Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiąca mama

KOLKI

Polecane posty

Gość karmiąca mama

Dziewczyny jak długo i jak często miały bądź mają Wasze dzieci te cholerne KOLKI? Jak sobie z nimi radzicie? W którym miesiącu one ustępują?

Gość T U
monia25 DO LUCKY LADY___________________ u nas dziewczyny stosowaly niemieckie kropelki SAP- SIMPLEX ,ze niby "jak reka odjal" , ja stosowalam tez sprowadzony lefax, ale jestem tego zdania co wiekszosc lekarzy ze "na kolki nie ma lekarstwa musi przejsc i juz" my meczylysmy sie ale tak maxymalnie ok 2 mcy , potem przechodzilo,bylam zalamana i mialam pczatki depresji,,,,sproboj nastawic sie w ten sposob ze jak maly bedzie plakal to uzbroj sie w cierpliwosc, kladz go na brzuszku, masuj,,itpp i powtarzaj"to tylko kolka nic innego mu nie jest,zaraz przejdzie.." bo to jest tak ze po kilku minutach placzu non stop zaczynas myslec"a moze to nie kolka??a moze cos mu jest"" i to jest wlasnie to co nas mamy gubi i doprowadza do paniki, swietnie cie rozumiem, naprawde,,zreszta mozesz nasze forum poczytac"termin luty" moja hania najbardziej dawala popalic, uwierz,ze jak skonczy 3 mce jak reka odjal, lekarze okreslaja to jako "niedojrzalosc ukl pokarmowego" ze wlasnie do 3 mcy sie ksztaltuje i potem moze byc tylko lepiej! aha! mozesz tesz stosowac GRIPE WATER- to jest na odejscie gazow,taki syrop-to 1co pomagalo i mala pierdziala po tym jak najeta, w naglych przypadkach stosuje do tej pory,PPOWODZENIA POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I MALENSTWA http://b1.lilypie.com/N06Yp1.png,,,,,od chwili gdy cie ujrzelismy, zrozumielismy,jak bardzo zmienilas nasz swiat na lepsze...KOCHAM CIE CORECZKO MOJA,,,,

Gość karmiąca mama
bardzo dziękuję :) A czy to możliwe by dziecko dostawało kolkę częściej niż raz dziennie? Mam wrażenie, że moja mała dostaje 2 lub 3 razy dziennie :(

Gość kasiaka
Mój sposób na kolki- mąż wraca z pracy, obiadek, propozycja poobiedniej drzemki- zdziwiony i ucieszony- noc nieprzespana, ale zastrzeżenie, na brzuch zabiera maleństwo, brzuch w brzuch, maleństwo śpi spokojnie na brzuszku, powietrze swobodnie przepływa, spokój i cisza, chwila dla siebie, a mąż wyspany- mojemu weszło to w krew, uwielbiali to i przy dwójce dzieci sprawdzone- zero kolek!!!!!

Nam na kolki pomagała suszarka czyli grzanie brzuszka suszarką i jednoczesne masowanie. Wszystkie inne środki zawiodłay. Mieliśmy kropelki Sab Simplex , Infacol i tonę innych rzeczy z Plantexem na czele. Nic nie pomagało. Kolka znikneła sama z siebie po 3 miesiącach. Mała najczęściej wieczorami miała atak kolki. Krzyczała strasznie. Dobrze że już to za nami. Trochę też pomgało układanie malucha na brzuszku. Pozdrawiam.

Gość karmiąca mama
dziękuję Kobiety za odpowiedzi. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :)

Gość prostujęęe
nie przejmuj sie ,musisz uzbroic sie w cierpliwosc,moja corcia miewala kolki po 12 godzin,jezdzilam do szpitali,bo za kazdym razem myslalam ze cos jest nie tak-to byla kolka,meczyla dzidzie po kilkanascie godz na dobe,dostala debridad od pediatry i kolki zostaly zlagodzonedo minimum;]

Cholerne kolki! Moj maly zaczal miewac wzdecia od 2 tyg. zycia i zaczelo sie tak, ze plakal straszliwie tuz po co drugim karmieniu! Balam sie ze zjadlam cos nietakiego, ale nawet jak jadlam superlekkie rzeczy - ten i tak plakal. W najgorszy dzien mial zielona !! kupke.. Nie wiem o czym to swiadczy?? faktycznie go czyms zatrulam?? babcia mowila cos o przeziebionym pokarmie ... ale nie wiem o co chodzi... Z dnia na dzien troche lepiej. noce przesypia, ale 2-3 razy dziennie ma bole brzuszka po karmieniu. Daje mu espumisan. Moze sie wyleczy! Straszne to...\\Najbardziej mu pomaga pozycja w pionie jak glowka wisi za ramieniem... Biedny sie meczy Monia 25 dzieki za rady!!!!!!

Gość karmiąca mama
PRZEZIĘBIONY POKARM- TO CHYBA ZNACZY TYLE, ŻE MOŻE PRZEZIĘBIŁAŚ PIERSI? przepraszam za caps Moja Mała robi częściej brązowe kupki niż żółte - jadam ciągle to samo , a jednak. Czy brązowe mogą być? pozdrawiam

Gość Zoiri
Nie,brazowe byc nie powinny.Kupki powinny byc zolte,a z czasem robia sie zielone.

Witam, sprzedam kropelki na kolki niemowlęce SAB SIMPLEX - niemieckie. Mojemu synusiowi pomagały, więc zakupiłam większą ilość. Kolki przeszły i... teraz zostało mi kilka buteleczek i chętnie je sprzedam. 35 zł za buteleczkę. Moj tel. 506 547 817.