Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Madziula dlaczego nie odpowiedzialas mi na moje pytanie bo ja dalej nie wiem czy ja to dobrze robie prosze o wyczerpujaca odpowiedz POZDRAWIAM:)

karolinqa23 nie wiem czy moze czytalas moje wypowiedzi na forum bo probuje sie wlasnie dowiedziec jak sie wszytko pokolei robi z twojej wypowiedzi wynika ze najlepszy jest zel 3w1 bo wszystko robi sie jednym zelem a nie trzeba sie babrac z trzema porostu mi pomoglas i teraz chyba bede wiedziala jak to robic mam prosbe napisz swoj nr gg na e-maila a ja do ciebie napisze i sobie pogadamy POZDRAWIAM:)

Gość ulunia
witajcie niedawno kupiłam sobie zestawik do tipsów żelowych http://www.allegro.pl/item275681412_275681412.html i jestem z niego nawet zadowolona pazurki trzymają się już dwa tygodnie troszkę widać \\\"odrosty\\\"ale nie to jest przyczyną mojego problemu a mianowicie to że żel zadziwiająco (jak na pierwszy raz) mocno i dobrze trzyma się przy skórkach a odchodzi z tipsa z samych końcówek może któraś z was spotkała się z tym problemem bo ja naprawdę nie wiem co zrobiłam źle bo żel zazwyczaj nie trzyma się przy skórkach zwłaszcza początkującym a u mnie jest odwrotnie czy wiecie może jaki i gdzie popełniłam błąd

Gość Lea25
Agusia jest wiele przyczyn czasami za duzo glosa nakladasz albo akurat zbyt dlugo w lampie i sa przeswity... Musisz wyczuc swoje zele dobrze bo kazdy zel jest inny... Ulunia z tego co piszesz to mi sie wydaje ze zalalas skorki poprostu i dlatego sie tak trzymaja?Ale mowisz e widac odrosty? Jakos to rozwin bo ciezko cos zrozumiec

Gość dzajdzien
witam kolezanki:D Mam takie pytanko...pare miesiecy temu wyposazylam sie w lampe UV od emmi nail i jestem z niej zadowolona z tym, ze slyszalam o jakis problemach z dobraniem do nich zarowek. Podobno lampy te maja zarowki z jakims innym wejsciem i trudno je dokupic. Czy wie ktoras z Was moze gdzie dostane zarowki do tej lapmy procz sklepu emmi nail bo tam sa dosc drogie i czy w ogole to prawda, ze te zarowki sa inne?? Pozdrawiam.

Gość DORKA572
Cześc dziewczyny .gdzie jesteś krwawa mery??dużo nieżyczliwych osób sie tu pojawiło a szkoda bo tak przyjemnie było dzięki temu forum zaczełam robić pazurki i teraz już bez stresu i bez żadnych przykrych skutków dla mnie dla moich klientek robie cudne:).co moge wam doradzić to to że zanim zaczniecie robić pazurki a kursu nie chcecie to choć trche o tym poczytajcie żeby nie zrobić nikomu krzywdy-dalej to już praktyka i będzie dobrze:) z allegro polecam użytkownika andrew35 pod tym nickiem kryje sie legalny sklep kosmetyczny-raz byłam tam osobiście-czysto i tak jak być powinno mają dobre żele-do naturalnej płytki-bezkwasowe życze powodzenia:) w razie pytań chętnie pomoge dorka572@wp.pl

Gość DORKA572
i jeszcze coś dla wszystkich którzy maja problem i wciąż proszą o instrukcje robienia żelków Krwawa mary dała takie szczegółowe opisy na początku tego forum gdzieś na pierwszych stronach więc nie zamęczajcie:).......pań instruktorek bo one tu weszły żeby reklamować swoje usługi-szkolenia,sklepy itp. a nie pomagać osobom bez kursu......niestety troche sie zmieniło na tym forum odkąd pare osób odeszło ,a może odeszło bo już miały dość tych zmian tutaj? ja najpierw kupiłam zestaw i sprawdziłam NA SOBIE czy wogóle będe miała serce do robienia tipsów i dopiero po zrobieniu SOBIE parokrotnym paznokci poszłam na kurs i nie żałuje tej właśnie kolejności więc ćwiczcie dziewczyny praktyka czyni mistrza :)

Gość ulunia
LEA25 z tego co wiem(a być może się mylę) to gdybym zalała skórki to żel odchodził by u góry paznokcia tu przy skórkach a u mnie w tym miejscu jest super i żel trzyma się znakomicie odchodzi natomiast na końcu paznokcia tzn z samego końca tipsa (żeby lepiej mnie zrozumieć) określę to tak żel odchodzi mi z tej jakby krawędzi tipsa którą obcinamy gilotyną żel mi w tym miejscu robi się taki szklisty i widać jak mi tam coś wejdzie on po prostu w tym miejscu nie trzyma się tipsa

Gość dzajdzien
Do ulunia--->witam:)miejsce, w ktorym odchodzi Ci zel nazywa sie wolnym brzegiem:)moze teraz juz nie bedzie watpliwosci gdzie o jest:)Mysle, ze powodem tego, ze zel sie moze odwarstwiac od tipsa jest zle zmatowienie wolnego brzegu tipsa, wiadomo tipsy sa sliskie i jezeli zostala choc mala czesc swiecaca sie wlasnie przy koncu to zel sie bedzie odwarstwial, moze nie dokonca zalalas zelem wolny przeg i z tego powodu zel odchodzi?? Pozdrawiam.

Tez mi sie tak wydaje pewnie zle zmatowilas... Moze pilnikiem o mniejszej ziarnistosci sprobuj i oczywiscie przekroj tipsa tez po cieciu gilotynka troche... Moze wtedy bedzie lepiej.

Gość Agusia19751
Chciałam powiedzieć że ukończyłam kurs i to dość kosztowny i myślałam że to forum będzie miejscem gdzie dzielimy się swoimi doświadczeniami oraz podejmujemy dyskusje na problemy i zapytania innych manikiurzystek więcdlatego tu trafiłam

Gość gulonek
witam jakiej firmy kupic zel na sam poczatek? ma moze ktos stronke jak sie naklada zel jestem poczatlujaca i chcialabym sie troszke dowiedziec :) pozdrawiam :)

Gość jagodaaa170
Sun Flower :) Tani i porządny :)

Gość kamciatka
mam pytanie co do wtapiania brokatu i i innych holo..w akryl

Gość kamciatka
jak wtapiacie żeby sie te ozdoby nie przemieszczały ...jak chce ułożyc wzór?

Gość kamciatka
bo boje się że gdy ułoże juz gotowy wzór to jak nałoże akryl to wzór mi się zdeformuje...jak to robicie naklejacie hologramy na lakierze bezbarwnym , na kleju?

Gość kamciatka
pleaska dajcie znać licze na pomoc od miłej osoby

Gość kamciatka
będę wdzięczna jak ktoś sie skontaktuje ze mną mailowo....:))0

Gość kamciatka
albo na gg..to mój nr. 10642692 pleaska dziewczyny pomóżcie.Licze na wasze rady!!

Gość kasia890620
ja również polecam tipsy od andrew35

Gość Nati1986
Dzieki bardzo, zawsze kupowalam w hurtowniach kosmetycznych a teraz zaczelam sie zastanawiac ze mnostwo ludzi kupuje na allegro jest taniej, latwiejszy dostep gdyz w moim miescie nawet hurtowni porzadnej nie ma, a co do wzorkow...takich krok po kroku ktos mi moze uzyczyc? Fajnie bylo by gdybym dostala to emailem:) z gory dzieki:)

Gość Agusia19751
co do wzorków to ja też zaczynałam od kompletnej niewiedzy,najpierw w domu,na szkolenie niestety nic nam nie pokazali ale można wiele wzorków oglądać w necie i próbować malować na bezurzytecznych tipsach,właśnie dziś w salonie namalowałam nową kolekcję nie lubie robić tych co trzeba je rozciągnąc wykałaczką lub igłą,ale można naprawde zrobić fantazyjne i śliczne fakt że czasmi pomysłow brak ale można jak już wcześniej wspomniałam wzorować się na zdjęciach z netu,często na prywatnych blogach dziewczny piszą jak sie wszystko po kolei robi dołaczając zdjęcia

Gość Agusia19751
co do ozdób wtapianych robie je na gęstszych żelach i nie spływaja ani się nie przesuwją po nałożeniu mastępnej warstwy żelu

Gość Agusia19751
mam takie pytanie do kupujących na allegro (chodzi o tipsy i żele)czy wy je kupujecie do domowej nauki,czy wykorzystujecie w salonach,dostałam od koleżanki tipsy sporo ich było zapłaciłam 30 zł i dobrze że założyłam jej koleżanką bo po prostu jakościowo fatalne(teraz służa mi do ćwiczenia wzorków)nie odważyłabym się klientce założyć tipsów po prostu taniochy,ja kupuje tipsy firmy peggy sage lub top choice -i jestem ich 100% pewna,a może się mylę ale nie mogę się odważyć na tipsy 300 sztuk za 25 zł.

Gość Agusia19751
czy słyszałyście o żelach do ozdób które nie trzeba matowić staram się być na bieżąco z nowościami ale może coś przeoczyłam

Gość ulunia
do Lea25 i dzajdzien bardzo wam dziewczyny dziękuję za podpowiedź już spiłowałam odchodzący żel a tym samym zmatowiłam dokładnie tipsa mam nadzieje że teraz wszystko będzie ok jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam