Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzsznica nr uno

Spowiedź, proszę o tekst regółki do spowiedzi

Polecane posty

Gość kiju
heh ja tez nie pamietam a 3 lata temu bylem u komuni troche mi głupio ale co zrobić szukamy po internecie :P

Gość kiju
bollawoda to ile ty masz lat xD ?? lol

Gość Pati :|
A ja się boję że nie dostane rozgrzeszenia ;|

Gość volen
ale super teras pamientam.

Gość a kto jeszcze chodzi
do spowiedzi?:/

Gość życzliwy z kafeterii
dobry temat

Gość spwiedz jes poto
by nie isc z grzechami do komuni

Gość Jadzia.xd
Ty: Niech Będzie pochwalony Jezus Chrystus, Ksiądz: niech bedzie pochwalony na Wieki wieków Amen, Ty: ostatni raz byłam u spowiedzi .... miesięcy temu,obraziłam Pana Boga następującymi grzechami....., wymieniesz grzechy ... WIęcej grzechów nie pamiętam za wszystkie serdecznie żałuje i po prawić się z nich obiecuje.

Gość Wiczka
Ja nie byłam u spowiedzi jakieś 5 miesięcy temu ponieważ mam stres i krótką pamięć i...ahh troszke powiem:): ty:niech będzie pochwalony jezus chrystus ksiądz:na wieki wieków amen ty:jestem uczeniem/cą klasy ___ ty:obraziłam pana boga nestępującymi grzehami (mówisz grzechy) ty:więcej grzechów nie pamiętam ale za wszystkie bardzo żauję proszę o pokutę i rozgrzeszenie ksiądz:blablablabla xD ty:bo jego miłosierdzie trwa na wieki ksiądz ____________ tam dalej nie pamiętam :)

Gość kingstonAA
ty niech będzie dowalona kupa psia ksiądz : aaa ić ty spać! xD

Gość Wiczka
żal cie kingstonAA nie umiesz to nie mów

Gość Wiczka
nauki szybko bezpośrednio pomoc serwisu O_O

Gość djdr
ile lat szukamy rodziny ?AADHHHYDRTNYHRXDHN CB?

Gość buraczany słodzik
bouhahaha ożesz fuck:D

Gość kszaszowska123
każdy spowiada się na inny sposób najlepiej wyspowiadać się tak z głębi serca ;) wtedy cała spowiedź nie jest tylko regułką tylko szczerą spowiedzią ;D PAMIĘTAJCIE O TYM :)

Gość Anna Boleyn
Powiem szczerze, że trochę jestem przerażona niektórymi "wypowiedziami" np. "wstydzę się wyznać swoje grzechy", ale chyba o to chodzi hm? wstydzisz się, a więc wiesz, że zrobiłaś/eś źle ! ktoś napisał : " po co mam chodzić do spowiedzi skoro, jak wyjdę z kościoła znowu będę się tego dopuszczać"? skoro idziesz do spowiedzi z zamiarem ponownego grzeszenia nie trać czasu, taka spowiedź jest nieważna. Kolejna sprawa "formułka spowiedzi" - nie sądzicie, że to dość materialne podejście? żaden NORMALNy ksiądz nie ma prawa zwrócić uwagi jaką formę wyznawania grzechów propagujemy !!!!!!!!! szczera spowiedć to szczera skrucha i chęć poprawy. Pewna osoba napisała hm : " która spowiedź liczy się bardziej - przed człowiekiem tak sam grzesznym? czy przed Bogiem? czy Bóg wybacza?" . Jeżeli mamy do czynienia z Księdzem materialistą- a ktoś o takowym napisał -mam wrażenie, że taka spowiedź nie równa się w najmniejszym stopniu spowiedzi przed Bogiem . Bóg to SENS eteryczyny nienamacalny przed, którym większość nie zna wstydu, przez co same wyznawanie grzechów może wydać się bezsensowne, natomiast jeśli chodzi o CZŁOWIEKA - czujemy wstyd, patrzymy na tego, który nas spowiada..czasami jesteśmy zażenowani swoim postępowaniem, a to myślę tez pewnego rodzaju skrucha :) Ja natomiast wstydzę się przed samym Bogiem...i przed nim się spowiadam. Jestem wyznania grekokatolickiego. Serdecznie pozdrawiam zbłąkane baranki :)

Gość ortograf
Ja Gadam Tak : W imię ojca i syna i Ducha Świetego Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus Ostatni raz u spowiedzi byłem......Wyznaje swoje grzechy ..........Wiecej grzechów nie pamietam za wszystkie grzechy serdeczni żałuje prosze o pokute i rozgrzeszenie

Gość Wszystko wiedząca
niech będzie pochwalony Jezus Chrystus W imię ojca i syna i Ducha św. Z pokorą i żalem przystępuje do spowiedzi świętej ostatni raz spowiadałam/łem się...miesiące temu.Pokutę odprawiłam grzechu nie zapomniałam ani nie zataiłam w tym czasie obraziłam Pana Boga następującymi grzechami................................więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie serdecznie żałuję i chcę się poprawić i więcej nie grzeszyć proszę o naukę pokutę i rozgrzeszenie (kapłan rozmawia z tobą i udziela ci rozgrzeszenia)cicho modlisz się ,,Boże bąź miłościw mnie grzesznemu" 3X po słowach kapłana ,,ja odpuszczam tobie grzechy idź w pokoju" odpowiadasz ,,Bóg zapłać" następni całujesz stułę i idziesz do ławki. uch nareszcie skończyłam;) ;)))

Gość STARY TOPIK
nosz ,czemu katolicy to takie tepku? :O

Gość Papaj
Elo ksiażu zjaralem blanta sory a on cos tam mowi miej wyjebane i siadaj

Gość kleczarowa
szczesc boze czasami nie slucham taty i mamy chce szczerze sie poprawic wieciej grzechow nie pamietam

Wiećej Grzechów nie pamiętam. Za wszystkie bardzo żałuję postanawiam poprawę i proszę cię ojcze o pokutę i rozgrzeszenie