Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sesca

Powiedz TAK--czyli topic ślubny.

Polecane posty

czesc dziewuszki :P ---momika...ja tez mam slub konkordatowy i jesli hcialabys wiedziec to trzeba tak: 1.jechac do urzedu i zalatwic odpis skrocony aktu urodzenia(koszt chyba ponad 20 zl) 2.z tymi aktami urodzenia i dowodem osobistym(twoimi i przyszlego meza) pojsc do USC 3 miesiace przed zaplanowana data slubu i wtedy placicie tam ponad 80zl + oplaty skarbowe=czyli jakies 100 zl. wtedy babka z urzedu daje WAM (nie tylko tobie,bo musiscie byc tam razem) zaswiadczenie o tym iż nie jestescie w żadnym związku małżeńskim i nie ma do jego zawarcia zadnych przeciwskazan!!! 3.wtedy mozna isc z tymi wszystkimi papierkami do ksiedza... czyli z nauk, z USC, z poradni rodzinnej i ze swiadectwem ze szkoły średniej o ukończeniu katechizacji!!! p.s.momika no to proponuje sie troche spieszyc bo faktycznie malo czasu ci zostalo!!!a wiesz jak to moze byc w urzedach!!! ----justynka... nic sie nie martw odnosnie sukienki.. ja tez mialam taki problem a szczegolnie ze do szczuplutkich osob nie naleze i pojechcalam do znajomej krawcowej i u niej wymyslilysmy cos dla mnie!!

u ksiedza mamy wszystko zalatwione tylko mamy te dokumenty z usc doniesc a moj akt urodzenia jest w tym urzedzie co trzeba, moj narzeczony ten akt juz zalatwil wiec brakuje tylko tego papierka z usc oprocz tego to juz wszystko mamy zalatwione z tych spraw teraz czekam tylko na suknie slubna i potwierdzenia przybycia od gosci :) to zmykam bo upatrzylam sobie wreszcie jakas sukienke na poprawiny i ide z kolezanka zeby mi doradzila pozdrowionka

Witam🖐️ Jadę dzisiaj za butami i może rozejrze sie nad bukietem.. Juz musze cos zaczac myslec w tym kierunku:) A jak tam sprawy maja sie u was??

czesc!! u mnie jak na razie zastoj poniewaz mam w zanadrzu sesje;/ jak na razie najwazniejsze to jest abysmy poszli i w koncu zalatwili ta poradnie przedmalzenska bo nauki juz mamy za soba!! aaa... moj przyszly maz:) zalatwil dowzo gosci!! 2 busy do naszej dyspozycji za 450 zl!!!! jak na razie to chyba tyle..... pozdraiwam

ejjj ja się tak nie bawię:) co tak spadłyśmy.. Jadę na pierwszą przymiarkę sukni dzisiaj:) A jak tam u was dziewuszki??

czesc dziewczynki!! u mnie przymiarka dopiero na poczatku lipca!! to dobrze bo przynajmniej w spokoju przebrne sesje!! a jak u was z dekoracja sali???

Gość siwulka26
witam ja mam slub 5 sierpnia. Właśnie się obroniłam 19 i teraz moge zająć sie ślubem i weselem!pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode i trzymajmy sie bo można dużo ciekawych rzeczy sie dowiedzieć!

witajcie jamam w sobote przymiarke pierwsza ijuz sie niemoge doczekac a wponiedzialek mam obrone slub 22 lipoca nie wiem czym sie bardziej denerwuje pozdrowionka

---momika nie przejmuj sie bedzie napewno dobrze!! ja swoja sukienke mam mierzyc gdzies w polowie lipca:) to wtedy ty juz bedziesz pewnie rozkojarzona nadchodzacym ślubem :) ----siwulka26--- witaj... takie pytanko:a skad jestes?

Witam wszystkich! A ja zjednocze sie z moim kochaniem 26 sierpnia br. Mam ogromnego stresa! Przymiarka sukni 20 lipca. Tym sie ogromnie schizuje - nie wiem czy dobrze wybrałam. Zastanawiamy sie nad piosneka na pierwszy taniec. pozdrawiam wszystkie panny młode

witajcie dziewczynki ja sie wlasnie dzis obronilam hurrraaaaa a w sobote mialam przymiarke sukni slubnej i jestem zadowolona z wyboru bodotej pory sie balam ze zle wybralam alejetz naprawde sliczna pozdrawiam wszystkie Panny Mlode

Hej momika! Ja mam watplwosci a propos sukni.......wybralam skromn\\a sukienk\\e bez koronek. a teraz sie boje ze za skromna :(..... Jakie ty mialas obawy?

czesc Verka ja mialam mnistwo obaw co do sukni wogole nie bylam do niej przekonana i moementami zalowalam ze nie wybralam bardziej szalowej ale po pierwszej przymiarce sie przekonalam ze to jest ta to sie tak wydaje ale jak dolozysz makijaz fryzure i dodatki to jest naprawde niezle ja teraz na przymiarce jak suknie do mnie dopasowali to bylam w szoku ze takaladna i ze wczesniej jej nie docenilam nieprzejmuj siewatpliwosci sa zawsze pozdrawionka buzka

momika gratuluje obrony!!!!!!!!!!!!!!!!! ja sie juz boje a mam za 2 lata!!! a co do sukni to ja tez czesto miewam watpliwosci ale sadze ze pierwszy wybor jest zawsze trafny!!!!!!!

Czesc momika kurcze nie moge sie juz doczekac pierwszej przymiarki - bo mam nadzieje ze wtedy mi te wątpliwosci miną. Ale czeka mnie wybór pierwszej piosenki.......uuuffff. momika napisz do czego tańczycie......ja sie wacham pomiędzy biały latawiec a oczarowaniem. pozdr

witaj Verka jesli chodzi o pierwszy taniec to na pewno walc angielski - juz sie go uczymy tanczyc od miesiecy ale do jakiej piosenki dokladnie to jeszcze nie wiemy wprzyszlym tyg pojedziemy do orkiestry to siedogadamy co do konkretnego utworu wiecie??? juz sie powoli zaczynam denerwowac bo to juz za 3 tygodnie pozdrowionka

Gość Ses
Hej kochane!! Jak tam przygotowania?? Ja już na szczęscie mam wszystko prawie załatwione...Tylko materiał na sukienki dla dryhenek musze zakupić.. A jak tam u was?

Ses to u Ciebie druhny będą w takich samych sukienkach???????

Gość Ses
tak...Będe miala 3 druhny ubrane tak samo, ale nie mam pomyslu na krój sukienek jeszcze.

A co dziewczyny na to??? Nie było problemu aby się zgodziły??? U mnie przygotowania też zmierzają ku końcowi. W zasadzie brakuje tylko szczegułów tj koszule dla R, sukienka na poprawiny i pare innych. Slub za dwa misiące to można sobie pozwolić na wakacje od przygotowań :)

Gość Ses
Och niee.. Wszystko juz ustalone z dziewczynami, wiec problemów nie ma. Materiały i krój w sumie też one wybierają Ja tylko płacę.. Mam nadzieje, że zdąża tylko przed ślubem;)