpływ na teraźniejszość , coś tam sie wdrukowywuje na stałe ( studiujesz pedagogike to pewnie wiesz) Tym samym zawęża się krąg zainteresowanych i paradoksalnie zwiększa Twoja szansa na znalezienie odpowiedniej dla siebie kobiety. Wtedy miło się gadało, ale to wszystko. Jakoś nie wzbudza we mnie zaufania człowiek, który niby szuka kogoś na "życie" a jednocześnie czyni jakieś propozycje na "erotycznym", chwali się swoimi "podbojami" .... Sam wtedy napisałeś ,ze masz watpliwości czy nadajesz się do normalnego związku z jedna kobietą....a po tym jaki styl życia prowadziłes/prowadzisz, to takie wątpliwości nie są bezzasadne......sam napisałeś "to strasznie wyjaławia z uczuć"... To jak kobieta nie ma wątpić? Mogłabym podyskutować na ten temat bo znam taki przypadek ale nie mam w tej chwili juz czasu. Zastanawiam się czy nie dac tutaj linków ,żeby te kobietki też poczytały. Były to wypowiedzi na forum , upublicznione przez Ciebie, więc nie widzę w tym nic nieetycznego. Podejrzewam ,że teraz wycofasz się z tego wątku, chociaż moze to byc błąd. Pozdrawiam. PS.Faceci szukają szczerych i prawdomównych kobiet a sami nie maja odwagi takimi być.

Gość no to tak
Wydaje mi się, że rozpoczynanie rozmowy z jakąkolwiek kobietą od opowieści o swoich preferencjach seksualnych to jednak nie najlepszy pomysł. Mnie poinformował po kilku rozmowach - nie na zasadzie "kręci mnie to i tylko do tego potrzebna jest mi kobieta". Rozumiem strach przed dziwnymi znajomościami z netu, ale wydaje mi się, że skoro zdaje sobie on sprawę, że jego nick jest tutaj rozpoznawany i pomimo wszystko (zwłaszcza tego, co pisał na erotycznym) pojawia się on tutaj pod nim - nie szuka raczej "ofiary łóżkowej", nieprawdaż?