Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teoddora z wora

podziekowania dla rodziców?

Polecane posty

Gość teoddora z wora

Pytanie brzmi czy koniecznie musi byc podziękowanie dla rodziców?i czy musi to byc wniesiony kosz owoców przez kelnerki czy wnosza bukiety kwiatów? i czy wczesniej przynosi sie do kelnerek te kosze czy kwiaty i orkiestra juz wie ze teraz podziekowania i kelnerki musza wnieść kosz i kwiaty. no i tu boje sie ze jakby było tak; ze jak orkiestra powiebo ustalę z nimi to ,że A teraz podziękowania dla rodziców i co bedzie jak kelnerki nie usłyszą i nie wniosą tych koszy czy kwiatów?

Gość TO NIE TU.......

Gość teoddora z wora
tu tu, tu jest temat slubów. A moze jakas juz męzatka opowie jak było u niej? Bo własnie boję się ze jak orkiestra powie o podziekowaniach to kelnerka nie wejdzie i bedzie wstyd. No i czy rodzice powinni wiedzieć o tych podzekowaniach, kwiatach juz wczesniej? Bo jezeli bedzie tak, ze akurat rodzice wyszli sobie na dwór a tu orkietra mówi o podziękowaniach , wnosza kwiaty a rodziców niema.....

Gość u nas jest tak
że podchodzisz do orkiestry i ustalasz z nimi, że np za godzine czy po następnej przerwie chcecie podziekować rodzicom, wtedy co ma to nastąpić idziecie WY po kosze i orkiestra widząc was robi swoje....

Gość Ewelinka333
powiem ci tak.Ja miałam wesele w lipcu i w internecie na allegro można kupić fajowskie podziękowania dla rodziców.Pełna stysfakcja

Gość Fajowskie
?? No taaak... radomianka...

Gość Ewelinka333
nie Radomianka tylko warecczanka:)

Gość tatianaa
jets ktoś kto nie robi podziękowań na weselu przy gosciach- tylko osobno - nie w dniu ślubu?można tak zrobić?

Gość m83
Wypada nie wypada ja tak robię. Nie bedzie podziękowań na sali z całą tą sztuczną pompą i piosenką której nienawidzę "Cudownych rodziców mam". Albo podziekujemy po weselu, albo widziałam u kogoś na ślubie, że po przysiędze w kosciele ksiądz mówi, ze to jest dobra chwila na podziękowanie rodzicom. Młodzi podeszli do pierwszych ławek gdzie siedzieli rodzice, podziękowali, ucałowali i wrócili na swoje miejsca. Wg to mnie to dobry patent. A czy zrobię z koszem kwaitów czy czego tam na weselu przy wszystkich, czy sama w odosobnieniu, to nie umniejsza mojej miłosci i wdzięczności dla rodziców.

A czemu chcesz z tego zrezygnować? To piękna tradycja :) Przecież niekoniecznie musisz powiedzieć kilka słów do mikrofonu, możesz poprosić zespół, by zagrali jakąś piosenkę a Wy w tym czasie możecie powiedzieć rodzicom to, co najbardziej chcielibyście im powiedzieć :) Tak \"na ucho\" :) Goście mogą utworzyć wokół Was koło... Chyba, że są jakieś wyjątkowe okoliczności, by nie organizować tego w ten sposób. Można wtedy przełożyć podziękowania dla Rodziców na inny dzień, na przykład w restauracji czy w domowym zaciszu przy uroczystym obiedzie lub kolacji :)

Gość m83
A no właśnie. Zapomniałam podać powód mojej decyzji. Rodzice są po rozwodzie, mama ma nowego partnera, z ojcem nie "dogadują się" (lekko powiedziane). Nie chcę stresować i ich i siebie.

Gość tatianaa
ja tak chcę zrobić,bo z mojej strony będzie mama tylko,z tatą nie utrzymuje kontaktów,ogólnie dziecinstwo zle mi się kojarzy przez rozwód itp.mojej mamie jestem wdzieczna ale w trakcie podziekowan na weselu bym tylko płakała...ogólnie jak słsyze piosenki typu cudownych rodziców mam od razu płacze..zazdrosze wszytkim,którzy wychowali się w pełnych,normalnych rodzinach...

Ano właśnie... I teraz wszystko jasne. A patent z podziękowaniem rodzicom w kościele jest pierwszorzędny :) W takiej sytuacji jest to dobre wyjście :) Chyba najlepsze ;)

Gość m83
Też mi się tak wydaje, teraz pytanie, czy każdy ksiądz na to "pójdzie".

Gość tatianaa
a mogę zrobić tak, ze kilka dni przed weselem,podziękuje mamie i babci(ona mnie w sumie wychowala,mama pracowała..)dam im prezent i damy tez prezent rodzicom narzeczonego tak na spokojnie?

Pewnie :) A na weselu dedykuj im piosenkę, najlepiej taką, jaką lubią :) Bez zbędnych słów - tylko porozmawiaj z zespołem i poproś, by nie robili z tego wielkiego \"halo\" :) Po prostu piosenka dla osób Tobie najbliższych :)

raz jak świadkowałam moja siedziałyśmy z koleżanką co tu innego wymyśleć a nie kwiaty czy kosze i ..... rodzice dostali w dużym rowmacie w antyramie zdjęcie młodej pary , byli zachwyceni i każdy w salonie ma ich zdjęcie