Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xoxix

Łuszczyca???

Polecane posty

Gość Xoxix

Ostatnio zauważyłam na moich nogach i rękach suchą skórę, która po prostu się łuszczy. Mam dopiero 15 lat i nie wiem skąd mogę to miec. Mama uważa, że za często i zbyt intensywnie się mydlę, więc moja skóra się wysuszyła i teraz mam taką a nie inną skórę. Wspomniała też coś o łuszczycy! Wystrazyłam się, bo przecież w podeszłym wieku robi się taka skóra, a nie w moim wieku.... Nie wiem, jak mam pozbyć się tej suchej skóry. Posmarowałam dziś ją balsamem i po 2 godzinach widać trochę tę łuszczącą się skórę. Wstydzę się tego... Co mam zrobić, żeby to znikło? Może jakieś sposoby? Z góry dziekuję :*

Gość 11111111
łuszczyca to łuszczące wyraźne plamy,koloru zółtawego,znacznie różniące sie od pozostałej skóry ,myślę,ze mama miała rację-skóra przesuszona,dobrym środkiem jest balneum-olejek do kąpieli z apteki , balsamem musisz smarować po kazdej kąpieli albo olejkiem dla dzieci np johnsona:)

Gość 11111111
aha i moze zmień mydło na bardziej delikatne i nawilzające

Gość aaania
Łuszczyca to wcale nie jest problem starszych ludzi...mój ojciec ma ja od kiedy pamiętam. Poza tym z tego co wiem to jest to choroba dziedziczna i może dotykać co drugie pokolenie...Z tego co piszesz to nie wygląda to na łuszcycę ale są różne odmiany i najlepiej byłoby wybrać się do dermatologa.

Gość Tomaszkowa
kup sobie witamine B complex łykaj codziennie przez dłuższy czas i smaruj maścią clotrimazolum ( koszt obu preparatów ok. 6 zł) - mojemu synowi ta kuracja wyleczyła łuszcząca się skórę na rękach. Dodatkowo możesz brać cynk :D

Gość mareekkkk

Cztery lata temu wywróciłem się na rowerze , mocno stłukłem sobie łokieć i to w miejscu chorym to mnie dobiło. Idąc z żoną na zakupy dostaliśmy ulotkę Konopnej Farmacji z Poznania i w ulotce było  takie serum  ,uwaga - to nie jest reklama ,,Serum do chorej skóry essenz" no bo taki obrzęk uznałem , że trzeba smarować. Po około dwóch tygodniach zauważyłem, nie tylko poprawę stłuczonego miejsca ale i miejsce łuszczycy zmalało. W związku z tym postanowiłem smarować tym Serum essenz drugi łokieć i pod kolanami również po sześciu tygodniach smarowania problem u mnie zniknął można znależ produkty na www konopiafarmacja pl ....... Na medycynie to ja się nie znam to nie moja działka , ale naprawdę mam spokój już cztery lata, myślę może to nie była łuszczyca jak twierdzili fachowcy, może to jakiś inny grzyb i tak sobie żyłem w przekonaniu przez dziesiątki lat ,że mam łuszczycę. Teraz już zapominam o tym a był to zwykły przypadek, może ktoś się wyśmieje z tego wpisu zdaję sobie z tego sprawę ,uważam ,że będzie śmiech pusty , ja mam spokój . Życzę wszystkim zdrowia