Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Gość witammmm1
W I T A M !!!!! Mam pytanie ile zajmuje wam czasu zakladanie paznokci metoda zelowa? prosze oodpowiedz!!!!!!!!

Gość Natu
Mam pytanie . Jestem amatorką jeszcze w paznokietkach wiec prosze o rade ^^' Na poczatek chcialabym sie dowiedziec w jakiej kolejnosci nakladac zele w przypadku frencha jak i zwyklych tylko z ozdóbkami . W ktorym momencie mozna wtapiac np hologramy , czy inne ozdoby :) Z góry dziekuje za odpowiedzi ;**

Gość Anianek
Bardzo proszę o odpowiedz, zalezy mi na tym. Po pierwsze co myslicie o firmie naildesign. Po drugie mozecie mi eytlumaczyc tak "na chlopski rozum" jak sie wykonuje robienie tipsow matoda zelowa, bo za kazdym razem czytam co innego i sama sie pogubiklam, a jestesm poczatkujaca. I trzecia prosba mam takie zele firmy naildesign i do czego one sluza, czy moge nimi robic tipsy czy sa dobre czy mi jakichs brakuje i nie moge zaczac robic tipsow: zel white gel base gel super build gel rose french gel rose klar Bardzo bardzo prosze o dokladne wyjasnie tak po polsku;)

Gość aniulka****
witam mam problem robie sobie sama tipsy w domu ale gdy je za mało wypiłuje to widać różnice a znowu gdy nie ma tej rużnicy ti tipsy mi odpadają po tygodniu czy jest na to jakaś rada

Gość aniulka****
a i używam wszystkiego z reni-nail

Gość monia 24
cześć dziewczyny chcę zacząć robic paznokcie która lampe byście mi poradziły , bo ja nie mam zielonego pojecia która kupic tego tyle jest na alegro ze nie wiadomo co kupic , za informacje dziekuje wam z góry

Gość monia 24
cześć dziewczyny chcę zacząć robic paznokcie która lampe byście mi poradziły , bo ja nie mam zielonego pojecia która kupic tego tyle jest na alegro ze nie wiadomo co kupic , za informacje dziekuje wam z góry

Gość aniulka****
witam ja tez sama sobie robie tipsy.Lepszy jest żel jednofazowy bo jest mniej pracy a przy trzy fazowym to można sie pogubić w tym wszystkim co kiedy,moja kuzynka mi doradzła a ona juz pare lat robi tipsy.A i tak nie widać różnicy czy jest położony żel 1-fazowy czy 3-fazowy

Gość aniulka****
to jeszcze raz ja .Co do tej lampy ja mam tą zwykłą białom na 4 żarówki 36 watt na 4 żarówki z firmy reni-nails i ma tylko jedną czasówke na 120 sek.Jestem z niej zadowolona.I cena jest nienajgorsza.

Gość martkaaa
witam! Mi roienie tipsow zelowych zajmuje 3h, chyba ze sa jakies male komplikacje po dordze, np krzywo naklejony tips, albo jakis mega wymyslny wzorek :) a Wam?? slyszlalam ze niektorzy robia w godzine, al ejakos w to nie wierze, chyba ze takie zwykle bezniczego, nawet frenchu.

Gość JUTYNKA
WITAM CZY ZELE neo NAIL SA DOBRE.

hej :) od pewnego czasu zamierzam kupic zestaw do tipsow zelowych, ale na rynku i alllegro ejst tego za duzo :P i nie moge sie zdecydowac... macia moze jakiegos sprawdzonego allegrowicza ktorego polecacie? moja kumpela ktora ejst kosmetyczka powiedziala mi ze jak chce kupowac lampe to mam w nia zainwestowac albo przynajmnej juz kupic z wysuwana polka, wygodne czyszczenie ejst przynajmniej :) co myslicie o tej lampie? http://www.cosmeticsnails.eu/lampa-uv-36w-p-2.html prosze o szczerosc :P no i do tego oczywiscie sama zrobie zestaw zeli i potrzebnych urzadzen :) Ale zanim znalazlam ta lampe zastanawialam sie nad tymi zestawami... http://allegro.pl/item308764954_mega_zestaw_z_lampa_uv_6x_duzy_zel_500_tipsy_klej.html http://www.allegro.pl/item313026110_zestaw_exclusiv_lampa_uv_duzy_zel_tipsy_.html http://allegro.pl/item311949373_zestaw_lampa_uv_6x_duzy_zel_tipsy_klej_hit.html pomozcie, prosze :) jak mozecie to napiszcie ejszcez co myslicie o zelach z Reni nail i Neonail :) i z jakiej firmy polecacie oczywiscie niedrogiej zele :P

Gość wer.emi

Gość Witam Was przemile dziewczynki
Prosze napisze Ci- znacie firme /pilniki do zelek i tipsow/ CARISMA albo CARISSIMA. Mozecie mi jeszcze podac najlepszy bialy zel do FRECH-a??? Bardzo Wam dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam serdecznie.

Gość Dziekuje bardzo
za wiadomosci moze cos znajde nt.pilnikow.narka

Gość Koti4
ZAPRASZAM.hhtp://tipsyagnieszkal.blog.interia.pl Często tu zaglądałam i dużo się nauczyłam,dziewczyny zakładajcie blogi to będziemy się odwiedzać i komentować ,ja dopiero zaczynam.Miłych pazurków.pa

Gość carrrolllina
Witam, kupiłam sobie zestaw z nail design, jestem zadowolona poza faktem, że nim zdążyłam użyć gilotynki to się rozsypała i jak pomyślę o wysłaniu jej pocztą do reklamacji ponosząc koszty wysyłki, i tam dopiero fachowiec zbada dlaczego....to chyba kupię nową u kogoś innego. Ale do rzeczy. Zabrałam się za zrobienie paznokci żelowych. Pierwszy test na córce. I pierwszy wniosek-bardzo ważne jest wręcz idealne wyrównanie powierzchni granicy pomiędzy tipsem a naturalnym pazurkiem.I mam z tym mały problem w jakim mianowicie zakresie. W zestawie dostałam pilnik banan czarny-dość gruboziarnisty-ściera ok, ale mam jakiś taki opór przed tym, że jak nim piłuję to kogoś mogą boleć skórki przy przypadkowym najechaniu na nie. Poza tym jak na moj czas-trwa to trochę dlugo bo nie chcę przegiąć z przepiłowaniem i zależy mi na eleganckim zrobieniu tego etapu. Kupilam na allegro filmik instruktażowy jak robić żelki i tam stylistka używa białego banana. Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie? Czym sobie radzicie na tym etapie? A może frezarka? Wczoraj bawiłam się 3 godzinki z pazurkami koleżanki mojej córki-wyszły pięknie!!! Wręcz powiem, że jestem z efektu dumna :-). No ale ta ciągła moja obawa by komuś po skórkach nie polecieć. Podzielcie się swoim doświqaczeniem :) Pozdrawiam wiosennie

Gość wieremek
hej Ja wogóle nie używam białych. Kupiłam i krótko na nich pracowałam, ale nie odpoiwadały mi. Teraz tylko czarnych bananów.

Gość koti4
do carrrolll...-ja też używałam białego pilnika banan 180/100-jest super,ale teraz mam pilnik z inglota czerwony do tipsów.jest super.a żeby sprawdzić czy dobrze spiłowane,to pomagam sobie kostką biała do polerowania.

Gość wer.emi

Gość wer.emi
dziewczyny jestem zalamana bo nie podoba mi sie jak robie sobie tipsy wychodza takie jakies bez ksztaltu niewien co robie zle i wogole jakies takie szerokie i podobne do lopaty mam dola

Gość kas213
musisz dobrze opilowac tipsa przed nbalozeniem jeszcze zelu inaczej w miare nakladania beda coraz bardziej lopatowate:)

Witam Was!! Po tygodniowym czytaniu 113 stron (uff)zadam wreszcie swoje pytanie:gdzie zaopatrujecie się w ozdoby?Głównie chodzi mi o brokat.Czy kupujecie w woreczkach czy w słoiczkach lub fiolkach?U kogo opłaca się kupić(wybór kolorów,jakość)?To samo tyczy się innych ozdób. Nie pisałam wcześniej bo stwierdziłam,że najpierw przeczytam wszystko,żeby nie dublować pytań-chociaż na ten temat było jedno pytanie i ktoś napisał,że zaopatruje się u slaydi.Mimo wszystko proszę o odp. Ja zamawiałam potrzebne rzeczy(lampa,cleaner,poduszka pod dłoń)z neonail,resztę z reni nail.Niestety nie mogę się na ten temat jeszcze wypowiedzieć bo czekam na te przesyłki.Z przykrością muszę stwierdzić,że chyba się z tym zamówieniem pospieszyłam bo niektóre z Was nie polecają żeli i tipsów z reni :( .No ale cóż,zamówienie złożyłam przy 60 stronie forum......mogłam być bardziej cierpliwa :(.Będę się martwić jak przyjdzie mi faktycznie jakiś szajs :D. Pozdrawiam.

Gość madziamc
Witam , po przeczytaniu wikększości na forum, doszłam do wniosku, że czas zabrać się do dzieł, czyli do zakupów. Postanowiłam ze sama skompletuję sobie zestawik. Zakupiłam wszystkie potrzebne rzeczy i tak: Od Active: Zele (jednofazowy pink - boje sie żeby nie był za gęsty, tyle sie naczytałam i do frencza), tipsy ultra form (słyszałam że są dobre), Klej, Primer, waciki bezpyłowe pędzelek 24 zł ;((, pilniki, blok polerski, Cleaner (cholernie drogi za 200 ml 30 zł, ale skusił mnie ten aplikator :((( ), A z NEONAIL kupiłam Lampę u V (chciałam srebrna i z lustrem, to mam :)))) Gilotynę Zel jednofazowy (nie wiem co mnie podkusiło, bo tez kupiłam pink, ale mam fioła na punkcie frenchu, więc na pewno sie przyda) Patyczek Różany Brokat jakis tam Wydałam małą fortunę jak na kogoś kto dopiero zaczyna (475,19 zł za wszystko :((( ) , a najlepsze ze po zakupach stwierdziłam, że mogłam kupić gotowy zestaw z Neonail za 209 zł :((( Teraz czekam na dostawkę, mam tylko nadzieję, że będę zadowolona, ale napiszę Wam jak i co :)))

Gość do annabel83
Produkty z reni nie są z wyższej półki, to fakt. Ale bądźmy szczerzy są tanie. A ktoś kto umie dobrze zrobić nawet na badziewiu dobrze zrobi. Na pewno są też one dobre dla początkujących. szkoda przecież kasy na produkty do nauki. Ze swojej strony mogę powiedzieć tak - robię żelki cały czas prtoduktami serii z renii /tylko kupuje w nail-design - produkty te same sprowadzone z niemiec/ Na początku faktycznie odchoził mi zel, wkurzałam się ze dzidowski zel, tym bardziej ze mozna takie opinie przeczytać. ALE - po pewnym czasie, metodą prób i błędów doszłam co robić zeby mi nie odchodził ten żel i teraz jestem zadowolona. Nie zamieniłabym tych roduktów na inne, tym bardziej ze mogę oszczędzić przy tym. Jeśli chodzi o brokat to często stosuję , ale w słoiczkach- DO madziamc Ja sobie kompletowałam sama. Na początku miałam kupić zestaw ale jak sobie policzyłam to w zestawie duzo było rzeczy które tak na prawdę nie są mi potzrebne w takich ilościach. Za swoje produkty zapłaciłam około 250-280zł. Ale upowałam od nail-design. Bo jak powiedziałam wcześniej nail-design i reni-nail mają te same produkty. Co prawda różnią się ceną - reni ma droższe, ale mniejsze ryzyko, że pomylą zamówienie. Jeśli ktoś ma dostęp osobiście kupować to polecam Nail-design, jeśli przez internet to reni-nail. Nail design jak czyta sie kmentarze widać że mają tam mały bałagan. Ale generalnie produktz OK

Gość wer.emi
podziekowania dla KAS213 za to ze mi odpisalas dzisiaj nrobie nowy wzorek to sprobuje tak jak pisalas. a tak ogolnie do wszystkich dziewczyn troche ustalo to forum jak sie patrzy na pstrony do tylu to codziennie ktos cos napisal a teraz to bardzo malo dziewczyn tutaj pisze pa pa pozdrawiam was

Alex Witam kobietki. Duzo sie tu mozna dowiedziec o tym i owym . Wiec moze i mi ktos pomoze .Chcialabym spytac ktora z was z doswiadczenia wie jak latwiej naladac frencz pedzelkiem czy dlutkiem. I jeszcze cos . Na wielu zdjeciach paznokci przed i po zrobieniu zelem plytka jest optycznie dluzsza .Moje wlasne paznokcie sa stosunkowo krotkie a chcialabym zeby z frenczem wygladaly naturalnie. Jest na to jakis sprawdzony sposob ? Pomocy