Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Motyllllllllllllllllllllllllll

Komu pomógł psycholog ? Warto iść ?

Polecane posty

Gość gość
Ja na początku sceptycznie byłam nastawiona do wizyt u wszelkich psychologów itd. Ostatecznie jednak za namową przyjaciółki zdecydowałam się na psychoterapię prowadzoną w ośrodku W relacji - www.wrelacji.pl i było to dobre posunięcie z mojej strony;) dlatego teraz szczerze polecam ten ośrodek wszystkim warszawiakom i przyjezdnym.

Gość merysia00
Psycholog może realnie pomóc, tylko w takie leczenie trzeba się zaangażować. Nie ma co udawać i próbować. Na 100% trzeba w to wejść. Znam osoby, którym taka forma leczenia pomogła i to na zawsze. Na http://psychologkalisz.com.pl widziałam też dość bogaty zakresu usług i z tego co widzę to dobry psycholog. Najważniejsze to jest się odważyć i spróbować zadziałać.

Gość gość
Po wypadku na terapię chodziłam do psychologa na Słowackiego 13 w Pruszczu Gdańskim i z czasem udało mi się wrócić do normalnego funkcjonowania więc nie poddawaj się. Myślę, że w moim przypadku to otwartość przyspieszyła cały proces… Po prostu daj sobie pomóc i wszystko będzie dobrze. Psycholog Smerecka-Biel to profesjonalistka więc nie bój się, nie wyśmieje Cię.

Gość gośćMarlank
Czemu psycholog ma cię wyśmiać? Od tego jest żeby wysłuchać i pomóc. Ja chodziłam tylko z córką do psychologa, tutaj u nas w POznaniu do pani Ewy Gordziej NIewczyk - świetna specjalsitka...

Gość gość
Psychologia, a zwłaszcza sesje psychoterapeutyczne to bardzo dobra rzecz. Wpierw trzeba się przełamać no i zainwestować pieniądze. Gwarantuję jednak, że będą to bardzo dobrze zainwestowane pieniądze. Byłem na kilku sesjach, byłem także w ośrodku leczenia nerwic w Mosznej, gdzie przez 2 tygodnie na co dzień miałem kontakt z psychoterapeutami. Warto iść.

Gość gość
Chodziłam na psychoterapię do www.psychologdlaciebie.com w Szczecinie i bardzo mi to pomogło. Bez tego nie uporałabym się z problemami

Gość gość
Pomogła mi psycholog Smerecka-Biel z gabinetu Rozwój i jestem jej za do dozgonnie wdzięczna. Po śmierci męża całkowicie się załamałam, a dzięki niej dostrzegłam na nowo światełko w tunelu.

Gość gość
Mieszkam za granicą i w trudnym dla mnie okresie musiałam się wybrać. Potrzebowałam pomocy i znalazłam polski gabinet w West Bromwich psychoterapeuta Iza Norris , polecam, pomogło.

Gość gość
Ja już długi czas chodzę do psychologa do www.medis.pl w Katowicach bo sama nie mogłam sobie poradzić ze swoimi problemami, wszystko mnie denerwowało i nie panowałam nad sobą. Terapia mnie wycisza i daje dużo do myślenia nad sobą i swoim życiem

Gość AnetaK1986
Mnie pomogło chodzenie do terapeuty, szczególnie bioterapia u Pani Basi z Domu Natury - http://www.hellinger-domnatury.pl/. Naprawdę cudowne, spokojne miejsce, w którym można pookładać wiele życiowych spraw.

Gość gość
Ja byłam na terapii indywidualnej u Mgr Renaty Pajdy i byłam bardzo zadowolona z efektów. Miałam dużo problemów w życiu co przełożyło się też na moje zdrowie psychiczne niestety. Jeśli chciałabyś dokładne namiary to wejdź na www.medorzel.pl.

Gość happypacjent
Mi terapia pomogła jak najbardziej. Trwała rok. Nie było łatwo...nie zdawałam sobie sprawy jak ciężko jest mi mówić o tym co we mnie siedzi. Kilka miesięcy zajęło mi otworzenie się i zaufanie a wywoływało to we mnie ogromne emocje. Sesje były dla mnie trudne (mimo przeuprzejmośc***ani psycholog;) ale po nich czułam jak powoli schodzi ze mnie ciśnienie, złe emocj******ardzo dużo zrozumiałam a zrozumienie generalnie pomaga i leczy. A oto link gdzie pojawia się jeden wątek dotyczący przemyślec i rozsterek pacjenta na psychoterapii...jak się zdecydował itp... polecam www.ciekawecoztegowyjdzie.pl

Gość gość
Terapia jak najbardziej pomaga. Abstrahując od faktów medycznych lub naukowych, to jest inwestycja w siebie, która na pewno procentuje. Nawet jeśli na pozór nie ma się poważnych problemów z psychiką, warto udać się na terapię poznawczo behawioralną. Warto popracować nad sobą. Napady paniki, stres, problemy z relaksowaniem, lęki? To wszystko siedzi w naszych głowach!

Gość gość
Mi kiedyś studentka psychologii bardzo pomogła :) Była to terapia nocna za wynagrodzenie, bawiliśmy sie w filmy z Saszą Gie :classic_cool:

Gość gość
To zajęło dużo czasu zanim zdecydowałam się na wizytę u psycholog Smereckiej-Biel, ale już po kilku wizytach poczułam znaczną poprawę. Jestem wdzięczna za pomoc.

Gość gość
Mi bardoz pomogły wizyty u psychologa. Długo sie przed nimi wzbraniałam, ale okazało się,że to jedyne wyjście dla mnie. Przemogłam sie i poszłam, to była najlepsza decyzja! Trafiłam na fantastyczny gabinet i doskonałego psychologa http://neurologprzygodzice.pl/o-nas/ który wyciągnał mnie z dołka. Nie było łatwo, ale odnieśliśmy sukces :)

Gość gość
U mnie pierwsze takie objawy od razu poskutkowały wizytą w centrum zdrowia psychicznego. Napiejrw na konsultacji a pózniej na regularnych wizytach. Pomogło. Specjaliści, którzy pracują w http://www.czpgdynia.pl/ są po prostu najlepsi.

Gość ewelina871
Oczywiście, że warto. Wiele osób jednak obawia się takiej wizyty. Tutaj https://psychomedic.pl/psychoterapia-przez-skype jest też świetna alternatywa. Można bowiem odbyć terapię online poprzez Skype. Jest to świetny pierwszy krok.

Gość gość
Terapia przez skype'a? Paradne :P Nie dajcie sie naciągać, żaden renomowany psycholog tego nie robi!

Gość gość
Ja chodziłam kiedyś do terapeuty w pracowni www.psychoterapia.lublin.pl ponieważ zagubiłam się w swoim życiu i nie wiedziałam czego tak naprawdę chcę. Czułam pustkę której nie mogłam wypełnić niczym a czas przelatywał mi między palcami. Teraz jest o wiele lepiej, przewartościowałam swoje życie, staram się realizować i nie myśleć o bzdurach które sprawiały, że byłam nieszczęśliwa.

Gość Marlenatip
Oczywiście, że warto!!Ja nie wiem co by ze mną było gdyby nie psychoterapia u pani psycholog Jolanty Szczepaniak z Warszawy!Niesamowita kobieta!Godna zaufania!Mająca duże doświadczenie w zawodzie i mega profesjonalne podejście do pacjenta;)

Gość gość
Twój post pojawił się dobrych kilka lat temu – mam nadzieję, że teraz już o wiele lepiej się czujesz :) Moja siostra bardzo długo zmagała się z podobnymi nerwicami – teraz nareszcie jest już lepiej, chociaż wciąż sama pewnie nie zdecydowałaby się na wpis na forum. Jesteśmy z siostrą z Trójmiasta, dokładniej z Gdyni i właśnie tam mamy bardzo dobrą, specjalistyczną przychodnię Centrum Zdrowia Psychicznego. Klaudia uczęszczała na terapię właśnie do tego ośrodka kilka miesięcy i już po pierwszych wizytach widzieliśmy poprawę. Przyjmują tam świetni specjaliści, a podejście do pacjentów jest wyjątkowe. Jeśli ktoś potrzebowałby pomocy i mieszka niedaleko Trójmiasta – bardzo polecamy wizytę w http://www.czpgdynia.pl/ . Powodzenia! :)

Gość gość
Wygodnym rozwiązaniem z mojego punktu widzenia była poradnia internetowa na stronie www.e-poradnia.com . Szybko można sobie wizytę u psychologa zarezerwować na godzinę która mi pasuje. Całe spotkanie odbywa się zdalnie, ja wybrałam formę video rozmowy. Ogólnie to do psychologa zgłosiłam się w związku ze stresem, który się zaczął przekładać na problemy z odżywianiem, a jeszcze potem na używki, także zaczęło się to wszystko nakręcać i napędzać, ale na szczęście w porę się zreflektowałam.

Gość gość
Wygodnym rozwiązaniem z mojego punktu widzenia była poradnia internetowa na stronie www.e-poradnia.com . Szybko można sobie wizytę u psychologa zarezerwować na godzinę która mi pasuje. Całe spotkanie odbywa się zdalnie, ja wybrałam formę video rozmowy. Ogólnie to do psychologa zgłosiłam się w związku ze stresem, który się zaczął przekładać na problemy z odżywianiem, a jeszcze potem na używki, także zaczęło się to wszystko nakręcać i napędzać, ale na szczęście w porę się zreflektowałam.

Gość gość
Ja korzystałam z usług www.gabinetpsychoterapii-mielec.pl I mogę powiedzieć, że naprawdę psychoterapia naprawdę mi pomogła. Jestem zupełnie inną osobą, niż byłam. Jeżeli się zastanawiacie nad psychoterapią, to polecam wam skorzystanie z ich usług.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się