Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza*

kto ma internet radiowy ??

Polecane posty

Gość mysza*

Własnie moje pytanie jak w temacie:kto ma internet radiowy ??, co możecie o nim powiedzieć, czy jest godny pochwały czy raczej szwankuje, ja slyszalam rozne opinie na jego temat i wlasciwie niewiem co mam o tym wszystkim myślec....a chce sobie zalozyć wiec ....

Gość mysza*
nikt nie ma ??

ja mam:) jest super kable mi sie nie plączą, faceci ni pruli mi ścian, żeby kable ułożyć.... Mam taką antenkę za oknem, ale prawie jej nie widać. Odbiera super, ale...mieszkam 60 metrów w linii prostej od tej kafejki, z której mi zakładali, ich antene widzę z okna. Nie wiem, jak się sprawdza na większe odległości. Pewnie dużo zależy od anteny. Ale oni zawsze robią próbę, czy będzie odbierało. A przynajmniej powinni, i możesz się o to upomnieć. Koszt to ok. 100-120 zł (antena, montaż + karta radiowa). Wczoraj w czasie ulewy odbierał bez problemu. Właściwie to w ogóle nie gubi \"zasięgu\". Ja polecam.

Gość mysza*
dzięki...czy sa jeszcze jakies opinie???

Gość borówkowa
Ja mam antene w pokoju. Przymocowana jej niedaleko okna na ścianie. Mój brat twierdzi że facet od którego bierzemy neta zaniża nam transfer. Często jest tak że raz jest internet, raz go nie ma. I niewiadomo co z tym robić. Dzisiaj jest np u mnie bardzo wietrznie i działa wszystko bez zarzutu. Jednak w czasie bardzo złej pogody moge zapomniec o włączaniu komputera. Radiowy jest tani. Nie jest najgorszy, ale gdybym mogła wybrałabym choćby neostradę. Ta to przepust:D kiedys miałam takze neostradę to ciagle były problemy z połączeniem się. Myślę ze możesz spokojnie zakładac neta radiowego:)

ja mam i nie narzekam. ponieważ mieszkam w bloku - to osobiście nie mam anteny, tylko jest jedna zbiorcza. ale jak się przymierzali, to początkowo miałam mieć antenę - wielkością mniej więcej jak satelita (np. cyfra+):) problemu są tylko jak jest większa burza z wyładowaniami a tak to spokojnie. to rozwiązanie ma tą przewagę, że w razie kłopotów nie trzeba się użerać telekomunikacją:)

Gość mysza*
JA MAM NEOSTRADE W PRACY I DOSYC CZESTO ZRYWA SIĘ LĄCZE TO JEST BARDZO MĘCZĄCE......A W DOMU NIE MAM MOŻLIWOŚCI ANI Z KABLOWKI A PRZEZ TELEFON DLATEGO MYŚLĘ O RADIOWYM ALE SŁYSZŁAM ŻE ŁĄCZE TEZ SIE CZESTO ZRYWA

a jakie firmy się zajmuja netem radiowym??? do kogo się udać by dowiedzieć się np o kosztach założenia takiego internetu i zeby mi go ktoś założył????

Od roku, 50zł/m-c 309.5 kilobits/sek Czasami trochę potrafi \"zwolnić\",ostatnio coś TpSA mieszała. Ogólnie o niebo lepiej niż przez modem !