Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HRABIA

Chcę nie robić nic i odzyskać tytuł hrabiowski po moim pradziadku

Polecane posty

Gość HRABIA

I teraz nie wiem, czy powinienem podać sprawę do sądu o uznanie mojego tytulu hrabiowskiego ? Herb hrabiowski w rodzinie pozostał, więc chyba mam prawo aby przed moim nazwiskiem na wizytówce pojawiło się [ hr. ] Poza tym to jest dla mnie zaszczyt być hrabią to będzie przyjemne , jeżeli będziecie się mnie kłaniać . Zatem jestem arystokratą i Wasze ukłony i szacunek mnie się należy. Oczywiście , musicie pamiętać o tym, że musicie wpłacać podatki na moje konto w banku , to jest chyba oczywiste .

Gość chłopka
podaj nr a,jeszcze koguta dorzuce

Gość towarzysz beria
Nie da rady kapitalistyczny burżuju wyzyskiwać by się chciało uciemiężona przez was klase robotniczą wy pasożyty społeczeństwa. Do roboty! Nigdy się nie poddamu reliktowi burżujskiego systemu. Niech żyje wolnośc , równość i braterstwo! Na barykady towarzysze.

Gość HRABIA
Możesz dla mnie rosół ugotować z tego koguta pod warunkiem, że na ptasią grypę nie chorował, jak mnie rosół będzie smakował to może robotę znajdę dla Ciebie w kuchni .

Gość chłopka
oj hrabio a ten zwyczaj pamiętasz,ze ty masz pierwszeństwo do mojego wianka przed mym Jaśkiem (tu się dziewcze zawstydziło ogromnie)

Gość Hrabia
oczywiscie w ramach mego hrabiostwa jako dziewke ze wsi tez puknę na boku np w czasie polowania gdy hrabina nie widzi

Gość HRABIA
Twój Jasiek to ciągle grzbiet nadstawia , kiedy wchodzę po nim na moją piękną klacz , nie zapomnij przyjść dzisiaj do mnie wieczorem , wejdź od sieni, żeby nikt nie widział , drzwi będą otwarte, nie zapomnij buty zostawić przed wejściem do izby . Ważne , umyć się możesz w balii .

Gość chłpoka
hrabio jak jam się mam umyć?? przecież dziś nie sobota

Gość Hrabia
no to co, czysta masz byc to i moze dostaniesz kilka srebrników. Za tydzień sprubuje z Jaśkiem i może być ciekawe no bo przecierz chłopów trzeba równo traktować.

Gość HRABIA
Umyć się powinnaś będąc nago i nie zwracaj uwagi , że woda zimna jest w balii , o co chodzi z tą sobotą ?

Gość chłpoka
oj hrabio mój kochany ,tyś pewnie biegły we francuskim bo polski język kaleczysz ale co ja tam głupia gadam ,pewnie ,ze się umyję dziś jak hrabia sobie zyczy tylko jak mnie tatulo uwidzi to mnie wychłoszczą

Gość HRABIA
Ty Hrabia - jak już piszesz to nie rób błędów w trakcie pisanie gramatycznych , a może spróbujesz w moim ogrodzie za psa robić ?

Gość HRABIA
chłpoka - francuzki mam opanowany , dzisiaj będziemy rozmawiać na kanapie w moim salonie tylko w tym języku i tym językiem .