Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellaaaaa

ile powinien trwać cykl? czy 23 dni to zbyt mało?

Polecane posty

Gość bellaaaaa

mam problem ostatnio mam miesiaczke co 23 dni czyli 2 razy w miesiacu.. miałam 4.05 i teraz znowu od wczoraj.. czy musze isc do ginekologa?

Gość anii
23 to krótki cykl, ale chyba jeszcze w granicach normy. jesli Cię, to niepokoi powinnaś pójść do ginekologa. ile masz lat?

Gość bellaaaaa
19 wiec raczej juz wszystko powinno być ok.. kiedyś miałam ok 30 dni a teraz tak czesto.. moze to pprzez stres i mature.. sama nie wiem.. to uciazliwe bo okres trwa ok 6-7 dni no i tak co 3 tyg.. koszmar

Gość anii
no jak 19 lat, to już raczej powinnaś mieć ustabilizowny cykl. no chyba, że miałaś dosć późno pierwszą miesiączkę? bardzo możliwe, że to przez stres związany z maturą. rozumiem, że to jest uciązliwe, no ale może Ci się wyreguluje. jeśli jest taki sam jak był wcześniej, co 30 dni, to raczej jest wszystko ok. wedlug mnie cykl powinien trwać od 28- 32, to chyba tak optymalnie. ja mam co 28 dni.

Gość bellaaaaa
dziękuje anii :) mam nadzieje, że w wakacje wszystko wróci do normy.. ten rok był zdecydowanie najtrudniejszym rokiem w moim zyciu.. i bardzo stresujacym..

Gość bellaaa
kurcze mam jednak wrazenie ze to za szybko.. 2 razy na miesiac miec miesiaczke?!

Gość anii
no za często, a miałaś może tak kiedyś?

Gość M***
majac 19 lat i cykl co 23 dni - wedlug mnie nie masz co sie denerwowac, jesli w gre nie wchodza inne sprawy... ja pare lat mialam 24-dniowy cykl i potem wszystko wrocilo do normy, a mialam wtedy cos ok. 23-4 lat. Wiec glowa do gory, tym bardziej, ze dodatkowo stresujesz sie matura:-)

czasami przy stresie tak może być ja radziłabym poczekać jeżeli nie ma innych problemów

Gość anii
ja kiedyś miałam w jednym miesiącu dwa okresy, ale ten drugi był krótszy niż normalny, miałam wiedy z 15 lat i to było tylko raz.

Gość bellaaa
no własnie a ja nigdy tak nie miałam.. od 14 rok uzycia mam miesiaczke i nigdy nie było problemów.. ostatnio mam w ogole bardziej bolesne miesiaczki. jakos tak od roku no i jeszcze teraz to.. no nic zobaczymy co bedzie potem. najgorsze jest to ze wakacje ida a ja bede miała w ciagu wakacji 8 okresów!!! wow i jak tu jechac nad jeziorko? :(

Gość anii
bolesność okresów się zmienia, jak i długość cykli i to jest podobno często normalne. ja kiedyś miałam trochę bolesne okresy, teraz mam w ogóle niebolesne. myślę, że Ci się cykle wydłużą. możesz używać tamponów do wpływania nad jeziorkiem.

Gość bellaaa
no własnie ja nie lubie tamponow.. w ogol ekiedys próbowałam ich uzywac ale sie zwyczajnie boje.. ze potem nie wyjme poza tym kiedyś czytałam o jakims wstrzasie... po tamponach. wole podpaski...

Gość anii
rozumiem. wiesz mimo wszystko wydaje mi się, że lepiej miec okres nawet co 23 dni, niż go nie mieć z niewaiadomo jakiego powodu miesiącami. jesteś jeszcze w takim wieku, że nie myslisz o dzecku, ale gdbybyś już teraz miewała okres co kilka miesięcu, to zajść w ciąże w wieiku 20 paru lat mogłoby być cięzko.