Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogadanka

Jakie zele do oczyszczania i kremy do cery naczynkowej??!

Polecane posty

Gość pogadanka

mam bardzo wrazliwa cere , plamki czerwone ,pekniete naczynka .. co wy uzywacie zeby sie tego pozbyc??

Gość pogadanka
nikt mi nie doradzi??

Gość Ja używam
delikatnego żelu do mycia buzi z AA, nawilżającego z algami, do tego zamiast toniku woda termalna z vichy, różowe miejsca smaruję kremem zapobiegającym zaczerwienieniom z La roche posay, a na całą buzię nakładam dodatkowo krem nawilżający z iwostinu, gdyż mam wrażliwą, suchą skórę, a przed każdym wyjściem z domu używam jeszcze kremu z filtrem, obecnie jest to iwostin z faktorem 50. To bardzo pomaga, szczególnie na różowe policzki. Na koniec stosuję 1, 2 razy w tygodniu fajną masęczkę z AA do cery z rozszerzonymi naczynkami, jest naprawdę dobra, kupiłam ją po bardzo okazyjnej

Gość pogadanka
pewnie to wszytsko duzo kosztuje , skoro az tyle tego jest, ale dzieki , szkoda ze nie ma jednego specyfiku ktory by temu zapobiegl..

Gość Ja używam
jeden specyfik to za mało, cała pielęgnacja musi być odpowiednia do tego typy skóry. Czy dużo kosztuje? To zależy, razem z pewnością, ale można sobie zawsze jakoś poradzić. Wody termalne można kupić o małej pojemności, co wychodzi taniej. Warto również poszukać w sklepach, tam również są jakieś firmy, które za nieduże pieniądze oferują tego typu produkty świetnie szczególnie na upały. Krem jednak należy kupić w miarę dobry, najlepiej hypoalergiczny. Ten z La roche jest bardzo drogi jak dla mnie ( nie zarabiam ), ale jest bardzo wydajny i warto na niego odłożyć. Jednak równie dobrą firmą jest nasz polski Iwostin, on również ma krem na naczynka, a wszystko w cenie od 20 do 30 zł. Krem z filtrem kosztował mnie 25 zł i nie uważam, żeby to było dużo. Na tego typu kosmetyk z apteki to cena bardzo, bardzo przystępna. A krem z filtrem to dla cery naczyniowej konieczność. Żel z AA do mycia to wydatek taki sam jak na każdy inny, a maseczkę kupiłam za 5 zł. Co prawda jej cena to ponad 20 zł, ale wystarczy poszukać saszetek, próbek itd. Jest wiele przecież innych firm oferujących tego typu kosmetyki. Warto zadbać o taką skórę, moja cera bardzo się poprawiła od czasu, gdy poświęcam jej więcej troski.

jeśli chodzi o niedrogi krem z filtrami, to również polecam Iwostin Solecrin, może też być coś innych aptecznych firm (zagranicznych), ale to już droższe. na naczynka polecam krem przeciw zaczerwienieniom Oriflame albo apteczny Ruboril, możesz nakładać je na noc, jak i na dzień, pod krem z filtrami.

Gość niebieskooookaa22
no właśnie kremy z filtrami... musi byc 50? a nie wystarczy 20 albo 30?? a jak sobie radzicie ze świecącą sie buzią po kremach z filtrami? ścieracie nadmiar chysteczką higieniczną na przykład? i jakie podkłady używacie??? ja mam Kanebo... ale jakiś taki bladawy i buzi mi sie błyszczy nie ładnie, bo mam cere suchą i używam kremów a jak nałożę krem z filtrem(mam20) to już w ogóle tragedia... odezwijcie się 🌻

Do ja używam. Ile kosztuje ten krem z la roche porsay? I małe ostrzeżenie. Nie róbcie sobie parówek i nie chodźcie do solarium bo będziecie wyglądać jak buraki...

Do ja używam. Ile kosztuje ten krem z la roche porsay? Ten zapobiegający zaczerwienieniom? I małe ostrzeżenie. Nie róbcie sobie parówek i nie chodźcie do solarium bo będziecie wyglądać jak buraki...