Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karitta

blizny

Polecane posty

Gość karitta

Rok temu przeszłam operacje z awłasciwie zabieg usuwania włókniaków z piersi.W grudniu miałam kontrolne usg i wszystko było ok. Teraz natomiast od paru dni odczuwam bol w jednej piersi (operowane miałam dwie ale w tej co mnie boli guz był wiekszy i głębiej)bol tak jakby blizna mnie bolała.zastanawiam sie czy to moze byc w skutek tej nieciekawej pogody co teraz panuje czy moze cos sie dzieje.zaznaczam ze od 2 m-cy bire pigułki antykoncepcyjne.Zaczełam je brac po dwumiesiecznej przerwie.Moze to poprostu organizm sie przyzwyczaja do zmiany hormonów.Nie wiem juz sama co o tym myslec.Martwie sie.Własnie w tej piersi został mi jeden malutki włókniak bo lekarz powiedział ze jest tak mały ze nie trzeba go usuwac i podczas kontroli stwierdził ze sie nie powieksza. Moze ktos mi powie jak to jest z tymi bliznami. Oczywiscie musze dodac ze mam juz chyba jakos obsesje i badam sie codziennie i nic niepokojacego nie wyczuwam.W miejscach blizn sa delikatne zgrubienia i to wszystko.A mimo to cos mnie boli. Z góry dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość aaa ja
też mam włókniaka którego nie trzeba usuwać , ale czasem mnie boli Ma to miejsce zwłaszcza przed miesiaczka, kiedy wiadomo hormony szaleja Byc moze tak jest w Twoim przypadku skoro zaczełaś brac tabletki . Moze jednak dla własnej spokojnosci powinnas isc do lekarza . Po co martwić sie niepotrzebnie Fakt blizny czasem bola na zmaine pogody

Gość karitta
Najgorzej jest z moja psychika ciagle o tym mysle, sprawdzam echh szkoda gadac mama mi tłumaczy ze powinnam o tym nie myslec ale jak tu nie myslec.Dodam ze ma 25 lat i badanie kontrolne miałam w grudniu a zabieg w kwietniu ubiegłego roku i przez ten czas od kwietnia do grudnia bolało mnie kilka razy ale samo przechodziło i tez brałam pigułki. Ale tez mysle ze to poprostu organizm sie przestawia na nowa ilosc hormonów. Mam nadzieje :) Dziekuje bardzo za odpowiedz

Gość karitta
Moze ktoś jeszcze ma podobne problemy??

Gość rosi007
Właśnie wróciłam z usg i tez mam włókniaka (mam 21 lat) na początku byłam przerazona, ale teraz zaczynam myslec bardziej racjonalnie:-) mam pytanie czy blizny zostaja duze?? moj guzek ma 1,5 cm i jeszcze nie wiem czy bedzie usuwany czy nie (jutro sie dowiem) ale juz o tym mysle....boję się, że mi zostawia takie brzydkie szramy:(