Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownica

co zrobić ?

Polecane posty

Gość pracownica

dziewczyny czy opłaca mi się pracować za ok 700 zł na m-c, gdzie niania do dziecka kosztować mnie będzie ok 350 zł. praca taka sobie ale w mojej miejscowości trudno o jakąkolwiek pracę.Mam jeszcze alternatywę urlop wychowawczy? Doradźcie coś

Gość Brondynka
Jeśli nie musisz pracować to nie ma sensu zostawiać dziecko z obcą osobą. Chyba, że liczy sie każdy grosz...

Gość anulka damulk
Teraz pracę trzeba szanować, czasem kosztem dziecka... Ale jeśli masz możliwość to zmykaj na urlop wychowaczy, będziesz miała tyle pieniędzy, co pracując i zatrudniając nianie, a przynajmniej bedziesz z dzieckiem

Gość pracownica
brondynka dzięki może jeszcze ktoś się wypowie

Gość pracownica
Chochliczku, niestety w mojej miejscowości nie ma żłobka, pozostaje mi tylko niania

Gość sa tez plusy takiej sytuacji
nie tracisz pracy ciągłość zatrudnienia nie ma konieczności poszukiwania pracy po macierzyńskim i wychowawczym zawsze jeszcze z tej pensji cos zostaje po opłaceniu niani

na urlopie wychowawczym nie dostaje sie wynagrodzenia jezeli miejscowość jest mała, ja jednak chodzilabym do pracy,gdyz jednak bedziesz miala o te 350 zl więcej,mozesz je zawsze przeznaczyc na dziecko:) a jezeli wypadnie się z obiegu,to nie tak latwo potem wrócić do pracy i byc wartosciowym pracownikiem oczywiście zalezy,jaka to praca,jaki ma charakter

Gość pracownica
to prawda,że urlop wych jest bezpłatny ale przez 2 lata przysługuje z mops dodatek do zasiłku rodz 400 zł, jeżeli ma sie niskie dochody. Praca jest w charakterze sekretarki od 7.00 do 15.00

jezeli załapujesz się na ten dodatek, a praca ma taki charakter (ja np. jestem księgową), to jednak poszłabym w takim razie na wychowawczy :) pracując zostanie Ci 350 zł i rozlaka z dzieckiem na ok 8-9 godzin, a tak 400 w kieszeni i to co najcenniejsze-czas z dzieckiem :) powodzenia

Gość pracownica
Myszko dziękuję za opinię

Witaj, jeśli mieszkasz w małej miejscowości i trudno jak piszesz o prace to praca od 7-15-tej to uwierz, lepszej nie znajdziesz, zawsze możesz liczyć na podwyżkę, pomyśl jakbyś pracowaął w sklepie od 10-18-tej ile czasu Ci zostanie. Wiem, ze trudno rozstać sie z maleństwem ale czy po 3 latach będziesz miała podobna pracę w ofercie. Zrobisz i tak według siebie. Życze Ci trafnego wyboru i żebyś ani chwili nie musiałą nigdy tej decyzji żałować. Trzymam kciuki:)

Gość pracownica
na podwyżkę raczej nie mam co liczyć na jgorzej, że ta praca jest trochę poniżej moich ambicji i na pewno chciałabym ją w przyszłości zmienić, mam wyższe wykształcenie, znam języki, zrobiłam kilka dodatkowych kursów, tyle, że mam niewielkie doświadczenie

ja uważam, ze powinnaś jednak przyjąć te ofertę, moze dzieki niej nabierzesz nowego doświadczenia zawodowego co bedziesz mogła wykorzystać w przyszłości. Godziny pracy tez sa dobre, po powrocie z pracy masz jeszcze sporo czasu aby spędzic z dzieckiem, urlop wychowawczy trwa chyba 2 lata a to jest wg mnie zbyt długa przerwa w zatrudnieniu, później może być trudniej ze znalezieniem pracy.

Gość pracownica
Vita dzięki za radę Boję sie ,że gdy będę pracować to bedę podwójnie sfrustrowana po pierwszę słabo płatną i nierozwojową pracą po drugie tym,że moje dziecko zamiast z mamą spędza czas z obcą osobą

Gość justalala
ja mam podobna sytuacje jestem po studiach a pracowałam przed ciaza FIZYCZNIE!!!-Za niespełna 700 ZŁ !! mi bedzie przysługiwał zasiłek wychowawczy(400zł) i własnie na taka opcje sie decyduje bo i tak nie miałby mi sie kto zajac dzieckiem- gdybym miała prace i to dobra za 1000 zł przynajmniej to bym sie zastanawiała co robic a tak to jest fakt faktem 200zł z hakiem roznicy ale; jestem non stop z dzieckiem nie zostaje po godzinach-co było czesto norma w mojej pracy mam KAZDA sobote wolna a nie KAZDA pracujaca jestem bardziej zorganizowana a nie ciagle w nerwach i pospiechu łudze sie!!!ze po wychowawczym znajde cos lepszego niz praca za lada za marne grosze z tyt magistra:(