Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Za wcześnie na badanie ?... Proszę, wejdź .

Polecane posty

Wiem że już nieraz pisałam tu w sprawie moich problemów ale proszę pomóżcie mi jeszcze raz bo chyba zwariuję przez tą okropną niepewnośc :( Dziś zrobiłam sobie po raz drugi test (pierwszy pokazał jedną kreskę) i moim oczom ukazały się dwie wyraźne kreski ... byłam taka szczęśliwa ... niestety po jakichś 3 godzinach dostałam okres :( Po wieczór byłam u lekarza i zrobił mi usg dopochwowe które nie wykazało żadnej ciąży w jamie macicy :( Jutro jeszcze lekarz kazał mi zrobic badanie na beta hcg :( Czy podczas tego usg mogła byc jeszcze ciąża niewidoczna? Do rana chyba zwariuję .... :(

Gość koobi
...a można miec okres i byc w ciązy?

Gość Deila
Mozna, miec nawet przez 4 miesiace okres i byc w ciazy.

Gość DJ
to jest prawdopodobnie poronienie, albo ciaza pozamaciczna.

No właśnie niby nie ale znam dziewczynę która będąc w ciąży miała jeszcze przez 3 miesiące normalnie okres .... Ale to czemu test pokazał 2 kreski ??? Już sama nie wiem co o tym myślec :(

Gość Deila
A nie masz problemów z tarczycą? Jest kilka przyczyn gdy test pokazuje ciąze , a w rzeczywistosci jest to co innego.

No właśnie lekarz też mówił o wczesnym poronieniu i o ciąży pozamacicznej :(:(:( Czy w ogóle jest jakaś szansa że jestem w ciąży i jest wszystko w porządku ??? Tak bardzo się martwię :(

Gość koobi
Naprawdę? Normalny, kilkudniowy okres? Przeciez to nielogiczne, krew się złuszcza, gdy niezapłodnione jajo wędruje sobie gdzieś tam :-) ...Więc jak to mozliwe??

Z tarczycą ??? Nigdy nie miałam .... Zresztą robiłam pierwszy test ok 20 maja i była tylko jedna kreska i ani śladu drugiej .... a dziś wyraźne 2 kreski....

z tego co wiem to ginekolog moze potwierdzic ciaze w 4 tygodniu od zaplodnienia. Mi kiedys okres spoznial sie o kilka dni wiec poszlam do lekarza, ktory powiedzial ze widzi tylko \"rozpulchniona macice\" co oznacza albo bardzo wczesna ciaze, ale zblizajacy sie okres. Ja bym zrobila jeszcze raz test, a potem badanie. wiem ze zdarzaja sie takie przypadki ze kobiety na poczatku ciazy maja okres (ginekolodzy tego krwawienia nie nazywaja okresem). Powodzenia 🌻

Gość Deila
Ja mam inny problem. Spoznia mi sie okres o 2 tygodnie, test wyszedl negatywny, wiec nie jestem w ciazy. pewnie to przez stresy, mam tak czasami. Ale męczy mnie jedno. Czy te 2 tygodnie przerwy. Czy to sa dni płodne czy nie.

A który to był dzień od ewentualnego zapłodnienia???? Zrób betę i jesli okaze sie ze jest wynik pozytywny ,to po kolejnych 48 odzinach musisz zrobic ponownie Jesli lekarz nie zobaczy nic na usg ..akle oczywiscie to zależy w którym jestes tygodniu... to moze byc to ciąza pozamaciczna...czego oczywiscie Ci nie życzę:( ale bądz dobrej mysli i nie denerwuj sie:)

Dziś mijałby ok.3 tydzień od ewentualnego zapłodnienia... Jejku tak bardzo chciałabym aby to wszystko dobrze się skończyło ... Cały dzień dziś jestem kłębkiem nerwów a jeszcze jutro czeka mnie nauka :( ale jak ja mam się skupic na czymś innnym :(

Ale również mogłaby dojśc do zapłodnienia w poniedziałek w tym tygodniu ... ale czy test by już to wykrył ???

3 tygodnie po zapłodnieniu to gin mogł jeszcze nie widziec pęcherzyka... idz na betę -wynik okresliCi ktory to tydzien

A jesli dostałaś @ to mozliwe ze ciąza była ale nastapiło samoistne poronienie tzw ciąza imunologiczna.....:(

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi ... puki co jestem dobrej myśli i mam nadzieję że jutro się wszystko wyjaśni ... Dziękuję raz jeszcze 🌼

Gość Wanka
Ja też miałam taki przypadek, że test wyszedł pozytywny. Po 4 dniach dostałam normalny okres. Poszłam do gin i okazało się, że jajeczko się nie zagnieździło i wypłynęło wraz z krwią miesiączkową. Jeżeli masz tylko plamienie to możesz być w ciąży, a jeżeli okres to nie sądzę aby to była ciąża. Oczywiście życzę Ci jej z całego serca. Trzymaj się.

Opisze Ci moją historię: bardzo chciałam dziecko/ drugie/ 24.12. normalny okres, dokładnie 2.01 zaczęłam plamić zrobiłam test dwie wyraźne kreski, poszłam do lekarza, zrobił USG i USG dopochwowe, nie wykrył ciąży, miał podejrzenia o ciąże pozamaciczną ale dobrze, ze tylko podejrzenia bo jak wiesz trzeba taką ciąże usunąć. Zrobiłam badani bHCG wynikało, ze ciąża jest ale może mała, po dwóch dniach następne ale bHCG spadało zamiast rosnąć, po tygodniu następne bHCG następny spadek po 3 tygodniach dostałam okres tylko 2 dniowy ale normalny jak zawsze, po nim badanie bHCG gdzie było już w normie, poszłam do lekarza i mógł już tylko stwierdzić jedno \"niezagnieżdzenie się zarodka\" i naturalnie poroniłam. Oczywiście nie zyczę Ci tego ale nie nastawiaj sie na ciąże bo rozczarowanie może być duże tak jak u mnie ja przez prawie miesiąc miałąm nadzieję, ze jednak! Życzę Ci aby wszystko dobrze sie skończyło.