Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARQUISE

Czy znajdzie się tu inteligentna i otwarta na stały związek kobieta?

Polecane posty

Hm, dziwna sprawa. To aż tak źle? NIe ma co się poddawać. Ja walczę jak widać...na razie przynajmniej ;)

Gość juz pełnoletnia
zle...bo jestem "dzikusem", męcza mnie ludzie w moim wieku, a do tego jestem pesymistką...wiec nie ma przy mnie niekogo kto by mnie z pesymiszmu wyleczył...i tak sobie trwam...bez nadzieji....

Gość juz pełnoletnia
młodym

Gość juz pełnoletnia
na tyle, ze uznasz mnie za smarkatą dziewczynke, która nie wieadomo dlaczego sie załamuje...bo zwykle mi tak mówia, ze jeszcze mam czas..tylko, ze mi akurat teraz kogos brakuje...teraz potrzebuje tej bliskości, wsparcia, poczucia, ze jestem dla kogos ważna...:(

Rozumiem. Wiesz, ale nie ma się co spieszyć. Nadal nie wiem o jakim wieku mowa. Jeśli chcesz, to napisz na mojego maila. Jest w moim nicku. Obawiam się, że nie jesteś jedyną kobietką w Twoim wieku, która tak myśli....więc nie warto marnować życia.

Gość juz pełnoletnia
chciałabym zauwazyć, ze wpisałeś sie na załozonym przeze mnie temacie, o tym czego szuka mężczyzna po trzydziestce w kobietach...dzieki..przynajmniej jedna wartościowa wypowiedź

Dzięki. jk.-mimo wszystko proszę o wyjaśnienie. Jakoś mnie to zaciekawiło.

Gość juz pełnoletnia
sorzystam z tego, ze tu jestes i sie popytam - czy jest szansa, zeby facet ok 30 zakochał sie w takiej młodej osobe i zeby mu nie chodziło tylko o sex? Bo widzisz, ja nie bez powodu tamten topic założyłam....

Gość juz pełnoletnia
a może nie skorzystam...no to 🖐️

Aha, no spoko. Myślę, że szansa jest... Ale to chyba nie wszystko. Wiesz, to bardziej skomplikowana sprawa i lepiej, żebyś nie zabiegała w tym wieku o taką znajomość. To nie chodzi o różnicę wieku między \"Wami\", lecz o doświadczenie i \"postrzeganie świata\". Poza tym, istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że taka młoda kobieta, za kilka lat zostawi swego mężczyznę....

Gość juz pełnoletnia
byc moze masz racje...wydaje mi sie po prostu, ze sie z nim rozumiem, ...bardzo dobrze mi sie z nim rozmawia...no i co tu ukrywac...chyba sie zakochalam...ehh..napewno sie zakochalam...szkoda, ze on nie...:( no i tak jestem skazana na samotnośc..bo nie potrafie sie zakochać w kims w moim wieku...bo tacy chłopcy wydaja mi sie niedojrzali...zbyt rozrywkowi.....potrzebuje kogoś powazniejszego...tylko, ze powazniejsi chyba takich młodych nie szukają...:(

Gość eizabeth
To nie chodzi o różnicę wieku między "Wami", lecz o doświadczenie i "postrzeganie świata". Poza tym, istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że taka młoda kobieta, za kilka lat zostawi swego mężczyznę.... to nie prawda:)

Gość juz pełnoletnia
myslę, ze mozesz smieało pisac na forum..nikt cie tu nie zna..jestes anonimowy..no chyba, ze zamierzasz podawac jakies dane..ale zawsze moznaje zmienić

Gość eizabeth
ze jak mloda to go zosatwi a z ta roznica podejscia do zycia, hmm jak ona jets rodzynkiem to beda mieli podbne::)

To bardzo interesująca postać. Przekory nie ma się w tym raczej co doszukiwać. Zapytałaś wcześniej o sztukę. Dlaczego? Zajmujesz się czymś konkretnym?

Gość juz pełnoletnia
lubię szkicowac, rysować tak dla siebie, na odstresowanie...to pomaga....ale napewno nie sa to rewelacyjne prace...takie bardzo amatorskie..a jednak pastele, węgiel i ołówek sa mi bliskie...lubie sobie cos tam potworzyc...

Gość eizabeth
ja zauwazyłam;0 trzeba byc bystrym i patrzec sercem:)

Gość juz pełnoletnia
tez zauwazyłam, tylko, ze nie jestem Marquisem więc nie moge sie za niego wypowiadac...

Hm, może po kolei. Vanessaaa - skąd jesteś? Eizabeth - (ciekawy nick, wiąże się z goth?), zazwyczaj jest tak, że za kilka lat może go zostawić. Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Niestety tak bywa i to nabyt często. Jeżeli chodzi o podejście, to miałem na myśli podejście w określonym wieku. Sprawy związane z życiem codziennym i przebywaniem w różnych miejscach, oraz obyciem itd...chyba nie muszę tego tłumaczyć? Wynika to tylko z obecnego młodego wieku. Podkreślam, że nie chodzi mi tutaj o różnicę miedzy nimi, bo mam dwie koleżanki z mężami w wieku własnego ojca. Trochę zagmatwałem? jk. -dzięki. ;)

Wybaczcie proszę, ale nie potrafię jeszcze pisać wielu rzeczy na raz ;)

Gość juz pełnoletnia
A ty co konkretnie tworzysz/ co do tego odchodzenia po latach - uważam, ze nie jest to zalezne od wieku lecz od tego czy ludzie mają wspólne tematy, potrafia się soba cieszyc i nie nudzic ...a to moze zdarzyć sie w każdym wieku...równie dobrze mozna byc z rówiesnikiem i odejsc od niego gdy relacje zostały zachwiane, gdy okazało sie, ze nie ma płaszczyzny porozumienia potzrebnej do budowania stabilnego związku...

moze ja sie tu wypowiem,mam za sobą związek z męzczyzna starszym ode mnie o 13 lat

Gość juz pełnoletnia
zreszta gdyby ludzie byli bardziej świadomi wartości drugiego człowieka i postzegali miłosc nie tylko jako przelotne uczucie, ale wybór to wiele ze związków nie rozpadałoby sie...Niestety jest tak, ze niektórzy wybieraja pójście na łatwizne..nie układa sie- więc się rozstajemy..a miłośc to nie tylko bycie ze soba w radosnych momentach, lecz tez w tych cięzkich..wielu o tym ostatnio zapomniało..preferownay jest model związku lekkiego...nie udaje sie nam, to bye bye...a gdzie chwila zastanowienia i pragnienie naprawy relacji i powallczenia o "bycie razem"??? własnie to mnie dobija w dzisiejszych czasach - ten model partnerstwa tylko gdy jest wszystko fajnie i przyjemnie...a gdy pojawiają się schody ludzie zapominaja, ze łatwiej wdrapac się na szczyt podając sobie reke i wspierając sie na wzajem a nie zostawiając kogos na pierwszym stopniu samego :(