Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M_I_G_O_T_K_A

KOLCZYK w JEZYCZKU!!!!!--------------------------------mam pare pytań pomóżcie!!

Polecane posty

Gość M_I_G_O_T_K_A

chciałabym sobie zrobić kolczyk w jezyku tylko żę zrobiła bym ten kolczyk tak na własną ręke koleżanka by mi zrobiła!!!! czy mogą być jakieś poważn powikłaniaa czy to prawda żę strasznieszkliwo sie obija??? piszcie wszystko co wiecie na temacik kolczyków w jęzorkaach

Gość M_I_G_O_T_K_A
piszcie co wiecie

Gość zainteresowana.
nie radze samemu jeśli przebijesz w złym miejscu to możesz stracic smak. Takie rzeczy robi sie tylko w profesjonalnych salonach percingu

Gość Hmmmkk
nie tylko stracić zmysł smaku.. ale róznież złe przebicie powoduje powikłania z nerwami a nawet zapalenie opon mózgowych :o mozesz trcic przytomość itp.. jak juz koniecznie musisz to lepiej zapłacić i bydz pewnym

Gość klaudiiii
na własną reke?????????????? chyba zwariowałas albo masz 14 lat

Gość kwatka
pomyśl o zębach? Wiesz jak od tego niszczy sie szkliwo???? No i w zyciu nie rób tego w domu!!!Dziecko drogie zlituj ty sie. Skad ty takie masz pomysły>???

Gość 1asienka1554

Gość 1asienka1554
hej wszystkim... wczoraj kolezanka przekola mi kolczyk w jezyku... nic nie bolało może troszeczke przy końcu... tylko wieczorem zaczelo pobolewać... rano obudzilam sie ze spuchnietym jezykiem, poszlam do szkoly i po szkole zauwazylam ze jezyk jest caly bardzo twardy i bardzo spuchniety, az tak, ze jak otwieram buzie to jezyk zakrywa mi cala jame ustna. mam kolczyk ze stali chirurgicznej i boje sie ze to moze wlasnie od tego, moze mam uczulenie? jak to można rozpoznać? Ps. cały czas płukam buzie szałwią i rumiankiem z 4 torebek w kubkach. prosze o pomoc co mam zrobic? wyciagnac go? zmienic na inny kolczyk? naprawde sie boje bo bardzo boli a nie chce go wyciagac calkowicie bo odwazylam sie na to a jestem osoba bardzo strachliwą... prosze o szybką pomoc... Asia

Gratuluje osobom które przebijają sobie kolczyk w jęzku na własnę rekę lub prz pomocy koleżanki. Lepiej isć do salonu i zapłacić 100 zł. Ja sobie robiłam jakieś 3 lata temu. Nic nie bolało. Dostałam najpierw kolczyk większy (wiadomo puchnie jezyk), potem wymienili mi na normalny. Krew mi leciała tylko przez kilka sekund. W ogóle nie sepleniłam i nie miałam problemów. Co do zębów. Hmm to zależy kto ma jakie. Ja narzekam od zawsze na swoje, ale od momentu założenia kolczyka ich stan się nie pogorszył.

Gość gruubo
dziewczyno wystarczy jeden punkt zl;apac na jezyku gdzie idzie ci zyla krwotok na full karetka dojezdza po 30 minutach a ty masz zgon fajnie po 2gie jezyk puchnie do gigantycznych rozmiarow jak jest zle przebity to ci moze tak spuchnac ze sie udusisz 4 do 5 dni bedziesz miala kluche jak maasz zamaly kolczyk to moze ci sie wrosnac i bedzieszm iec powazne problemy - chirurgiczne wyjmowanie blee... no ale jesli bedziesz przestrzegac higiene osobistai plukac po kazdym jedzeniu pecie czy bog wie czym to ci sie ladnie zagoi i bedziesz mogla zobaczyc skutki czy jest prosty czy krzywy ew pojsc do studia zrobic nowa dziorke

Gość qniutreml
nie chodzi o psucie sie zebow natychmiastowe; tu raczej mowi sie o mikro peknieciach szkliwa na wewnetrzenej str zebow co kiedys powoduje problemy z prochnica itp itd popytajcie detystow

Gość MeOne
1asienka1554 jeśli masz długi kolczyk, odpowiedni na pierwsze przekłucie to nie masz co go wyciągać. poczekaj trochę. to normalne że język puchnie i boli. ale jeśli przekułaś sobie język normalnej długości kolczykiem, to natychmiast go wyciągaj, bo może Ci wrosnąć w język :/... poza tym, skoro kolczyk robiła Ci koleżanka, może spieprzyła akcje i wdało się jakież zakażenie... jeśli nie robiłaś w porządnym studio, to niczego nie możesz być pewna :o

W świeże przekłucie nie zakłada się kolczyka ze stali chirurgicznej, ale z tytanu lub bioplastu. Do tego kolczyk musi być długi, ok. dwa razy dłuższy niż grubość języka. Sądzę, że zrobiłaś głupstwo:-/