Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alona

kto zna sie na odszkodowaniach, ubezpieczeniach itp?

Polecane posty

Sprawa wyglada tak...w pazdzierniku 2005 mialam wypadek, chodzilam do ostatniej klasy liceum i w drodze do szkoly zostalam potracona na pasach przez pewna wredna babe. Z jej winy. Dostala wyrok sadowny, musiala wplacic jakas sume na fundacie charytatywna i zawiasy na rok. Efektem tego wypadku bylo zwichniecie stawu kolanowego [u mnie oczywiscie] wypadla mi rzepka i mialam krwiaka. Przez 3 miesiace nie chodzilam do szkoly, mialam nayczanie indywidualne, 2 miesace gips od kostki az do konca nogi, poruszalam sie o kulach. Pózniej rehabilitacja, ktora jeszcze sie nie skonczyla, kolejne zabiegi mam we wrzesniu. Teraz zaczynam walke o odszkodowanie z mojego ubezpieczenia. Na ile pieniedzy moge liczyc? Ktos przezyl podobny wypadek? Czy moge starac sie o odszkodowanie rowniez z ubezpieszenia oc lub nw tej kobiety? Dodam ,ze moje ubrania nie ulegly zniszczeniu podczas wypabku, tylko zabrudzeniu. Opisalam sprawe jak najdokladniej, wiem ,ze to nudne ale moze ktos mi pomoze

z ubezpieczenia \"szkolnego\" otrzymasz niewiele, to zależy od stopnia uszczerbku na zdrowiu, mniej więcej ok 200- 300 zł za 1% jesli chodzi o ubezpieczenie z OC tej kobiety - masz prawo domagać się odszkodowania, najpierw musisz się dowiedzieć w jakim towarzystwie ubezp. sprawca wypadku ma polisę, potem składasz tam odpowiednie dokumenty

i jeszcze jedna drobna rada:) zanim złożysz wniosek o odszkodowanie z ubezp. OC sprawcy poszukaj kancelarii, która zajmuje się pomocą w uzyskaniu odszkodowania dla ofiar wypadków, taka pomoc jest na początku bezpłatna, prawnik pobierze swoje wynagrodzenie (% który ustalicie) dopiero kiedy dostaniesz należne Ci odszkodowanie

wielkie dzieki catia mam wszystkie dane tej baby z policji ale mama wprowadzila mnie w blad, mowi ze nie nalezy mi sie odszkodowanie od niej bo nie mialam zniszczonych ubran

Gość cccvxx
radze skorzystac z pomocy firmy typu EUCO - odzyskaja odszkodowanie dla Ciebie za mala prowizje zyskujesz czas i nie tracisz nerwów

Ja bym proponował zadzwonić do PZU mają bardzo dobrze funkcjonujące Call Center :)

Gość taa, jasne
A widzieliście kiedy autorka założyła temat?

powinnaś ją podać do sądu skoro to z jej winy z powództwa prywatnego oprócz tego oczywiście pzu i co tam miałaś opłacane