Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pustynia

BAAAAARDZO SUCHA CERA!!! POMOCY!!

Polecane posty

Gość pustynia

Mam straszny problem ze swoją cerą. Jest strasznie sucha. Mam 22 lata. Kiedyś jak byłam młodsza moje koleżanki cierpiały z powodu trądziku a ja się "sypałam". W tej chwili mam ogromny problem z kosmetykami, nie mogę stosować podkładów bo od razu widać go na drobnych "łuskach" na twarzy. Jeśli natomist nie stosuję podkładu to widać gdzieniegdzie zaczerwienienia i przesuszone obszary na twarzy. Moja twarz jest sucha dosłownie wszędzie!! Na nosie mam wielkie łuski których nie potrafię się pozbyć, z czoła dosłownie mi się sypie naskórek, a jeśli przetrę ręką czoło to zostają mi na palcach łuski. Na policzkach podobnie. Skóra jest strasznie napięta, bez kremu po prostu nie mogę funkcjonować. Od lat używam kremu oliwkowego firmy Ziaja, który jest bardzo tłusty. Wszelkie nawilżające kremy odpadają bo są dla mnie za słabe. Cera po nich wygląda jeszcze gorzej. Ostatnio zaczęłam stosować krem nawilżający z serii AA do cery suchej i atopowej. Jest to jedyny krem nawilżający który w miarę mi odpowiada ale i tak nie eliminuje tych "łusek". Chciałabym wybrać się do kosmetyczki. Czy ktoś z Was ma podobny problem?? Czy wiecie może ile kosztuje wizyta u kosmetyczki i jak często trzeba chodzić?? A może znacie jakieś kosmetyki do cery bardzo suchej i możecie mi polecić?? Może jakieś maseczki?? Za wszelką pomoć bardzo dziękuję

Gość idz do dermatologa

Gość g_b
a jaki krem ?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeee
byc moze to łuszczyca!idz do dermatologa!!

Gość pustynia
używam kremu AA "HELP" do cery suchej, nadwrażliwej i atopowej. Właśnie zrobiłam sobie peeling enzymatyczny Lirene, teraz nałożyłam sobie maseczkę, którą kupiłam dzisiaj w sklepie kosmetycznym - Dax Cosmetics - maksymalnie nawilżająca a potem nałożę jeszcze ten krem AA. Zobaczę jaki to da efekt. Może tym razem będzie lepiej.

Gość pustynia
Łuszczyca to raczej nie jest, akurat mam kontakt z ludźmi którzy cierpią na tą chorobę i wiem jak to wygląda. Poza tym regularnie chodzę do internisty i mój lekarz nie zauważył żadnych niepokojących zmian. Po prostu mam bardzo suchą cerę. Po zastosowaniu kremu jest OK przez jakiś czas ale jeśli zaniedbam chociaż troszkę cerę, tzn nie nałożę kremu 2-3 razy dziennie to na drugi dzień się sypie i muszę robić peeling.

Gość ona_she
miałam tak samo...staraj sie nie myć twarzy wodą a zwykłym nawilżającym mleczkiem do twarzy!mi bardzo pomogło i myslę, że Tobie też

Miałam podobne problemy. Co mi pomogło: Przestałam myć twarz wodą i żelami - zamiast tego śmietanka i tonik firmy Dermika. Na początku wątpiłam ale działa w 100%!! Nie myję twarzy wodą nigdy! Kiedyś musiałam stosować kremy supernawilżające po kilka razy dziennie, a skóra i tak się łuszczyła - teraz 1 raz dziennie wystarczy. Najpierw używałam też Dermiki - krem holistyczny, a teraz L\'oreal żel nawilżający. Polecam!

Gość pustynia
Dziękuję wszystkim za rady :) poszukam w sklepach jakiegoś mleczka nawilżającego, bo tego jeszcze nie próbowałam. Przed chwilą zmyłam maseczkę, muszę przyznać że jak narazie skóra jest elastyczna i przyjemna w dotyku. Tylko ciekawa jestem jak długo to będzie działać. do moonlight: A ile kosztuje ten żel L'oreal?? I na jak długo wystarcza??

Gość Justa 24
Ja mialam podobny problem ale dalo mi sie go zwalczyć. Tak jak napisala dziewczyna wyżej nie powinno sie uzywac zelów do mycia twarzy tylko mleczko lub śmietanke, polecam mleczko do skóry suchej i wrażliwej Nivea Visage. Wodą równiez nie myj twarzy chyba ze po peelingu, ale najlepiej przegotowaną i ostudzoną. Pamietaj zeby peeling byl do skóry suchej i wrażliwej lub bardzo łagodny.Używaj go tylko raz w tygodniu. Co do kremów polecam krem nawilżający ziaja z serii calma HLC. Podkładu uzywaj tez nawilzającego a przed nałożeniem zmieszaj go z kremem wówczas łusek powinno byc duzo duzo mniej lub wcale.

Gość do roboty
Ziaja krem oliwkowy - rewelacja. Nakładam na noc i na cały dzień problem z gływ :classic_cool: Kosztuje ze 4 zł, jest tłusty, ale rewelka :D

Gość pustynia
Krem oliwkowy Ziaja jest mi bardzo dobrze znany, używam go od lat. Jest to jedyny jak dotąd krem który spełnia w miarę moje oczekiwania ale niestety do końca problemu nie rozwiązuje. Dlatego ciągle szukam kosmetyków które jeszcze pomogłyby mi w walce z suchą cerą. Ja kremu oliwkowego muszę obowiązkowo używać rano i wieczorem a nawet i w ciągu dnia.

moze powinnas uzywac wody termalnej? ja, kiedy mam skore narazona na zluszczanie, np. po oczyszczaniu albo pilingach kwasami zawsze stosuje wode termalna i nigdy nie mam wtedy problemu ze zluszczajaca sie skora. woda napawde swietnie nawilza.

Gość JulitkaPomocniczka
1)Pij dużo wody 2)Do kąpieli dolewaj oliwki dla dzieci 3)Kup krem nawilżający krem nanobase

Gość Ania Nowacka
Na ratunek suchej skórze przybywa filtr prysznicowy z wkładem KDF. Odkąd go używam, nie mam kłopotów z przesuszonymi włosami ani ze skórą. :) Polecam

Gość gość
Może na początku postaraj się zdiagnozować problem? Twoja skóra nie powinna być aż tak sucha... Może to łuszczyca? Jeśli tak, to zaopatrz się w preparaty Febumed'u, a Twój problem najprawdopodobniej zniknie :-).

U mnie skóra przesusza się szczególnie zimą. Z suchą skórą generalnie mam problem cały czas bo to jest skutek uboczny mojej choroby tarczycy. Jedyne co na mnie działa to masło shea. Czasami robię kosmetyki sama ale jak nie mam czasu to używam rożnych olejów np. kokosowy lub https://www.alezielonysklep.pl/kosmetyki-do-ciala/maslo-shea-do-ciala-tloczone-na-zimno-z-olejkiem-kokosowym-90-g-zoya_p12517.html Nawilża i natłuszcza naprawdę na długo.